Приховані функції iPhone, які можуть спростити ваше життя

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Приховані фішки Айфона ви можете ніколи не виявити самостійно без підказки. Але вони здатні значно спростити ваше життя, наприклад:

  • Використовуйте навушники як кнопку спуску затвора: ви можете використовувати кнопки регулювання гучності на навушниках як кнопку спуску затвора для фотозйомки. Просто відкрийте додаток “Камера” і натисніть кнопку збільшення або зменшення гучності на навушниках, щоб зробити знімок.
  • Створюйте власні вібрації: ви можете створювати власні вібрації для різних контактів, щоб визначити, хто телефонує або пише вам, навіть не дивлячись на телефон. Для цього перейдіть у “Параметри” > “Звуки і гаптика” > “Рингтон” > “Вібрація” > “Створити нову вібрацію”.
  • Струсіть, щоб скасувати: якщо ви зробили помилку під час набору тексту, ви можете струсити iPhone, щоб скасувати її. Це працює в більшості додатків, включно з Повідомленнями, Нотатками та Поштою.
  • Запис екрана: ви можете легко записати екран свого iPhone, додавши функцію запису екрана у свій Пункт керування. Перейдіть у “Параметри” > “Центр управління” > “Налаштувати елементи управління” і додайте параметр “Запис екрана”. Щоб використовувати його, просто проведіть пальцем вгору від нижньої частини екрана, щоб отримати доступ до Центру управління, і натисніть кнопку “Запис екрана”.
  • Сканування QR-кодів: вам не потрібен окремий додаток для сканування QR-кодів на вашому iPhone. Просто відкрийте додаток “Камера” і наведіть його на QR-код. З’явиться повідомлення з посиланням або іншою інформацією.
  • Друкуйте однією рукою: якщо у вас iPhone більшого розміру, ви можете ввімкнути режим клавіатури для однієї руки, щоб спростити набір тексту однією рукою. Для цього перейдіть у “Параметри” > “Загальні” > “Клавіатура” > “Клавіатура для однієї руки” і виберіть варіант клавіатури для лівої або правої руки.
  • Використовуйте Siri для перекладу: ви можете використовувати Siri для перекладу фраз або слів різними мовами. Просто скажіть “Привіт, Siri, переклади [фразу] на [мову]”, і Siri надасть переклад.
    Доступ до прихованого трекпаду: якщо натиснути й утримувати клавіатуру під час набору тексту, вона перетвориться на трекпад. Це спрощує переміщення курсору під час редагування тексту.
  • Проведіть по екрану, щоб видалити кілька листів: якщо ви хочете видалити відразу кілька листів, ви можете провести пальцем вліво по одному з листів, а потім натиснути кнопку “Вибрати” у верхній частині екрана. Звідти ви можете натиснути на будь-які інші електронні листи, які хочете видалити, а потім натиснути на значок кошика.
  • Налаштуйте свій Центр керування: ви можете налаштувати свій Центр управління, включивши в нього додатки та функції, які ви використовуєте найчастіше. Для цього перейдіть у “Параметри” > “Центр керування” > “Налаштувати елементи управління” і додайте або видаліть потрібні параметри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.