Смартфони

Чому купувати iPhone у 2023 році нерозумна ідея

Share

Приймати рішення, зрозуміло, вам. Ми лише покажемо, що в iPhone, крім плюсів ідеальної збірки, є ще й чимало чутливих мінусів.

Айфон занадто дорогий

Він часто асоціюється з високою ціною і соціальним статусом власника. Стереотип укорінений у свідомості людей, і мало хто замислюється, що за дива роблять айфон таким особливим. Адже на ринку існує безліч інших смартфонів, які здатні виконувати ті самі функції, що й iPhone.

Кожне нове покоління айфонів стає все дорожчим порівняно з попереднім, і технологічна перевага Apple над конкурентами з кожним роком зменшується. Наприклад, Android-флагман коштує приблизно на 50% дешевше, ніж останній iPhone з таким самим обсягом вбудованої пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iTunes – пастка для наївних

Якщо для вас важливі лише базові функції смартфона, як-от дзвінки, SMS і доступ до Інтернету, тоді питання обмеженості системи не має значення.

Але щойно ви спробуєте надіслати фотографію, відео або музику, зіткнетеся з проблемою. Для роботи з iTunes необхідний ПК – Macbook або Windows.

Виправдувальні слова розробників про безпеку переконують не всіх. Це просто диктатура!

Платний контент

Звісно, в AppStore теж можна знайти безкоштовний контент, але частка безкоштовних застосунків у Google Play набагато вища.

З якої радості вам потрібно платити спочатку за вкрай дорогий Айфон, потім за додатки, музику, фільми і книги для нього? Нескінченне “плати-плати-плати-плати”! На Андроїд можна завантажити контент з торрент-трекерів або інших джерел безкоштовно або майже безкоштовно.

Особливі роз’єми для гаджетів Еппл

Apple завжди йдуть шляхом унікальних рішень, як програмних, так і технічних, які несумісні з продуктами інших брендів. Не всім користувачам це подобається.

Оригінальні аксесуари Apple коштують дуже дорого, а альтернативи не завжди якісні. Наприклад, коли світ переходить на новий інтерфейс USB 3.1 з роз’ємом USB Type-C, що відкриває нові можливості для користувачів смартфонів, як-от перегляд відео високої чіткості, Apple створює свій “оригінальний і неповторний” роз’єм Lightning. Це змушує власників Apple-пристроїв купувати і возити за собою цілі зв’язки кабелів і зарядних пристроїв: вдома, на роботі, в автомобілі тощо. Це незручно і – так, знову дорого.

Проблема з картами пам’яті

В iPhone не використовуються карти пам’яті, і, схоже, так воно і залишиться. Щоб яблучна корпорація втратила доходи? Ну ні, такого вони не допустять!

Вартість різних версій iPhone з об’ємом пам’яті 64 Гб і 256 Гб відрізняється на величезну суму. Можна купити SD карту на 256 Гб удвічі дешевше.

На щастя, з плином часу різниця між варіантами зменшується. Apple більше не може поводитися на ринку, як слон у посудній лавці. Наприклад, кілька років тому різниця в ціні між моделями з об’ємом пам’яті 16 Гб і 64 Гб становила немислимих $200!

Додамо ще, що без бюрократичної тяганини з активацією Айфона ви взагалі не зможете ним користуватися!

Ви, звісно, можете сказати, що плюси Apple перемагають мінуси, але називати Айфон найкращим вибором на ринку в розумному співвідношенні ціна-якість у 2023 році – об’єктивне перебільшення. Айфон стрімко втрачає свою чарівність під натиском конкурентів і ризикує залишитися просто статусною темою, а це вже не про об’єктивність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024

    Що нового в iPad Air та iPad Pro 2024 року

    Увечері 7 травня компанія Apple провела презентацію нових планшетів, в рамках якої представила чотири нові моделі iPad. Я…

    08.05.2024