Топ-5 найкращих смартфонів на процесорі Snapdragon 7 Gen 1

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Snapdragon 7 Gen1 – уже не новий, але все ще актуальний процесор від Qualcomm. Він був одним із перших, випущених за 4-нанометровою літографією, і хоча формально платформа належить до середнього сегменту, для багатьох 7 Gen1 легко замінить потужніші флагманські рішення. Чип досить потужний (~600 тис. балів в AnTuTU), енергоефективний і холодний під навантаженням.

Поговоримо про найкращі смартфони з процесором Snapdragon 7 Gen 1. На жаль, незважаючи на всі переваги, пристроїв на ньому вийшло дуже мало.

Xiaomi 13 Lite

Ціна: від 350$

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Lite – стильний девайс у скляному корпусі із заокругленим 6.55-дюймовим екраном. Тут використовується максимально наворочена за мірками класу матриця: AMOLED, 120 Гц, передача кольору 68 мільярдів відтінків, підтримка Dolby Vision і HDR10+, яка за якістю майже не поступається флагманському Xiaomi 13. Апарат позиціонується як селфі-фон, і оснащений крутою фронталкою на 32+8 мегапікселів із сенсором глибини, вбудованим світлодіодним спалахом і можливістю писати 4К відео.

З інших фішок – основна камера 50+8+2 МП, батарея на 4500 мАг із зарядкою 67 Вт, захист від вологи IP67, ІЧ-порт і NFC модуль. Зараз це найдешевший смартфон на Snapdragon 7 Gen1, який може розчарувати хіба що відсутністю стереозвуку.

Honor 90

Ціна: від 400$

Свіжий субфлагман від призабутої компанії Honor, яка намагається повернути собі колишню славу. Після відділення від Huawei її пристрої отримують стандартний Android з Google-сервісами, тож ними можна користуватися без “танців з бубном”. А з точки зору дизайну і характеристик тут все дуже непогано.

Honor 90 оснащений 6.7-дюймовим екраном з 1.5К роздільною здатністю, частотою 120 Гц і дуже тонкими рамками. Дисплей закруглений з усіх чотирьох боків, завдяки чому апарат має дорогий вигляд. Це найпотужніший смартфон на Snapdragon 7 Gen1, оскільки тут використовується спеціальна версія чипа Accelerated Edition (частота збільшена з 2.4 до 2.52 ГГц), яка набирає в AnTuTu на ~100 тис. балів більше стандартної. Також є 200 МП основна камера і 50 МП фронталка, акумулятор ємністю 5000 мАг з 66-ватною зарядкою і відразу 8/256 ГБ пам’яті в базі. З мінусів – відсутність стереодинаміків і повністю пластиковий корпус.

Motorola Razr 40

Ціна: від 800$

Представлений на початку літа Motorola Razr 40 – єдиний складаний телефон на процесорі Snapdragon 7 Gen1. Це розкладачка з гнучким екраном, яка складається навпіл. Усередині в неї 6.9-дюймова AMOLED матриця з частотою оновлення 144 Гц, зовні – маленький дисплей на 1.4-дюйми, на який виводяться годинник, сповіщення, кнопки керування плеєром або картинка з камери, що дає змогу робити круті селфі на основні об’єктиви.

Що з іншими характеристиками? Є батарея на 4200 мАг з підтримкою 30-ватної дротової і 5-ватної бездротової зарядки, подвійна зовнішня камера на 64+13 МП, стереодинаміки, NFC модуль, 8/128 ГБ пам’яті в базі, і захист від бризок. Виглядає Razr 40 дуже стильно, в нього дійсно можна закохатися з першого погляду. Але за ті ж гроші можна взяти Galaxy Flip 4, який буде куди більш розумною покупкою.

Oppo Reno8 Pro (China)

Ціна: від 360$

У дочірньої компанії холдингу BBK Electronics є дві версії Reno8 Pro: для глобального ринку на чипі Dimensity 8100, і китайська зі Snapdragon 7 Gen1. Останню можна купити тільки на AliExpess, і чи варто так морочитися – велике питання. Загалом, апарат нічим не виділяється на тлі вже розглянутих конкурентів. Він отримав OLED-дисплей 120 Гц, 8/128 ГБ пам’яті, АКБ на 4500 мАг із зарядкою 80 Вт, стереозвук і камеру на 50+8+2 МП, в якій немає оптичної стабілізації (у всіх інших смартфонів OIS присутня).

Єдина унікальна фішка Reno8 Pro – управління жестами. Смартфон розпізнає рухи рук перед екраном за допомогою фронтальної камери, що дає змогу прокручувати сторінку в браузері або, наприклад, перемотувати відео. Функція цікава, але як часто ви будете цим користуватися?

HTC U23 Pro

Ціна: від 640$

Раз вже ми згадали про рідкісні смартфони на процесорі Snapdragon 7 Gen1, то є ще один незвичайний апарат. U23 Pro – це перша цікава новинка від HTC за багато років, яка за співвідношенням ціна/якість може конкурувати з Xiaomi та іншими китайськими брендами. За стандартні для субфлагмана 550$ девайс пропонує повноцінний захист корпусу IP67, бездротову зарядку 15 Вт, камеру з оптостабом, слот для карток microSD і 3.5 мм роз’єм для навушників, які важко знайти за межами бюджетного сегмента.

Решта спеків теж на рівні: при ньому 6.7-дюймовий OLED-екран з частотою 120 Гц, 8/256 Гбайт пам’яті, потрійна камера на 108+8+5 МП, акумулятор ємністю 4600 мАг з 30-ватною зарядкою через дріт, та NFC модуль. Тільки ось замовляти телефон доведеться зі США або Європи, в Україні він не продається.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.