Apple готує революційне оновлення: ця функція в iPhone не змінювалася багато років

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Apple планує в новій версії операційної системи iOS змінити одну з ключових функцій, яка не змінювалася протягом багатьох років. Йдеться про завершення виклику.

Реклама

Як повідомляє CNBC, в iOS 17 кнопку, яку необхідно натиснути для того, щоб закінчити розмову, буде перенесено в нижній правий кут екрана. При цьому в центрі в нижній частині з’являться кнопка дзвінка на FaceTime, переведення дзвінка на гучний зв’язок і ввімкнення мікрофона, а також кнопка виклику панелі з цифрами.

У CNBC зазначили, що користувачам, найімовірніше, знадобиться певна кількість часу на звикання до змін, оскільки багато хто з них користувався попередньою версією програми “Телефон” інтуїтивно, на рівні м’язової пам’яті. Однак розробники вважають, що нове розташування кнопок буде більш комфортним і ергономічним.

Це одне з найбільших оновлень “Телефону” за останні роки.

За інформацією джерела, оновлення вже реалізовано в бета-версіях iOS 17. Очікується, що користувачам нова версія операційної системи стане доступна восени – після анонсу нових моделей iPhone.

Навіщо це потрібно?

Це вже не вперше, коли Apple перебудовує застарілий дизайн додатків, переміщаючи ключові кнопки в нижню частину екрана. Це пов’язано з постійним збільшенням розміру самих iPhone.

Так, наприклад, у 2021 році зміни зазнав зовнішній вигляд браузера Safari. У бета-версії iOS 15 адресний рядок перемістили вниз і оновили його дизайн. Однак після того, як було випущено основну версію операційної системи, оновлення відкотили – у користувачів з’явилася можливість повернути URL-панель вгору.

Коли вийде iPhone 15?

Наразі шанувальники продукції Apple очікують на презентацію нових iPhone, яка має відбутися вже у вересні. Утім, офіційної дати анонсу поки що немає: інсайдери вважають, що нову лінійку смартфонів можуть офіційно презентувати 12-го чи 13-го числа, у той час як продажі iPhone 15 можуть розпочатися у 20-х числах.

При цьому журналіст Bloomberg Марк Гурман уточнив ці дані. У своїй розсилці Power On він написав, що захід, на якому анонсують новинки, відбудеться 12 вересня. “Але, очевидно, все ще може змінитися”, – підкреслив Гурман.

Якщо ці дані підтвердяться, то попередні замовлення на смартфони 15-го покоління почнуть приймати вже 15 вересня, а в продаж вони надійдуть 22-го.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: