Смартфони

Samsung Galaxy Z Flip 5 проти Motorola Razr Plus: яка з нових розкладачок варта своїх грошей

Share

Представленому наприкінці липня Samsung Galaxy Z Flip 5 доведеться конкурувати на ринку не тільки зі своїм попередником в особі Galaxy Z Flip 4, а й з новим складним смартфоном Motorola. Йдеться про Motorola Razr Plus, що дебютував у червні. Ми вирішили порівняти характеристики двох цих розкладачок з гнучкими екранами, щоб допомогти покупцям з вибором.

Samsung Galaxy Z Flip 5 і Motorola Razr Plus мають однакову конструкцію в стилі розкладачки з гнучким внутрішнім екраном і додатковим дисплеєм на зовнішній панелі. Обидва смартфони розкладаються до розмірів традиційних смартфонів з плоскими екранами, але в складеному вигляді вони набувають компактного розміру і легко поміщаються в кишеню або сумочку.

На перший погляд, обидва смартфони дуже схожі, володіючи подібним дизайном, характеристиками і цінником в районі 1000 доларів. І, що не менш важливо, і у Samsung Galaxy Z Flip 5, і у Motorola Razr Plus зовнішній екран займає більшу частину верхньої половини смартфона, що робить його більш функціональним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Samsung Galaxy Z Flip 5 на передній кришці встановлено 3,4-дюймовий дисплей типу AMOLED з роздільною здатністю 728 на 720 пікселів, а його конкурент від Motorola має більший 3,6-дюймовий OLED-екран з роздільною здатністю 1066 на 1056 пікселів. Усередині в Motorola Razr Plus розміщений 6,9-дюймовий гнучкий екран з роздільною здатністю 2640 на 1080 пікселів, а в Samsung Galaxy Z Flip 5 роль внутрішнього екрана виконує 6,7-дюймова гнучка панель аналогічної роздільної здатності. У першому випадку частота оновлення зображення становить 165 Гц, а в другому – 120 Гц. Крім невеликих відмінностей у діагоналі та частоті екранів, загалом розміри цих смартфонів ідентичні, як і їхня маса.

Головні відмінності Samsung Galaxy Z Flip 5 і Motorola Razr Plus зосереджені всередині. Смартфон Samsung базується на чипсеті Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, тоді як модель Motorola оснащується минулорічним процесором Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Обидва смартфони мають 8 Гбайт оперативної та 256 Гбайт вбудованої пам’яті. Але Samsung Galaxy Z Flip 5 також доступний у дорожчій 512-гігабайтній конфігурації.

Обидва смартфони працюють під управлінням мобільної операційної системи Android 13. Але і тут у Samsung Galaxy Z Flip 5 є перевага перед конкурентом у вигляді більш довгострокової програмної підтримки. Samsung обіцяє своєму смартфону чотири великих оновлення ОС і регулярні оновлення безпеки протягом п’яти років з моменту виходу проти трьох великих оновлень Android і чотири роки гарантованих оновлень безпеки у Motorola Razr Plus.

Камери у смартфонів теж схожі. Motorola Razr Plus оснащений 12-мегапіксельною основною камерою з додатковою надширокою камерою на 13 мегапікселів, тоді як Samsung Galaxy Z Flip 5 має 12-мегапіксельну основну камеру з 12-мегапіксельним додатковим модулем з роздільною здатністю 12 мегапікселів. Це ті камери, які власники смартфонів будуть використовувати більшу частину часу, зокрема для зйомки селфі та спілкування по відеозв’язку.

Що ж стосується фронтальної камери, то тут перевага на боці Motorola Razr Plus, який обладнаний вбудованою у верхню частину внутрішнього екрана 32-мегапіксельною селфі-камерою. Водночас Samsung Galaxy Z Flip 5 задовольняється 10-мегапіксельною фронтальною камерою.

Ще одна схожість стосується розмірів акумулятора. Так, Samsung Galaxy Z Flip 5 живиться від акумуляторної батареї ємністю 3700 мАг, а його конкурент від Motorola має акумулятор на 3800 мАг. Перший смартфон підтримує 25-ватну дротову та 5-ватну бездротову зарядку, а другий – 30-ватну дротову та 5-ватну бездротову.

Вердикт

У Samsung Galaxy Z Flip 5 і Motorola Razr Plus дійсно багато спільного. Але якщо говорити про те, якому з цих двох смартфонів віддати перевагу у 2023 році, то ми скоріше порекомендуємо смартфон Samsung, оскільки він має потужніший чипсет, довготривалу програмну підтримку та якісніший корпус. Однак тим, хто шукає гнучкий смартфон-розкладачку з крутішою селфі-камерою та більшим акумулятором, варто зупинити свій вибір на моделі від Motorola.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024

    iPhone Plus повторить долю iPhone mini цієї осені

    Журналіст The Information Уейн Ма поділився інформацією про те, що Apple планує відмовитися від подальшого…

    18.05.2024

    Смартфон не заряджається: що варто зробити

    Ви підключили до мобільного телефону зарядний пристрій, а акумулятор не заряджається? Не панікуйте! Цілком можливо,…

    18.05.2024