Чому купувати iPhone у 2023 році нерозумна ідея

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Приймати рішення, зрозуміло, вам. Ми лише покажемо, що в iPhone, крім плюсів ідеальної збірки, є ще й чимало чутливих мінусів.

Айфон занадто дорогий

Він часто асоціюється з високою ціною і соціальним статусом власника. Стереотип укорінений у свідомості людей, і мало хто замислюється, що за дива роблять айфон таким особливим. Адже на ринку існує безліч інших смартфонів, які здатні виконувати ті самі функції, що й iPhone.

Кожне нове покоління айфонів стає все дорожчим порівняно з попереднім, і технологічна перевага Apple над конкурентами з кожним роком зменшується. Наприклад, Android-флагман коштує приблизно на 50% дешевше, ніж останній iPhone з таким самим обсягом вбудованої пам’яті.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iTunes – пастка для наївних

Якщо для вас важливі лише базові функції смартфона, як-от дзвінки, SMS і доступ до Інтернету, тоді питання обмеженості системи не має значення.

Але щойно ви спробуєте надіслати фотографію, відео або музику, зіткнетеся з проблемою. Для роботи з iTunes необхідний ПК – Macbook або Windows.

Виправдувальні слова розробників про безпеку переконують не всіх. Це просто диктатура!

Платний контент

Звісно, в AppStore теж можна знайти безкоштовний контент, але частка безкоштовних застосунків у Google Play набагато вища.

З якої радості вам потрібно платити спочатку за вкрай дорогий Айфон, потім за додатки, музику, фільми і книги для нього? Нескінченне “плати-плати-плати-плати”! На Андроїд можна завантажити контент з торрент-трекерів або інших джерел безкоштовно або майже безкоштовно.

Особливі роз’єми для гаджетів Еппл

Apple завжди йдуть шляхом унікальних рішень, як програмних, так і технічних, які несумісні з продуктами інших брендів. Не всім користувачам це подобається.

Оригінальні аксесуари Apple коштують дуже дорого, а альтернативи не завжди якісні. Наприклад, коли світ переходить на новий інтерфейс USB 3.1 з роз’ємом USB Type-C, що відкриває нові можливості для користувачів смартфонів, як-от перегляд відео високої чіткості, Apple створює свій “оригінальний і неповторний” роз’єм Lightning. Це змушує власників Apple-пристроїв купувати і возити за собою цілі зв’язки кабелів і зарядних пристроїв: вдома, на роботі, в автомобілі тощо. Це незручно і – так, знову дорого.

Проблема з картами пам’яті

В iPhone не використовуються карти пам’яті, і, схоже, так воно і залишиться. Щоб яблучна корпорація втратила доходи? Ну ні, такого вони не допустять!

Вартість різних версій iPhone з об’ємом пам’яті 64 Гб і 256 Гб відрізняється на величезну суму. Можна купити SD карту на 256 Гб удвічі дешевше.

На щастя, з плином часу різниця між варіантами зменшується. Apple більше не може поводитися на ринку, як слон у посудній лавці. Наприклад, кілька років тому різниця в ціні між моделями з об’ємом пам’яті 16 Гб і 64 Гб становила немислимих $200!

Додамо ще, що без бюрократичної тяганини з активацією Айфона ви взагалі не зможете ним користуватися!

Ви, звісно, можете сказати, що плюси Apple перемагають мінуси, але називати Айфон найкращим вибором на ринку в розумному співвідношенні ціна-якість у 2023 році – об’єктивне перебільшення. Айфон стрімко втрачає свою чарівність під натиском конкурентів і ризикує залишитися просто статусною темою, а це вже не про об’єктивність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.