Смартфони

Samsung Galaxy Z Flip 4 проти Galaxy Z Flip 5: чи варто переплачувати за новий смартфон зі збільшеним зовнішнім екраном

Share

Наприкінці липня південнокорейська компанія Samsung представила п’яте за рахунком покоління своїх складних смартфонів. Разом з Samsung Galaxy Z Fold 5 дебютував і Galaxy Z Flip 5, який зберіг колишній компактний форм-фактор у вигляді розкладачки, але отримав збільшений зовнішній дисплей. Якщо не брати до уваги нового зовнішнього екрана, новинка, на перший погляд, мало чим відрізняється від торішнього Samsung Galaxy Z Flip 4. Тому ми вирішили порівняти характеристики цих двох смартфонів, щоб зрозуміти, чи варто переплачувати за нову модель, чи минулорічний Samsung Galaxy Z Flip 4 не втратив своєї актуальності і в 2023 році.

Дизайн і корпус

Samsung Galaxy Z Flip 4 має чудовий дизайн і пропонується в декількох забарвленнях з матовим покриттям і плоскими гранями з нержавіючої сталі. Втім, не обійшлося і без недоліків. По-перше, Samsung Galaxy Z Flip 4 не складається до кінця, утворюючи помітний зазор біля шарніра, через що, за словами користувачів, там накопичується пил і бруд. По-друге, зовнішній дисплей у смартфона не найбільший серед складних смартфонів такого форм-фактора.

Що ж стосується нового Samsung Galaxy Z Flip 5, то він успадкував від попередника дизайн, але з кількома ключовими поліпшеннями. По-перше, новий смартфон став на 25% міцнішим порівняно з попередніми поколіннями. По-друге, він отримав модернізовану шарнірну конструкцію, завдяки чому смартфон складається тепер до кінця без зазору. При цьому ступінь захисту залишилася незмінною – IPX8, а значить, новий смартфон, як і попередник, захищений тільки від вологи, але не від пилу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І у Samsung Galaxy Z Flip 4, і у Samsung Galaxy Z Flip 5 у верхній частині внутрішнього дисплея є O-подібний отвір для фронтальної камери. А сканер відбитків пальців в обох випадках фізичний і вбудований у кнопку живлення на бічній грані. Залишилася у нового смартфона і подвійна основна камера, яка, щоправда, змінила свою орієнтацію з вертикальної на горизонтальну.

Дисплеї

Samsung Galaxy Z Flip 4 оснащується гнучким внутрішнім 6,7-дюймовим дисплеєм типу AMOLED з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів, щільністю пікселів на рівні 425 PPI і адаптивною частотою оновлення зображення від 1 до 120 Гц. Зверху гнучкий екран покритий ультратонким захисним склом UTG. На зовнішній панелі смартфона встановлено 1,9-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 512 на 260 точок і щільністю пікселів 302 PPI. По суті, це інформаційний екран, від якого немає особливої практичної користі, за винятком того, що на цьому дисплеї відображається дата, час, погода і різні повідомлення.

Що ж стосується Samsung Galaxy Z Flip 5, то його головною фішкою став новий збільшений зовнішній дисплей. Його розмір виріс майже вдвічі. Тепер це 3,4-дюймова панель з роздільною здатністю 748 на 720 пікселів і щільністю пікселів 305 PPI. А внутрішній дисплей у нового смартфона точно такий самий, як у попередника – 6,4-дюймовий з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів і співвідношенням сторін 22 до 9.

Апаратне забезпечення

Samsung Galaxy Z Flip 4 базується на чипсеті Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, який і сьогодні забезпечує смартфону швидку і плавну роботу. Компанію йому складають 8 Гбайт оперативної та від 128 до 512 Гбайт вбудованої пам’яті. Підтримка карт пам’яті формату microSD відсутня.

Samsung Galaxy Z Flip 5 базується на новому чипі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 у поєднанні з 8 Гбайт ОЗП.

Автономну роботу торішньому Samsung Galaxy Z Flip 4 забезпечує акумуляторна батарея ємністю 3700 мАг з підтримкою швидкої 25-ватної зарядки через порт USB Type-C і 15-ватної бездротової зарядки. А новий Samsung Galaxy Z Flip 5 оснащується такою ж батареєю на 3700 мАгод зі швидкою дротовою зарядкою потужністю 25 Вт.

Камери

Samsung Galaxy Z Flip 4 оснащується подвійною основною камерою, що складається з 12-мегапіксельного головного датчика в поєднанні з 12-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом. У внутрішній дисплей “врізана” 10-мегапіксельна фронтальна камера для селфі та відеодзвінків, хоча найчастіше для селфі користувачі, звісно, використовують основну камеру, використовуючи зовнішній екран як такий собі видошукач.

Новий Samsung Galaxy Z Flip 5 має точно такі ж камери, як і попередник.

Підсумок

Загалом між старим Samsung Galaxy Z Flip 4 і новим Samsung Galaxy Z Flip 5 є кілька значних відмінностей, серед яких збільшений зовнішній екран, потужніший процесор і вдосконалена шарнірна конструкція. При цьому камери залишилися ті самі, так само як і ємність батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Sony готує нову портативну консоль PlayStation

    У світі ігор ходять чутки про те, що Microsoft і Sony можуть створити переносні версії…

    17.05.2024

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дивні дефекти екрану

    Перші користувачі, що купили iPad Pro з чіпами M4 та новими OLED-екранами, виявили неприємну деталь…

    17.05.2024

    Apple дозволила всім програмам стежити за користувачами: що робити

    В останні кілька днів власники iPhone по всьому світу скаржаться на дивний баг в iOS,…

    17.05.2024

    iPhone 17 Ultra отримає новий дизайн та непристойно високу ціну

    Портал The Information поділився інсайдом щодо виходу абсолютно нової моделі iPhone зі значно більш тонким…

    17.05.2024

    Названо приховані функції смартфонів, про які знають не всі

    Смартфони пропонують нам сьогодні велику кількість різноманітних функцій. А про деякі можливості більшість користувачів навіть…

    17.05.2024

    Розумна вібрація – нова функція у Android 15

    В операційній системі Android 15 з'явилося розумне налаштування "Адаптивна вібрація". Як пише Android Authority, її…

    17.05.2024