Нові подробиці про iPhone 15: час автономної роботи, дизайн і камера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні Марк Гурман з Bloomberg поділився своїми очікуваннями від заходу, який відбудеться 12 вересня, розкривши кілька значущих нових функцій для iPhone 15 і iPhone 15 Pro.

Гурман стверджує, що дисплеї iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max здаватимуться помітно більшими завдяки зменшенню розмірів рамки пристроїв, яка стане меншою приблизно на третину. Він додав, що новий титановий корпус матиме матовий ефект, на відміну від полірованого оздоблення нинішніх моделей із корпусами з нержавіючої сталі, що дасть змогу зменшити кількість відбитків пальців. Титановий корпус буде міцнішим і знизить вагу приблизно на 10%. Краї, де стикуються металеві боковини і скляні передня і задня панелі пристрою, стануть більш гладкими і закругленими.

Незважаючи на те, що чип A17 Bionic матиме підвищену продуктивність завдяки першому у своєму роді 3-нм техпроцесу, однією з головних його переваг стане збільшений час автономної роботи. Крім того, в пристроях буде збільшено обсяг пам’яті порівняно з 6 ГБ, які пропонувалися в Pro-моделях iPhone в останні роки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова кнопка Action, яка замінить перемикач звуку, зможе виконувати такі функції, як “вимкнення звуку, увімкнення режиму фокусування, увімкнення ліхтарика, запуск камери, початок голосового запису, запуск команд Siri, цифрове збільшувальне скло і відкриття налаштувань “Універсального доступу””.

Теле- і надширококутні камери iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max матимуть більше мегапікселів, ніж їхні попередники, вперше перевищивши 12-мегапіксельну позначку. Гурман також уточнив, що iPhone 15 Pro Max збереже свою назву Pro Max і не носитиме назву Ultra, як передбачалося в деяких попередніх чутках.

У стандартній і Pro-моделях iPhone буде використовуватися новий надширокосмуговий чип U2 – перша ітерація цього компонента після появи чипа U1 в iPhone 11 Pro у 2019 році. Новий чип поліпшить можливості визначення місця розташування, що дасть змогу точніше відстежувати людей і пристрої в застосунку “Локатор”. Очевидно, він з’явиться у всіх наступних версіях основних продуктів Apple. Ще одним удосконаленням, яке з’явиться в усій лінійці, стане вища швидкість бездротової зарядки і більш ремонтопридатна конструкція.

Гурман також підтвердив кілька чуток, що з’явилися раніше, зокрема, про те, що в iPhone 15 і iPhone 15 Plus з’являться “Динамічний острів”, чип A16 Bionic і 48-мегапіксельна основна камера, а в iPhone 15 Pro Max – перископічна телекамера з оптичним шестикратним зумом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.