Топ-5 причин, через які варто чекати iPhone 15 Pro

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До головної презентації року від Apple залишається трохи більше місяця, але вже зараз в інтернеті можна знайти достатньо інформації про те, що являтимуть собою майбутні новинки. І якщо в базових iPhone 15 і iPhone 15 Plus найпомітнішим нововведенням буде відмова від чубчика і перехід до Dynamic Island, то на найдорожчі і наворочені iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max чекає набагато більше цікавих функцій і можливостей. Чого тільки вартий перископ, завдяки якому оптичний зум в айфоні нарешті наздожене флагмани на Андроїді.

Крім цього, нарешті відбудеться відмова від глянсової рамки з нержавіючої сталі на користь титану. Це рішення напрошувалося через свою непрактичність ще з часів iPhone X, в якому вона і з’явилася, але прийшли до цього тільки зараз. Розповідаємо про ці та інші нововведення, які з’являться в iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max.

Дизайн iPhone 15 Pro

Більше ніяких гострих граней, які деяким власникам смартфонів попередніх поколінь сильно врізалися в руку. Перехід до задньої спинки матиме невелике заокруглення, завдяки чому тримати новий Айфон у руці стане значно зручніше. Якщо раніше такого ефекту досягали за допомогою чохла, то тепер можна сміливо казати, що із “захистом не те”, і використовувати Айфон як є.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нарешті топові Айфони позбудуться і глянцевих рамок. Пам’ятаю, як вони дратували мене ще на iPhone X і дряпалися об повітря. Тепер вони будуть замінені на титанові. У сукупності з матовою задньою панеллю це явно зробить iPhone 15 Pro симпатичнішим. Принаймні, ніякого переливчастого колгоспу на гранях більше не буде.

Ну і не можна не відзначити зменшені рамки навколо екрана. Завдяки технології LIPO-OLED, яка вже використовується в Apple Watch Series 7 і Series 8, вдалося зменшити їх з 2,2 мм в iPhone 14 Pro до 1,5 мм. Здається, що це несерйозна зміна, але, поклавши смартфони поруч один з одним, її вдасться побачити неозброєним поглядом.

Процесор в iPhone 15 Pro

Найдорожчому айфону – найкрутіший процесор. Звучить як гасло, але так і є в реальності. На зміну Apple A16 Bionic прийде Apple A17 Bionic. Причому тут зміни будуть більш значні, ніж при переході з A15 на A16. Новий процесор Apple буде виготовлений за 3 нм техпроцесом. Що тонший техпроцес, то більше транзисторів можна розмістити на кристалі. Кожен транзистор при зменшенні розміру зберігає свою продуктивність, але скорочує енергоспоживання.

Отже, просто зберігши колишню потужність, але перейшовши на 3 нм, можна домогтися скорочення енергоспоживання на 25-30%. Подивимося, яким шляхом піде Apple. Але я ставлю на те, що в Купертіно вирішать збільшити продуктивність нового процесора. Тоді скорочення енергоспоживання буде не таким вражаючим, але все одно помітним.

Айфон з USB-C

Одним із найочікуваніших нововведень iPhone 15 Pro стане і поява порту USB-C. Apple переводить на нього Айфони не з власної волі. Але користувачам від цього тільки плюс. По-перше, відкриється величезний світ якісних і при цьому недорогих аксесуарів. По-друге, більшість сучасних гаджетів оснащені саме цим роз’ємом, і можна буде використовувати одну зарядку для всіх пристроїв. До того ж саме в iPhone 15 Pro буде підтримка USB 3.2, а отже, перекинути відео з комп’ютера на телефон або назад можна буде значно швидше. При цьому базові iPhone 15 так і залишаться з USB 2.0.

Передбачається, що максимальну швидкість зарядки можна буде отримати тільки за допомогою сертифікованого USB-C дроту. В іншому разі це буде повільна зарядка, від якої ми давно відвикли. Так що, щоб нормально заряджати Айфон теж доведеться розщедритися.

Камера в iPhone 15 Pro Max

Природно, не могли новенькі прошки залишитися без прокачаної камери. Ось тільки перископ дістанеться лише моделі iPhone 15 Pro Max. Мабуть, у корпусі звичайного iPhone 15 Pro для нього просто не знайшлося місця. Тому якщо ви хочете сучасний оптичний зум, то доведеться вибирати саме великий Айфон. Передбачається, що на зміну 3-кратному наближенню прийде 5-6-кратне. Подивимося, на якому варіанті зупиниться Apple. Але факт у тому, що Андроїд у цьому плані пора наздоганяти. Там флагмани вже давно підтримують нормальний оптичний зум.

А ось прокачаний LiDAR отримають обидві моделі. По-перше, він зможе з меншими енерговитратами сканувати об’єкти, а по-друге, робитися це буде з більшою точністю. Можливо, що з’являться і якісь софтові фішки, які будуть принципово відрізняти камеру iPhone 15 Pro і iPhone 15 Pro Max від попередніх моделей, але ми дізнаємося про них тільки на презентації.

Що нового в iPhone 15 Pro

Але це не все, що чекає iPhone 15 Pro. Будуть і інші, просто менш помітні для очей, нововведення:

  • Нову кнопку можна буде запрограмувати на потрібні вам дії
    Wi-Fi 6E для більш швидкого підключення до інтернету за допомогою сумісних роутерів;
  • Збільшення обсягу оперативної пам’яті. iPhone 15 Pro отримають 8 ГБ оперативки, що на 2 ГБ більше, ніж у поточних моделях. Можливо, тепер ми зможемо відправляти фотки в Телеграмі у фоновому режимі;
  • Кнопка дії замість перемикача беззвучного режиму. Про неї ми докладно розповідали в окремому матеріалі;
  • Покращений чип U2 для більш точного визначення місця розташування;
  • Завдяки новій конструкції задньої кришки її можна спокійно зняти, просто відкрутивши пару гвинтиків на нижній грані. Це значно спростить і здешевить ремонт.

Як бачите, нововведень набралося достатньо. Залишилося побачити новий Айфон наживо у вересні, і тоді буде зрозуміло, наскільки всі ці рішення виявилися вдалими, і особливо в частині нових матеріалів корпусу. Якщо ви ще не знаєте, скільки коштуватиме iPhone 15 Pro, то саме час прочитати матеріал автора Appleinsider.ru Івана Кузнєцова і як слід підбадьориться від побаченого. Заходьте в наш чатик у Телеграмі і розповідайте, які з перерахованих нововведень iPhone 15 Pro ви чекаєте найбільше.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.