Смартфони

Топ-5 причин, через які варто чекати iPhone 15 Pro

Share

До головної презентації року від Apple залишається трохи більше місяця, але вже зараз в інтернеті можна знайти достатньо інформації про те, що являтимуть собою майбутні новинки. І якщо в базових iPhone 15 і iPhone 15 Plus найпомітнішим нововведенням буде відмова від чубчика і перехід до Dynamic Island, то на найдорожчі і наворочені iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max чекає набагато більше цікавих функцій і можливостей. Чого тільки вартий перископ, завдяки якому оптичний зум в айфоні нарешті наздожене флагмани на Андроїді.

Крім цього, нарешті відбудеться відмова від глянсової рамки з нержавіючої сталі на користь титану. Це рішення напрошувалося через свою непрактичність ще з часів iPhone X, в якому вона і з’явилася, але прийшли до цього тільки зараз. Розповідаємо про ці та інші нововведення, які з’являться в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Дизайн iPhone 15 Pro

Більше ніяких гострих граней, які деяким власникам смартфонів попередніх поколінь сильно врізалися в руку. Перехід до задньої спинки матиме невелике заокруглення, завдяки чому тримати новий Айфон у руці стане значно зручніше. Якщо раніше такого ефекту досягали за допомогою чохла, то тепер можна сміливо казати, що із “захистом не те”, і використовувати Айфон як є.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті топові Айфони позбудуться і глянцевих рамок. Пам’ятаю, як вони дратували мене ще на iPhone X і дряпалися об повітря. Тепер вони будуть замінені на титанові. У сукупності з матовою задньою панеллю це явно зробить iPhone 15 Pro симпатичнішим. Принаймні, ніякого переливчастого колгоспу на гранях більше не буде.

Ну і не можна не відзначити зменшені рамки навколо екрана. Завдяки технології LIPO-OLED, яка вже використовується в Apple Watch Series 7 і Series 8, вдалося зменшити їх з 2,2 мм в iPhone 14 Pro до 1,5 мм. Здається, що це несерйозна зміна, але, поклавши смартфони поруч один з одним, її вдасться побачити неозброєним поглядом.

Процесор в iPhone 15 Pro

Найдорожчому айфону – найкрутіший процесор. Звучить як гасло, але так і є в реальності. На зміну Apple A16 Bionic прийде Apple A17 Bionic. Причому тут зміни будуть більш значні, ніж при переході з A15 на A16. Новий процесор Apple буде виготовлений за 3 нм техпроцесом. Що тонший техпроцес, то більше транзисторів можна розмістити на кристалі. Кожен транзистор при зменшенні розміру зберігає свою продуктивність, але скорочує енергоспоживання.

Отже, просто зберігши колишню потужність, але перейшовши на 3 нм, можна домогтися скорочення енергоспоживання на 25-30%. Подивимося, яким шляхом піде Apple. Але я ставлю на те, що в Купертіно вирішать збільшити продуктивність нового процесора. Тоді скорочення енергоспоживання буде не таким вражаючим, але все одно помітним.

Айфон з USB-C

Одним із найочікуваніших нововведень iPhone 15 Pro стане і поява порту USB-C. Apple переводить на нього Айфони не з власної волі. Але користувачам від цього тільки плюс. По-перше, відкриється величезний світ якісних і при цьому недорогих аксесуарів. По-друге, більшість сучасних гаджетів оснащені саме цим роз’ємом, і можна буде використовувати одну зарядку для всіх пристроїв. До того ж саме в iPhone 15 Pro буде підтримка USB 3.2, а отже, перекинути відео з комп’ютера на телефон або назад можна буде значно швидше. При цьому базові iPhone 15 так і залишаться з USB 2.0.

Передбачається, що максимальну швидкість зарядки можна буде отримати тільки за допомогою сертифікованого USB-C дроту. В іншому разі це буде повільна зарядка, від якої ми давно відвикли. Так що, щоб нормально заряджати Айфон теж доведеться розщедритися.

