Наскільки швидше став працювати стандарт 5G після виходу iPhone 12

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напередодні заходу Apple, присвяченого iPhone 15, який відбудеться наступного тижня, компанія Opensignal випустила новий звіт, де розглядається, наскільки швидше стали працювати 5G-з’єднання на смартфонах Apple з моменту виходу iPhone 12 з підтримкою цього стандарту. Навіть якщо ви не збираєтеся переходити на iPhone 15, Opensignal вважає, що перехід з iPhone 11 або 12 на 14 може коштувати того.

Коли восени 2022 року стартував продаж iPhone 14, ми побачили значний стрибок у продуктивності 5G, особливо в моделях iPhone 14 Pro і Pro Max.

Тепер компанія Opensignal опублікувала звіт, у якому не обмежується порівнянням нинішнього iPhone з його попередником, а розглядає продуктивність 5G починаючи з iPhone 12. Крім того, аналітики розглянули iPhone 11 з точки зору продуктивності 4G і iPhone 8 з точки зору загальної середньої швидкості роботи пристрою по стільниковому зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 15, ймовірно, забезпечить ще вищу швидкість роботи в стільникових мережах. У США iPhone 14 в середньому на 47% швидше, ніж лінійка iPhone 12. Ця різниця залежить від місця розташування, але з шести країн, у яких проводилося дослідження, у більшості випадків спостерігається помітний стрибок.


Opensignal підкреслює, що нові пристрої, такі як iPhone 14, також підтримують новітні стандарти 5G, наприклад Ultra Capacity 5G SA від T-Mobile. Ця технологія об’єднує кілька каналів 5G, забезпечуючи надшвидкісні значення до 3+ Гбіт/с.

Що стосується продуктивності 4G, то різниця між iPhone 12 і 14 не настільки велика, але для тих, у кого ще залишився iPhone 11, – різницю помітити набагато легше.


А ось глибший аналіз того, як зросла продуктивність стільникового зв’язку за роки існування починаючи з iPhone 8 і закінчуючи моделлю iPhone 14:


Ознайомитися з повним звітом про продуктивність 5G і 4G від Opensignal можна в окремому матеріалі аналітиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.