Як працює iOS 17 на старих версіях iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

З моменту виходу iOS 17 beta 1 більшість користувачів, які зважилися на установку нової версії операційної системи, відзначали, що працює вона дуже стабільно. Навіть деякі проміжні прошивки iOS 16 не могли таким похвалитися. Але одна справа тестувати операційку на сучасних iPhone 12 або навіть iPhone 13, і зовсім інша – встановити її на Айфон, для якого вона стане, швидше за все, останнім великим оновленням. Ми накатили iOS 17 на iPhone XR, ганяли його як слід понад два місяці, і нам є чим з вами поділитися.

Чи гальмує iPhone XR на iOS 17? Які додатки запускаються, а які глючать без зупинки і скільки тримається батарейка?

Чи гальмує iOS 17 на айфоні

Перше, що турбує всіх охочих оновити старий Айфон на iOS 17 – це, звичайно ж, його швидкодія. У цьому плані мені є про що розповісти. Одразу зазначу, що в повсякденному використанні жодних проблем з перегортанням робочих столів, запуском додатків, активацією камери і швидкістю розблокування ви не помітите. Все працює дуже непогано. А ось якщо ви, як і я, любите ставити на своєму смартфоні різні експерименти, то тут можуть бути невеликі труднощі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

По роботі мені доводиться регулярно тестувати різні функції універсального доступу. З незрозумілої для мене причини, якщо ви часто між ними перемикаєтеся, то в один прекрасний момент зайти в налаштування у вас не вийде. Ні, вони відкриються, але гортання і відкриття розділів працювати не буде. Допомагає в цій ситуації тільки примусове вивантаження з пам’яті і повторний запуск. При цьому iPhone XR після відкриття налаштувань настільки нікуди не поспішає, що ви можете встигнути сходити попити кави.

Як ви вже могли зрозуміти, це дуже специфічний кейс, і навряд чи ви випадково зможете його повторити. Тільки якщо цілеспрямовано намагатися це зробити. Але обов’язково майте на увазі, що таке цілком можливо. В іншому система працює, не побоюся цього слова, добре. Неперекладених елементів до iOS 17 beta 8 мені не трапилося, всі кнопки і перемикачі перебувають на своєму місці. Apple явно зробила висновки після iOS 16 і провела дуже велику роботу над помилками.

Як тримає заряд iPhone з iOS 17

Після швидкодії всіх завжди хвилює автономність. Одразу почну з того, що ємність акумулятора в моєму iPhone XR, якому місяць тому виповнилося чотири роки, становить 79%. Вона повністю відповідає віку пристрою, але при цьому тримати апарат став уже менше, ніж це було раніше. Проте навіть при цьому час роботи порівняно з iOS 16 не став меншим. Мій сценарій використання Айфона має такий вигляд: постійне підключення до Wi-Fi, пара дзвінків, близько 200 повідомлень на день і відповіді на кілька повідомлень у Телеграмі. За такого розкладу я заряджаю iPhone XR на iOS 17 раз на два дні.

Мені здається, що показник просто чудовий. Якби мені довелося використовувати його як основний пристрій, до якого під’єднано годинник і ведеться вся робота, то цей показник зменшився б до щоденного заряджання, що теж є хорошим значенням. Тож якщо ви переживаєте, що старий Айфон після оновлення стане мало працювати від акумулятора, то можете розслаблятися. Безумовно, все ще сильно залежить від сценарію використання, але гірше, ніж було на iOS 16, точно не стане.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.