Смартфони

Топ-10 найкращих смартфонів з гарною камерою. Від недорогих до топових камерофонів

Share
Час читання: 7 хв.

Вибираючи найкращі камерофони, всі зазвичай йдуть дивитися DxOMark. Але такий підхід є сумнівним одразу з двох причин: по-перше – там лідирують компанії, які «більше заносять». По-друге – експерти розглядають переважно флагмани, хоча практично всі з них здатні видавати круті знімки. А що робити тим, хто шукає телефон для фото та відео у бюджетному сегменті?

Щоб закрити питання щодо різних цінових категорій, ми підготували свій рейтинг. До нього потрапили смартфони з гарною камерою 2023 року, в тому числі чимало доступних пристроїв, які знімають не гірше за преміальні моделі.

№10 – Samsung Galaxy A24

Ціна: від $190

Недорогий і тямущий варіант від перевіреного бренду. Galaxy A24 оснащений системою з трьох камер на 50+5+2 МП з оптичною стабілізацією головного модуля, що дозволяє робити пристойні фотографії при нестачі світла. Також у смартфона адекватна продуктивність – потужності 6-нанометрового чіпа Helio G99 вистачає для стабільної роботи OneUI та запуску більшості ігор на середніх налаштуваннях графіки.

З іншими характеристиками порядок: 6.6-дюймовий Super AMOLED дисплей з FHD+ роздільною здатністю та частотою 90 Гц, батарейка на 5000 мАч з 25-ватною зарядкою, є NFC, роз’єм для навушників та окремий слот під MicroSD. Засмучує лише урізаний запис відео – максимум 1080p/30fps з основної камери, але за розумні гроші з цим можна миритися.

№9 – OPPO Reno 8T

Ціна: від $220

Збалансований бюджетник від BBK Electronics оснащений дуже цікавим набором камер. Крім крутої 32-мегапіксельної фронталки, він отримав три об’єктиви на 100+2+2 МП із мікроскопом замість стандартного макро-модуля. Девайс вміє знімати з наближенням 40-х, що дозволяє розглянути в деталях будь-які об’єкти, аж до окремих пікселів на матриці екрана.

За характеристиками Reno 8T дуже нагадує Galaxy A24. У нього така ж 90-герцова AMOLED-панель на 6.43 дюйми, процесор Helio G99 і акумулятор ємністю 5000 мАч із зарядкою 33 Вт. Є NFC, стереозвук і 8/128 ГБ пам’яті в базовій конфігурації. Ультраширика тут немає, а основна камера позбавлена ​​OIS, але це з відривом найкращий смартфон для фото в макро-режимі.

№8 – Redmi Note 12 Pro 5G

Ціна: від 300$

Топ камерофонів 2023 року продовжує Redmi Note 12 Pro 5G, саме 5G-версія, оскільки в ній використовується сенсор Sony IMX766, який встановлений у флагманському Xiaomi 12. вражає за мірками пристроїв середнього цінового сегмента.

Смартфон обладнаний плавним 6.43-дюймовим дисплеєм AMOLED з частотою оновлення 120 Гц. Також є процесор Dimensity 1080, стерео, батарея на 5000 мАг та 67-ватна зарядка (адаптер живлення входить у комплект поставки). Фотоможливості Note 12 Pro можна прокачати за допомогою програми Google камери, так що якщо ви готові витратити час щоб з нею розібратися, апарат виглядає перспективно. Особливо якщо його замовляти без переплати з AliExpress.

№7 – Tecno Camon 20 Premier 5G

Ціна: від $350

Дуже приємна та збалансована модель, яка пропонує унікальний набір камер для середнього сегменту. Головний об’єктив на 50 МП оснащений лазерним автофокусом і стабілізацією зі зсувом матриці, яка ефективніша за звичайну OIS (аналогічна технологія використовується, наприклад, в iPhone 14 Pro). Надширик, у свою чергу, має значний дозвіл 108 МП та автофокус, що дозволяє використовувати його для макро-фотографій. Як результат, камера смартфона відпрацьовує у будь-якій ситуації, чудово розкриваючись при нічній зйомці.