Камера в iPhone 15 Pro Max

Природно, не могли новенькі прошки залишитися без прокачаної камери. Ось тільки перископ дістанеться лише моделі iPhone 15 Pro Max. Мабуть, у корпусі звичайного iPhone 15 Pro для нього просто не знайшлося місця. Тому якщо ви хочете сучасний оптичний зум, то доведеться вибирати саме великий Айфон. Передбачається, що на зміну 3-кратному наближенню прийде 5-6-кратне. Подивимося, на якому варіанті зупиниться Apple. Але факт у тому, що Андроїд у цьому плані пора наздоганяти. Там флагмани вже давно підтримують нормальний оптичний зум.

А ось прокачаний LiDAR отримають обидві моделі. По-перше, він зможе з меншими енерговитратами сканувати об’єкти, а по-друге, робитися це буде з більшою точністю. Можливо, що з’являться і якісь софтові фішки, які будуть принципово відрізняти камеру iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max від попередніх моделей, але ми дізнаємося про них тільки на презентації.

Що нового в iPhone 15 Pro

Але це не все, що чекає iPhone 15 Pro. Будуть і інші, просто менш помітні для очей, нововведення:

  • Нову кнопку можна буде запрограмувати на потрібні вам дії
    Wi-Fi 6E для більш швидкого підключення до інтернету за допомогою сумісних роутерів;
  • Збільшення обсягу оперативної пам’яті. iPhone 15 Pro отримають 8 ГБ оперативки, що на 2 ГБ більше, ніж у поточних моделях. Можливо, тепер ми зможемо відправляти фотки в Телеграмі у фоновому режимі;
  • Кнопка дії замість перемикача беззвучного режиму. Про неї ми докладно розповідали в окремому матеріалі;
  • Покращений чип U2 для більш точного визначення місця розташування;
  • Завдяки новій конструкції задньої кришки її можна спокійно зняти, просто відкрутивши пару гвинтиків на нижній грані. Це значно спростить і здешевить ремонт.

Як бачите, нововведень набралося достатньо. Залишилося побачити новий Айфон наживо у вересні, і тоді буде зрозуміло, наскільки всі ці рішення виявилися вдалими, і особливо в частині нових матеріалів корпусу. Якщо ви ще не знаєте, скільки коштуватиме iPhone 15 Pro, то саме час прочитати матеріал автора Appleinsider.ru Івана Кузнєцова і як слід підбадьориться від побаченого. Заходьте в наш чатик у Телеграмі і розповідайте, які з перерахованих нововведень iPhone 15 Pro ви чекаєте найбільше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Новий iPad mini вийде цього року

    У травні 2024 року Apple випустила нові iPad Pro та iPad Air , проте вона…

    14.05.2024

    Усі iPhone отримають ChatGPT з виходом iOS 18

    За місяць до презентації нових операційних систем компанія Apple уклала угоду з OpenAI про впровадження…

    14.05.2024

    Стало відомо, чи є у Google Pixel 8a бездротова зарядка

    Бюджетний Google Pixel 8a - це телефон із вражаючими характеристиками. Він може похвалитися 6,1-дюймовим дисплеєм,…

    14.05.2024

    Чому шахраї телефонують на WhatsApp і Telegram

    Небажані дзвінки від шахраїв отримали новий різновид — тепер зловмисники дзвонять не лише за номером,…

    14.05.2024

    ChatGPT з’явиться на Mac як десктопний додаток

    Сьогодні на презентації весняного оновлення OpenAI компанія оголосила, що ChatGPT скоро стане доступнішим завдяки випуску…

    13.05.2024

    ПриватБанк здивував клієнтів: у банку спростили обмін валют

    Державна фінустанова "ПриватБанк" полегшила процедуру обміну валют для бізнес-клієнтів. Для цього запустили валютну торговельну платформу.…

    13.05.2024