Який компактний смартфон купити у 2023 році: топ-5 найкращих

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Попри сучасні тренди, у світі залишається ще чимало людей, які цінують компактні смартфони. Розповідаємо про найкращі маленькі смартфони, які можна купити у 2023 році.

Реклама

Ви напевно помітили, що з кожним роком смартфони стають дедалі більшими, і в наш час вже нікого не здивувати величезним 6,8-дюймовим екраном, а 6,5-дюймова діагональ і зовсім стала мало не золотим стандартом сучасного ринку. Проте, у світі все ще залишається чимало користувачів, які цінують компактні розміри гаджетів. І це не кажучи про дітей, яким банально складно користуватися “лопатами”.

Ну а щоб полегшити вибір таким “страждальцям” ми підібрали кілька чудових смартфонів з діагоналлю екрана до 6 дюймів і компактним корпусом, які можна купити на сьогоднішній день.

ASUS Zenfone 10

ASUS Zenfone 10 – це, мабуть, найкращий із доступних на ринку компактних смартфонів. Він побудований на флагманській платформі Snapdragon 8 Gen2, пропонує до 16 Гбайт оперативної пам’яті і оснащується чудовим AMOLED-дисплеєм з невеликою діагоналлю 5,92 дюйма, високою яскравістю до 1100 ніт і просто гігантською частотою оновлення до 144 Гц.

Вам цього мало? А як щодо чудового набору камер з якісним 50-Мп датчиком, шириком на 13 Мп і топовою фронталкою з 32-Мп роздільною здатністю? Загалом, ASUS Zenfone 10 – це повноцінний флагман без компромісів у дуже компактному корпусі з розмірами 146,5 х 68,1 x 9,5 мм. Справжня мрія для тих, хто не любить сучасні “лопати”!

iPhone 13 mini

Конкуренцію ASUS Zenfone 10 в плані преміальності може скласти, хіба що, iPhone 13 mini. При розмірах 131,5 х 64,2 x 7,65 мм цей гаджет ще мініатюрніший за розробку ASUS. І хоча його можливості об’єктивно сильно поступаються останній за багатьма параметрами, цей апарат цілком може стати чудовим вибором для шанувальників екосистеми Apple.

Дисплей iPhone 13 mini пропонує невисоку за сучасними мірками частоту оновлення 60 Гц, продуктивність його чипсета Apple A15 Bionic помітно поступається можливостям Snapdragon 8 Gen2, але знімає цей смартфон, треба визнати, відмінно, а його автономності вистачає на день роботи. Та й коштує такий “малюк” значно менше Zenfone 10.

Для тих, кому потрібно простіше

Тим же, хто не готовий витрачати великі гроші на купівлю топового смартфона, варто придивитися до простіших гаджетів. Вони чудово підійдуть для дзвінків і спілкування в месенджерах. Головне не очікуйте від таких телефонів занадто багато чого.

Xiaomi Redmi 4X

За зовсім невеликі гроші Xiaomi Redmi 4X пропонує дуже непоганий 5-дюймовий дисплей у компактному корпусі з розмірами 139,24 x 69.96 x 8,65 мм. Використовуваного в ньому чипсета Snapdragon 435 з 3 Гбайт оперативки вистачить і для безпроблемної роботи інтерфейсу, і для спілкування в месенджерах, і для простеньких ігор.

Що стосується автономності, то акумулятор смартфона ємністю 4100 мАг легко забезпечує добу найактивнішого використання, а за помірної роботи з телефоном його вистачить і на кілька днів без підзарядки. Є у нього і сканер відбитків пальців, який захистить збережену там інформацію від небажаної уваги.

INOI 2 2021

INOI 2 2021 не може похвалитися якимись просунутими характеристиками, але й коштує цей смартфон сущі копійки. Він використовує простенький чипсет MediaTek MT6737 з 1 Гбайт оперативки, але завдяки полегшеній операційній системі Android 10 (Go edition) працює гаджет напрочуд спритно.

Камери тут, звісно, скоріше для вигляду, але для відеодзвінків вони цілком підійдуть, та й при яскравому світлі телефон знімає досить непогано. Загалом, на роль дзвонилки і телефону для спілкування в месенджерах він підійде, та й втратити або зламати такий гаджет буде не дуже шкода.

Samsung Galaxy A01 Core

Samsung Galaxy A01 Core має трохи цікавіший вигляд, ніж INOI 2 2021, завдяки трохи більшому екрану з вищою роздільною здатністю при менших розмірах корпусу самого телефону. У нього більше вбудованої пам’яті, трохи цікавіші камери, кращий акумулятор і трохи швидший процесор.

Щоправда, і коштує телефон майже вдвічі більше за розробку INOI, а загальне враження про нього трохи псує 1 Гбайт оперативної пам’яті. Але для розмов та обміну повідомленнями телефон точно згодиться.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