Смартфони

Apple випустила оновлення для iOS, iPadOS, watchOS і macOS Ventura з виправленням уразливості

Share

Apple випустила iOS 16.6.1, iPadOS 16.6.1 і watchOS 9.6.2 – невеликі оновлення для операційних систем iOS, iPadOS і watchOS, що вийшли у вересні минулого року.

iOS і iPadOS
Реліз iOS 16.6.1 відбувся більш ніж за місяць після виходу iOS 16.6 – оновлення, в якому були виправлені інші помилки.

iOS 16.6.1 і iPadOS 16.6.1 можна завантажити на відповідні моделі iPhone і iPad “по повітрю”, перейшовши в меню “Налаштування” -> “Основні” -> “Оновлення ПЗ”. Поширення оновлень серед усіх користувачів може зайняти деякий час через велику кількість користувачів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

watchOS
watchOS 9.6.2 можна безкоштовно завантажити через застосунок Apple Watch на iPhone, відкривши його та перейшовши в розділ “Основине” -> “Оновлення ПЗ”. Для встановлення нового ПЗ необхідно, щоб заряд батареї Apple Watch становив щонайменше 50%, смарт-годинник має бути під’єднаний до зарядного пристрою і перебувати в зоні дії iPhone.

macOS Ventura
Крім того, компанія Apple випустила macOS Ventura 13.5.2 – оновлення з виправленням помилок для операційної системи macOS Ventura, випущеної в жовтні минулого року. Поява macOS Ventura 13.5.2 відбулася майже через місяць після випуску версії 13.5.1.

Оновлення macOS Ventura 13.5.2 можна безплатно завантажити на всі відповідні комп’ютери Mac, скориставшись розділом “Оновлення ПЗ” в “Системних налаштуваннях”.

Важливі оновлення
Випущені сьогодні оновлення містять виправлення вразливостей безпеки, які, за словами Apple, могли активно експлуатуватися.

Як повідомляється на сторінці підтримки безпеки Apple, в iOS, iPadOS і macOS обробка спеціально створеного зображення могла призвести до виконання довільного коду, що давало змогу хакеру отримати доступ до операційної системи за допомогою простої картинки. Apple виправила процес ImageIO, вирішивши проблему переповнення буфера і поліпшивши роботу з пам’яттю.

В iOS, iPadOS і watchOS вкладення в додатку Wallet також може призвести до виконання довільного коду. Apple вирішила проблему поліпшивши логіку роботи системи.

Оскільки ці оновлення містять важливі виправлення безпеки, кожному користувачеві слід якомога швидше встановити iOS 16.6.1, iPadOS 16.6.1, macOS 13.5.2 і watchOS 9.6.2.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iOS
  • Останні записи

    Sony Xperia 1 VI отримає більший оптичний зум, ніж Samsung Galaxy S24 Ultra

    Поточний флагманський смартфон Sony Xperia 1 V, має телефотокамеру з оптичним зумом від 3,5-кратного до…

    13.05.2024

    Представлений vivo X100 Ultra – флагман з найкращими на ринку камерами

    Компанія vivo провела у Китаї презентацію нової лінійки смартфонів, до якої увійшли моделі X100s, X100s…

    13.05.2024

    Названо найшвидший суперкомп’ютер для штучного інтелекту

    Американський суперкомп'ютер Aurora став найпотужнішим у світі для роботи із завданнями штучного інтелекту. Його продуктивність…

    13.05.2024

    Apple Vision Pro 2 може використовувати більше технологій Samsung і бути дешевшим

    Перша гарнітура змішаної реальності Vision Pro від Apple, можливо, не змогла змінити світ через свою…

    13.05.2024

    Apple запевняє, що ультратонкий iPad Pro M4 не гнутиметься

    На минулій презентації Apple заявила, що "новий iPad Pro - найтонший продукт компанії за всю…

    13.05.2024

    Складено топ-6 найкращих смартфонів на Android на весну 2024 року

    На першому місці, зненацька, опинився зовсім не флагманський Samsung Galaxy S24 Ultra, а Google Pixel…

    13.05.2024