Потужності процесора Dimensity 8050 вистачить для будь-яких ігор на високих налаштуваннях графіки, а батарейка на 5000 мАч забезпечить 8-9 годин активного дисплея. Плюс вирішують фішки на кшталт 120-герцового OLED-екрана з тонкими рамками, стереозвук та величезний запас пам’яті – 8/512 ГБ. Це не просто камерофон з гарною стабілізацією, а одна з найвигідніших моделей за співвідношенням ціна якість в офіційному роздробі.

№6 – Google Pixel 7a

Ціна: від $420

Якщо ви шукаєте відносно компактний камерофон не за всі гроші світу, варто придивитися до Pixel 7a. Цього року у Google вийшов справді вдалий субфлагман. Він отримав більш плавний OLED екран на 6.1-дюйми, і процесор Tensor G2 з просунутим машинним навчанням, що позитивно виляє на якість фото та відео. Є багато преміум-фішки: вологозахист IP67, бездротова зарядка, підекранний сканер і якісне стерео.

Система камер складається з двох об’єктивів на 64+13 МП з оптостабом у головного модуля і надширика з кутом огляду 120°. “Пікселі” славляться тим, що завжди дають дуже високу якість фотографій. Вам не потрібно розбиратися з налаштуваннями, просто дістав, зняв та отримав шикарний результат у будь-яких умовах. За версією DxOMark, 7a знімає на рівні Galaxy S23, iPhone 14 Plus, Xiaomi 13 та інших дорожчих флагманів.

№5 – Samsung Galaxy Z Flip 4

Ціна: від $670

Кращий смартфон для селфі – це Galaxy Z Flip 4. Справа в тому, що зовнішній дисплей розкладачки можна використовувати як видошукач, і фотографувати себе на основний або ширококутний об’єктив у максимальній якості (це стосується і запису відео в 4К). Окрема селфі-камера тут є, але знадобиться вона хіба що для відеозв’язку.

За мірками доладних смартфонів коштує «фліп» дуже недорого. Він має скляний корпус з алюмінієвими гранями, 6.7-дюймовий дисплей OLED з адаптивною частотою до 120 Гц, чіп Snapdragon 8+ Gen 1 і вологозахист IPX8, якого немає у конкурентів. За недоліками відзначимо слабку батарейку на 3700 мАг (не більше 5 годин роботи крана) та посередню систему охолодження. Незважаючи на потужний процесор, пристрій гріється і не дуже підходить для ігор.

№4 – OnePlus 11

Ціна: від 600$

Нарешті топ смартфонів із найкращою камерою дійшов до флагманів без компромісів. OnePlus 11 має буквально все: спереду – чудовий 6.7-дюймовий Fluid AMOLED-екран з роздільною здатністю 2K, підтримкою Dolby Vision і HDR10+, а також адаптивною розгорткою 120 Гц. Усередині – Snapdragon 8 Gen 2, до 16/512 ГБ пам’яті, батарея на 5000 мАч з реактивною зарядкою 100 Вт, вологозахист IP64, стереозвук та модуль NFC.

Камера включає три чесні об’єктиви – з роздільною здатністю 50, 48 та 32 мегапікселів, розроблені спільно з Hasselblad. Девайс вміє знімати з 2-кратним оптичним зумом, робить 10-бітні фотографії, пише 8К відео та радує роботою HDR – зображення при яскравому сонячному світлі завжди оброблені як належить. З мінусів засмучує лише відсутність бездротової зарядки, але одному з найдоступніших флагманів це можна пробачити.

№3 – iPhone 14 Pro

Ціна: від $1000

iPhone 14 Pro входить до 10 найкращих камер смартфонів за версією DxOMark. Його можна рекомендувати всім, хто не хоче морочитися – обробка фотографій в автоматичному режимі тут одна з найкращих, якщо не найкраща, серед усіх смартфонів. Також це топовий апарат для запису відео, за стабілізацією та чіткістю картинки в 4К з ним не зрівняється жоден китайський флагман.

