Який процесор краще для смартфона Android у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Пам’ятаєте часи, коли ентузіасти щороку чекали виходу нового чипсета, щоб оцінити його можливості? Сьогодні процесори для смартфонів виходять швидше, ніж самі пристрої. У лінійці популярних моделей для Android уже кілька сотень процесорів і кожен має свої плюси.

Якщо говорити про найкращий процесор у 2023 році, то це однозначно Snapdragon 8 Gen 3. Чіп тільки почали ставити на деякі флагманські моделі, але і він може застаріти після виходу цієї статті. Взагалі, сьогодні практично неможливо знайти найкращий чіпсет, оскільки всі моделі буквально через пару місяців стають застарілими.

Для прикладу розглянемо три найпопулярніші та найпотужніші процесори, здатні працювати з будь-якими завданнями.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Snapdragon 8 Gen 2

Процесор був побудований на базі 4 нм техпроцесу, що є найкращим показником на 2023 рік. У тестах AnTuTu чипсет видає рекордні 1275К, а це новий рекорд. Звичайно, в реальності ви навряд чи помітите різницю в продуктивності між Snapdragon 8 Gen 2 і Snapdragon 8 Gen 1. По суті, це модернізований чіп, який отримав приріст обчислювальної потужності, не так сильно гріється і здатний працювати з будь-якими сучасними додатками, іграми та софтом.

Варто зазначити, що прямим конкурентом Snapdragon 8 Gen 2 є “яблучний” чип A15 Bionic. Ба більше, процесор на Андроїд не тільки швидший, а й за всіма іншими показниками перевершує A15 Bionic.

MediaTek Dimensity 9200

Дана модель недалеко пішла в плані продуктивності від Snapdragon 8 Gen 2. У тестах чип, побудований на 4 нм техпроцесі, видає близько 1200К, що є дуже великим показником. Знову ж таки, на реальну продуктивність пристрою всі ці цифри практично не впливають.

В даному випадку акцент був зроблений на енергоефективність Dimensity 9200. Крім того, процесор отримав різні фішки, пов’язані з часом автономної роботи та інші цифрові рішення оптимізації.

Qualcomm Snapdragon 870

Цей дідок від компанії Samsung у тестах видає показники вдвічі менші – близько 690К. Однак чипсет Snapdragon 870 досі ставлять на багато сучасних смартфонів. Цікаво, що статусу флагмана він ніколи не отримував, оскільки на момент його виходу вже існували більш потужні моделі.

Швидше йдеться про оптимальне співвідношення продуктивності та енергоефективності. Snapdragon 870 зустрічається на таких моделях як Xiaomi Poco F4, OnePlus 9R і багатьох інших. Процесор буде актуальним ще кілька років, але треба визнати, що його час виходить і дуже швидко.

Смартфони краще обирати за загальним співвідношенням характеристик і параметрів. У такому разі ви зможете купити оптимальний для себе варіант.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.