Смартфони

Чохли від iPhone 14 не підійдуть до iPhone 15. Як зміняться зовні нові смартфони

Share

Якщо ви хоча б раз тримали iPhone 14 Pro Max, то знаєте, яка це лопата. Мало того, що смартфон дуже великий і незручно лежить у руці, так він ще й важкий. З одного боку, розумієш, що тримаєш річ, з іншого – довго з ним не пропрацюєш. Це просто викликає дискомфорт. На тлі андроїд-смартфонів, які мають аналогічну діагональ екрана і значно меншу вагу, звикнути до габаритів Айфона дуже складно. Мабуть, в Apple це усвідомили, і в лінійці iPhone 15 провели роботу над помилками.

Так, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max отримають замість сталевої титанову раму, що зменшить вагу смартфонів. А завдяки екрану, виконаному за технологією LIPO, вийде скоротити ширину і довжину. Як у підсумку зміняться габарити iPhone 15, iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max порівняно з лінійкою iPhone 14 і чи стане зручніше користуватися новими апаратами Apple.

Чим відрізняється iPhone 15 від iPhone 14

Найменше змін у габаритах очікує базові Айфони. З урахуванням того, що у них збережеться колишня алюмінієва рама, то очікувати зміни ваги точно не варто. За даними Марка Гурмана з Bloomberg, вага і розмір iPhone 15 будуть такими:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
iPhone 14 iPhone 15
Товщина 7,8 мм 7,8 мм
Висота 146,7 мм 147,6 мм
Ширина 71,5 мм 71,6 мм
Вага 172 г 171 г

 

Як бачите, зміна ваги, товщини і ширини нового iPhone 15 залишиться практично без змін. 0,1 мм і 1 г можна не вважати чимось серйозним. А ось висота смартфона збільшиться практично на 1 мм. Найімовірніше, це пов’язано з переходом від чубчика до вирізу. Така ж різниця була між iPhone 13 Pro і iPhone 14 Pro. Ось ще одне підтвердження появи Dynamic Island в Айфонах 2023. І тут криється перша проблема цього рішення.

Хоч подібна зміна здається незначною, але чохли від попереднього покоління можуть не підійти. Якщо силіконові ще якось можна буде натягнути, то зі шкіряними або пластиковими такий трюк уже не факт, що прокотить. Тож майте це на увазі, якщо плануєте покупку новинки. На жаль, жодної інформації про розміри iPhone 15 Plus зараз немає, але припускаю, що відмінності стосуватимуться тільки висоти. Якщо в iPhone 14 Plus це було 160,8 мм, то в iPhone 15 Plus буде плюс-мінус 161,7.

Скільки важить iPhone 15 Pro

Якщо в базових айфонах змін буде мінімум, то ось iPhone 15 Pro цікавить нас куди більше. Новий дисплей і титанова рама дають більше можливостей щодо зміни габаритів пристрою.

Параметр iPhone 14 Pro iPhone 15 Pro
Товщина 7,85 мм 8,25 мм
Висота 147,5 мм 146,6 мм
Ширина 71,5 мм 70,6 мм
Вага 206 г 188 г

Відразу видно, що Айфон 2023 року стане менше важити. Здається, що 18 грам не відіграють особливої ролі, але це оманливо. При прямому порівнянні новинка здаватиметься значно легшою. Як і очікувалося, завдяки зменшеним рамкам екрана в Apple вийде скоротити ширину і довжину смартфона. Причому з кожного боку приберуть майже по 1 міліметру. А ось товщина, навпаки, збільшиться. Можна припустити, що пов’язано це з акумулятором, але це суперечить інформації, яка з’явилася раніше про батарею нових айфонів.

У лінійці iPhone 15 вперше застосують АКБ, виконану за технологією Stacked Battery, яка передбачає хвилеподібне укладання осередків і дасть змогу наростити ємність за збереження вихідних розмірів. Хоча в Apple могли психанути і збільшити батарею сильніше, ніж планували спочатку. Але дізнаємося ми це тільки після презентації 12 вересня, коли новенькі Айфони надійдуть у продаж. Як ви вже могли зрозуміти, через всі змінені габарити чохли від iPhone 14 Pro до iPhone 15 Pro точно не підійдуть. Тож готуйте ваші грошики ще й на них.

Розміри iPhone 15 Pro Max

Найбільший інтерес представляє, звичайно ж, iPhone 15 Pro Max, який стане найпросунутішим смартфоном у лінійці. Йому дістанеться нова камера-перископ, що нарешті виведе айфони в один ряд з флагманами на Андроїд по зйомці з оптичним зумом. Ось як зміняться його габарити:

Параметр iPhone 14 Pro Max iPhone 15 Pro Max
Товщина 7,85 мм 8,25 мм
Висота 160,7 мм 159,9 мм
Ширина 77,6 мм 76,7 мм
Вага 240 г 221 г

Одразу зазначу, що вага зменшилася на 19 грам. Це значно додасть зручності під час роботи зі смартфоном. Телефон і без того величезна лопата, а з такою масою так взагалі кошмар. Ну і в iPhone 15 Pro Max зменшені рамки благотворно позначаться на ширині та висоті апарата. Майже по 1 міліметру в мінус з кожного боку. На додаток до трохи заокруглених переходів від бічних граней до задньої спинки, це має поліпшити ергономіку iPhone 15 Pro Max для тих, хто планує носити його без чохла. А ось ті, хто користується різними кейсами різниці, не помітять.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024