14 Pro має шикарний 6.1-дюймовий OLED-дисплей з частотою 120 Гц і передовий флагманський чіп A16 Bionic. Батарейка тримає цілодобово при активному навантаженні, а від преміальних фішок на кшталт захищеного корпусу, бездротової зарядки або eSIM кайфанет будь-який власник. Загалом, вибираючи якийсь смартфон з гарною камерою купити в 2023 році, не ігноруйте iPhone 14 Pro. Коштує він недешево, але з прицілом на тривалу експлуатацію це безпрограшний варіант.

№2 – Samsung Galaxy S23 Ultra

Ціна: від 900$

Ультимативний флагман Samsung оснащений квадрокамерою з найвищою роздільною здатністю на ринку – 200+10+10+12 МП. У нього найкращі зум-об’єктиви: з 3-кратним оптичним наближенням та 10-кратний перископ. Три з чотирьох сенсорів мають OIS, а надширококутна та фронтальна камера отримали фазовий автофокус. Корейці не заощаджували ніде – це справжній швейцарський ніж від світу камерофонів.

У S23 Ultra один з найпросунутіших дисплеїв, потужний чіп Snapdragon 8 Gen 2, і акумулятор ємністю 5000 мАг (з 45-ватною провідною та 15-ватною бездротовою зарядкою). У нижній частині смартфона захований стілус S Pen, а сам корпус зроблений з металу та міцного скла Gorilla Glass Victus 2. За характеристиками “ультра” просто розриває. Єдина вада пристрою – це відсутність у комплекті постачання зарядки. Аксесуар доведеться докуповувати окремо.

№1 – Google Pixel 7 Pro

Ціна: від $740

Рейтинг камерофонів 2023 очолює Pixel 7 Pro. Він знищує iPhone 14 за аналогічною ціною, і перевершує набагато дорожчий iPhone 14 Pro у кількох ключових аспектах. По-перше – це ідеальний вибір для сценарію «наведи та знімай». Поєднання крутої оптики на 50+48+12 МП та алгоритмів обчислювальної фотографії буквально робить усе за вас. По-друге – його нічний режим сьогодні вважається еталонним. Також піксель дуже хороший при зйомці портретів і відмінно справляється з пейзажними фото.

Смартфон обладнаний 120-герцевим AMOLED-екраном з 2K-роздільною здатністю, чіпом Tensor G2, батареєю на 5000 мАч з бездротовою зарядкою, надійним захистом IP68, стереозвуком і NFC. За всіма параметрами це топовий флагман, який оновлюється так довго, як айфон, але коштує при цьому дешевше і дає свободу чистого Android. Чим не ідеальний вибір для мобільного фотографа?

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Nintendo Switch 2 вийде навесні 2025 року з магнітними джойконами і новим дизайном стіків

    У недавньому випуску іспанського подкасту Vandal Radio було розкрито нові подробиці про майбутню консоль Nintendo…

    28.09.2024

    Смарт-телевізори Samsung та LG роблять приховані скріншоти

    Популярні моделі смарт-телевізорів Samsung та LG таємно роблять скріншоти екрану, навіть коли користувач використовує їх…

    28.09.2024

    OpenAI планує збільшити вартість підписки на ChatGPT до $44

    OpenAI готується залучити $7 мільярдів у новому раунді фінансування, що може підвищити її оцінку до…

    28.09.2024

    Годинник Xiaomi Watch 2 випустили в новому кольорі

    На міжнародному ринку з'явилася нова версія розумного годинника Xiaomi Watch 2 у стильному кольорі Titan…

    28.09.2024

    VIVO випередила Samsung і Google у випуску Android 15 для флагманів

    Чудова новина для власників флагманських смартфонів VIVO – компанія першою серед великих брендів надала стабільні…

    28.09.2024

    Apple відмовляється від інвестицій в OpenAI

    Apple відмовилася від планів інвестувати в OpenAI, одного з провідних гравців у сфері штучного інтелекту,…

    28.09.2024