Що краще: Samsung чи Xiaomi. Порівнюємо камери смартфонів, інтерфейси і автономність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У попередній статті ми порівняли смартфони цих брендів за ціною, дизайном і дисплеєм. Давайте порівняємо інші характеристики.

Камери

Samsung виробляє фотосенсори, які також використовуються в пристроях Xiaomi. Однак багато що також залежить від налаштувань камери, які безпосередньо встановлюються виробником смартфона.

Якщо розглядати флагманський сегмент, то дослідження, проведені фахівцями DxOMark (незалежним агентством з оцінки камер), показують, що топові смартфони Xiaomi мають найкращі фотографічні можливості. Прикладом може служити Xiaomi 12S Ultra з великим дюймовим фотосенсором, який посідав перше місце в рейтингу DxOMark. Загалом смартфони Xiaomi часто займають високі позиції в цьому рейтингу, і навіть старіші моделі можуть перевершити нові пристрої Samsung.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак, є й інша точка зору: у багатьох оглядах смартфонів або при порівнянні камер любителями, пристрої Xiaomi можуть зняти не гірше, але точно не краще, ніж пристрої корейського виробника.

У середньому і бюджетному сегменті можливості камер приблизно рівні. Виходячи з цього, можна з упевненістю сказати, що смартфони обох брендів роблять хороші фотографії.

Інтерфейс і оболонка, що краще – Самсунг або Сяомі

Оцінка користувацьких інтерфейсів є доволі складним завданням, оскільки це досить суб’єктивний параметр. Якщо говорити про зручність використання, то інтерфейси MIUI (Xiaomi) і One UI (Samsung) цілком зручні й інтуїтивно зрозумілі.

Аналізуючи відгуки про смартфони обох компаній, можна помітити, що MIUI частіше критикують через наявність реклами та деякі проблеми з надійністю, тоді як недоліки інтерфейсу Samsung можна виявити тільки у відгуках про бюджетні моделі. Це дає змогу зробити висновок, що інтерфейс Samsung поводиться стабільніше.

Ще одним важливим аспектом роботи операційної системи є її оновлення і частота їх випуску. Виробник насамперед забезпечує оновлення ПЗ для своїх флагманських пристроїв, а потім для інших моделей. Компанія Xiaomi істотно поліпшила швидкість випуску нових версій операційної системи починаючи з 2019 року. У цьому питанні Samsung більш консервативний, вони не прагнуть бути першопрохідцями, але й не відстають від загального темпу.

Висновок: ми не будемо оцінювати призначені для користувача інтерфейси з погляду візуального оформлення і простоти використання, оскільки це суб’єктивні аспекти. Що стосується швидкості оновлень, Xiaomi працює більш оперативно, тоді як пристрої Samsung показують вищу стабільність. Ще одним серйозним недоліком китайського виробника є наявність вбудованої реклами.

Автономність

Порівняння Самсунг і Сяомі в плані автономності смартфонів виключно за ємністю батареї не зовсім правильне, оскільки це значення залежить від безлічі чинників, включно з процесором, оптимізацією програмного забезпечення, типом, розміром і роздільною здатністю екрана. Проте можна відзначити, що в серії Galaxy M у Samsung випускалися смартфони з дуже ємними батареями в 6000 і 7000 мАг, чим Xiaomi не може похвалитися.

З іншого боку, Xiaomi часто пропонує смартфони з акумуляторами ємністю 5000 мАг, тоді як у Samsung у багатьох пристроях цей показник нижчий.

Якщо говорити про фактичну автономну роботу, то в середньому обидві компанії демонструють схожі показники (за винятком окремих моделей).

Що стосується швидкої зарядки, тут Xiaomi однозначно лідирує. Бренд пропонує смартфони, що підтримують зарядку потужністю до 120 Вт (наприклад, Xiaomi 11T Pro, Xiaomi 12S Ultra, POCO F4 GT), а також швидке заряджання загалом, яке часто зустрічається, частіше, ніж у пристроях Samsung. Максимальна потужність швидкої зарядки у корейського виробника становить 45 Вт. Ще однією перевагою Xiaomi у сфері зарядки є наявність аксесуарів у комплекті, тоді як Samsung все частіше вимагає від користувачів купувати кабелі та блоки живлення окремо.

Висновок

Однозначно сказати, який з двох брендів кращий, неможливо, оскільки обидві компанії виробляють чудові пристрої і мають високі продажі, що свідчить про їхній успіх.

Однак, ґрунтуючись на наданій інформації, можна зробити висновок, що Xiaomi пропонує ширший вибір пристроїв з доступнішими цінами, а також більше смартфонів з яскравим дизайном і особливостями зовнішнього вигляду.

Щодо камер і технічних характеристик, обидва бренди пропонують порівнянні можливості, але смартфони Xiaomi зазвичай коштують дешевше при однакових характеристиках. Крім того, Xiaomi відома своєю швидкою зарядкою, в той час як Samsung пропонує більш стабільну оболонку і водозахист у деяких смартфонах середнього цінового сегмента. Ще однією перевагою Samsung є велика кількість пристроїв з якісними AMOLED-екранами, тоді як Xiaomi частіше використовує IPS-панелі.

Вибір між цими брендами залежить від ваших уподобань. Ми вважаємо, що обидва виробники пропонують гідні пристрої, на які варто звернути увагу під час покупки. Розкажіть нам про ваш досвід використання смартфонів цих брендів і поділіться своєю думкою про те, який з них вам подобається більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.