Samsung Galaxy Z Flip 4 проти Galaxy Z Flip 5: чи варто переплачувати за новий смартфон зі збільшеним зовнішнім екраном

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наприкінці липня південнокорейська компанія Samsung представила п’яте за рахунком покоління своїх складних смартфонів. Разом з Samsung Galaxy Z Fold 5 дебютував і Galaxy Z Flip 5, який зберіг колишній компактний форм-фактор у вигляді розкладачки, але отримав збільшений зовнішній дисплей. Якщо не брати до уваги нового зовнішнього екрана, новинка, на перший погляд, мало чим відрізняється від торішнього Samsung Galaxy Z Flip 4. Тому ми вирішили порівняти характеристики цих двох смартфонів, щоб зрозуміти, чи варто переплачувати за нову модель, чи минулорічний Samsung Galaxy Z Flip 4 не втратив своєї актуальності і в 2023 році.

Дизайн і корпус

Samsung Galaxy Z Flip 4 має чудовий дизайн і пропонується в декількох забарвленнях з матовим покриттям і плоскими гранями з нержавіючої сталі. Втім, не обійшлося і без недоліків. По-перше, Samsung Galaxy Z Flip 4 не складається до кінця, утворюючи помітний зазор біля шарніра, через що, за словами користувачів, там накопичується пил і бруд. По-друге, зовнішній дисплей у смартфона не найбільший серед складних смартфонів такого форм-фактора.

Що ж стосується нового Samsung Galaxy Z Flip 5, то він успадкував від попередника дизайн, але з кількома ключовими поліпшеннями. По-перше, новий смартфон став на 25% міцнішим порівняно з попередніми поколіннями. По-друге, він отримав модернізовану шарнірну конструкцію, завдяки чому смартфон складається тепер до кінця без зазору. При цьому ступінь захисту залишилася незмінною – IPX8, а значить, новий смартфон, як і попередник, захищений тільки від вологи, але не від пилу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І у Samsung Galaxy Z Flip 4, і у Samsung Galaxy Z Flip 5 у верхній частині внутрішнього дисплея є O-подібний отвір для фронтальної камери. А сканер відбитків пальців в обох випадках фізичний і вбудований у кнопку живлення на бічній грані. Залишилася у нового смартфона і подвійна основна камера, яка, щоправда, змінила свою орієнтацію з вертикальної на горизонтальну.

Дисплеї

Samsung Galaxy Z Flip 4 оснащується гнучким внутрішнім 6,7-дюймовим дисплеєм типу AMOLED з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів, щільністю пікселів на рівні 425 PPI і адаптивною частотою оновлення зображення від 1 до 120 Гц. Зверху гнучкий екран покритий ультратонким захисним склом UTG. На зовнішній панелі смартфона встановлено 1,9-дюймовий AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 512 на 260 точок і щільністю пікселів 302 PPI. По суті, це інформаційний екран, від якого немає особливої практичної користі, за винятком того, що на цьому дисплеї відображається дата, час, погода і різні повідомлення.

Що ж стосується Samsung Galaxy Z Flip 5, то його головною фішкою став новий збільшений зовнішній дисплей. Його розмір виріс майже вдвічі. Тепер це 3,4-дюймова панель з роздільною здатністю 748 на 720 пікселів і щільністю пікселів 305 PPI. А внутрішній дисплей у нового смартфона точно такий самий, як у попередника – 6,4-дюймовий з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів і співвідношенням сторін 22 до 9.

Апаратне забезпечення

Samsung Galaxy Z Flip 4 базується на чипсеті Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, який і сьогодні забезпечує смартфону швидку і плавну роботу. Компанію йому складають 8 Гбайт оперативної та від 128 до 512 Гбайт вбудованої пам’яті. Підтримка карт пам’яті формату microSD відсутня.

Samsung Galaxy Z Flip 5 базується на новому чипі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 у поєднанні з 8 Гбайт ОЗП.

Автономну роботу торішньому Samsung Galaxy Z Flip 4 забезпечує акумуляторна батарея ємністю 3700 мАг з підтримкою швидкої 25-ватної зарядки через порт USB Type-C і 15-ватної бездротової зарядки. А новий Samsung Galaxy Z Flip 5 оснащується такою ж батареєю на 3700 мАгод зі швидкою дротовою зарядкою потужністю 25 Вт.

Камери

Samsung Galaxy Z Flip 4 оснащується подвійною основною камерою, що складається з 12-мегапіксельного головного датчика в поєднанні з 12-мегапіксельним модулем з надширококутним об’єктивом. У внутрішній дисплей “врізана” 10-мегапіксельна фронтальна камера для селфі та відеодзвінків, хоча найчастіше для селфі користувачі, звісно, використовують основну камеру, використовуючи зовнішній екран як такий собі видошукач.

Новий Samsung Galaxy Z Flip 5 має точно такі ж камери, як і попередник.

Підсумок

Загалом між старим Samsung Galaxy Z Flip 4 і новим Samsung Galaxy Z Flip 5 є кілька значних відмінностей, серед яких збільшений зовнішній екран, потужніший процесор і вдосконалена шарнірна конструкція. При цьому камери залишилися ті самі, так само як і ємність батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.