Чому iPhone потрібна потрійна камера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Завдяки Apple подвійна камера стала стандартом для флагманів 2017 і 2018 року. Тепер компанії треба додати третій модуль в iPhone, щоб в черговий раз популяризувати нову технологію.

У 2016 році мало хто розумів, навіщо потрібна подвійна камера. Apple вирішила, що додатковий модуль повинен стати в нагоді для портретної фотографії, і не прогадала. У інженерів корпорації вийшло довести, що для якісних знімків з розмитим фоном не потрібен професійний фотоапарат і дорога оптика. Конкуренти швидко підхопили цю тему, і тепер подвійну камеру можна побачити в бюджетному Xiaomi.

Але вони не стояли на місці. LG вирішила, що краще встановити другий ширококутний модуль, щоб в кадр містилося більше інформації. Huawei вважає, що другий модуль, в першу чергу, необхідний для якісних чорно-білих знімків. Google вирішила піти своїм шляхом і робити фотографії з розмитим фоном за допомогою програм.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча Huawei наполягає, що додаткова камера дозволяє досягти такого результату, який не можна отримати за допомогою фоторедактора, багато користувачів не поділяють цієї думки. Більшість впевнені, що це, можливо, оцінять професійні фотографи, які спеціалізуються на чорно-білій фотографії, але не звичайні користувачі. Huawei не врахувала того факту, що люди в основному фотографують, щоб запам’ятати момент. Потім вже вони починають думати про обробку знімка.

Ширококутний об’єктив – один з небагатьох експериментів, який сподобався покупцям. У цього рішення багато кейсів, які частіше зустрічаються в повсякденному житті. Поки що це єдина корисна альтернатива телеоб’єктивів в iPhone.

В останні роки камера входить в ТОП-3 найбільш важливих параметрів при виборі смартфона. Виробники це розуміють і щороку намагаються запропонувати щось нове, щоб продати смартфон. Спочатку це була сповільнена зйомка, потім можливість запису 4К-відео, потім подвійна камера. Настала черга потрійної камери.

На ринку вже зараз є смартфон з потрійною камерою, але поки таку зробить Apple, це не стане трендом. Apple повинна зробити iPhone, який вміє робити звичайні, портретні і ширококутні фотографії. Навряд чи ми побачимо такий смартфон в цьому році, але в 2019 цілком ймовірно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.