Топ-10 найкращих смартфонів з гарною камерою. Від недорогих до топових камерофонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибираючи найкращі камерофони, всі зазвичай йдуть дивитися DxOMark. Але такий підхід є сумнівним одразу з двох причин: по-перше – там лідирують компанії, які «більше заносять». По-друге – експерти розглядають переважно флагмани, хоча практично всі з них здатні видавати круті знімки. А що робити тим, хто шукає телефон для фото та відео у бюджетному сегменті?

Щоб закрити питання щодо різних цінових категорій, ми підготували свій рейтинг. До нього потрапили смартфони з гарною камерою 2023 року, в тому числі чимало доступних пристроїв, які знімають не гірше за преміальні моделі.

№10 – Samsung Galaxy A24

Ціна: від $190

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Недорогий і тямущий варіант від перевіреного бренду. Galaxy A24 оснащений системою з трьох камер на 50+5+2 МП з оптичною стабілізацією головного модуля, що дозволяє робити пристойні фотографії при нестачі світла. Також у смартфона адекватна продуктивність – потужності 6-нанометрового чіпа Helio G99 вистачає для стабільної роботи OneUI та запуску більшості ігор на середніх налаштуваннях графіки.

З іншими характеристиками порядок: 6.6-дюймовий Super AMOLED дисплей з FHD+ роздільною здатністю та частотою 90 Гц, батарейка на 5000 мАч з 25-ватною зарядкою, є NFC, роз’єм для навушників та окремий слот під MicroSD. Засмучує лише урізаний запис відео – максимум 1080p/30fps з основної камери, але за розумні гроші з цим можна миритися.

№9 – OPPO Reno 8T

Ціна: від $220

Збалансований бюджетник від BBK Electronics оснащений дуже цікавим набором камер. Крім крутої 32-мегапіксельної фронталки, він отримав три об’єктиви на 100+2+2 МП із мікроскопом замість стандартного макро-модуля. Девайс вміє знімати з наближенням 40-х, що дозволяє розглянути в деталях будь-які об’єкти, аж до окремих пікселів на матриці екрана.

За характеристиками Reno 8T дуже нагадує Galaxy A24. У нього така ж 90-герцова AMOLED-панель на 6.43 дюйми, процесор Helio G99 і акумулятор ємністю 5000 мАч із зарядкою 33 Вт. Є NFC, стереозвук і 8/128 ГБ пам’яті в базовій конфігурації. Ультраширика тут немає, а основна камера позбавлена ​​OIS, але це з відривом найкращий смартфон для фото в макро-режимі.

№8 – Redmi Note 12 Pro 5G

Ціна: від 300$

Топ камерофонів 2023 року продовжує Redmi Note 12 Pro 5G, саме 5G-версія, оскільки в ній використовується сенсор Sony IMX766, який встановлений у флагманському Xiaomi 12. вражає за мірками пристроїв середнього цінового сегмента.

Смартфон обладнаний плавним 6.43-дюймовим дисплеєм AMOLED з частотою оновлення 120 Гц. Також є процесор Dimensity 1080, стерео, батарея на 5000 мАг та 67-ватна зарядка (адаптер живлення входить у комплект поставки). Фотоможливості Note 12 Pro можна прокачати за допомогою програми Google камери, так що якщо ви готові витратити час щоб з нею розібратися, апарат виглядає перспективно. Особливо якщо його замовляти без переплати з AliExpress.

№7 – Tecno Camon 20 Premier 5G

Ціна: від $350

Дуже приємна та збалансована модель, яка пропонує унікальний набір камер для середнього сегменту. Головний об’єктив на 50 МП оснащений лазерним автофокусом і стабілізацією зі зсувом матриці, яка ефективніша за звичайну OIS (аналогічна технологія використовується, наприклад, в iPhone 14 Pro). Надширик, у свою чергу, має значний дозвіл 108 МП та автофокус, що дозволяє використовувати його для макро-фотографій. Як результат, камера смартфона відпрацьовує у будь-якій ситуації, чудово розкриваючись при нічній зйомці.

Потужності процесора Dimensity 8050 вистачить для будь-яких ігор на високих налаштуваннях графіки, а батарейка на 5000 мАч забезпечить 8-9 годин активного дисплея. Плюс вирішують фішки на кшталт 120-герцового OLED-екрана з тонкими рамками, стереозвук та величезний запас пам’яті – 8/512 ГБ. Це не просто камерофон з гарною стабілізацією, а одна з найвигідніших моделей за співвідношенням ціна якість в офіційному роздробі.

№6 – Google Pixel 7a

Ціна: від $420

Якщо ви шукаєте відносно компактний камерофон не за всі гроші світу, варто придивитися до Pixel 7a. Цього року у Google вийшов справді вдалий субфлагман. Він отримав більш плавний OLED екран на 6.1-дюйми, і процесор Tensor G2 з просунутим машинним навчанням, що позитивно виляє на якість фото та відео. Є багато преміум-фішки: вологозахист IP67, бездротова зарядка, підекранний сканер і якісне стерео.

Система камер складається з двох об’єктивів на 64+13 МП з оптостабом у головного модуля і надширика з кутом огляду 120°. “Пікселі” славляться тим, що завжди дають дуже високу якість фотографій. Вам не потрібно розбиратися з налаштуваннями, просто дістав, зняв та отримав шикарний результат у будь-яких умовах. За версією DxOMark, 7a знімає на рівні Galaxy S23, iPhone 14 Plus, Xiaomi 13 та інших дорожчих флагманів.

№5 – Samsung Galaxy Z Flip 4

Ціна: від $670

Кращий смартфон для селфі – це Galaxy Z Flip 4. Справа в тому, що зовнішній дисплей розкладачки можна використовувати як видошукач, і фотографувати себе на основний або ширококутний об’єктив у максимальній якості (це стосується і запису відео в 4К). Окрема селфі-камера тут є, але знадобиться вона хіба що для відеозв’язку.

За мірками доладних смартфонів коштує «фліп» дуже недорого. Він має скляний корпус з алюмінієвими гранями, 6.7-дюймовий дисплей OLED з адаптивною частотою до 120 Гц, чіп Snapdragon 8+ Gen 1 і вологозахист IPX8, якого немає у конкурентів. За недоліками відзначимо слабку батарейку на 3700 мАг (не більше 5 годин роботи крана) та посередню систему охолодження. Незважаючи на потужний процесор, пристрій гріється і не дуже підходить для ігор.

№4 – OnePlus 11

Ціна: від 600$

Нарешті топ смартфонів із найкращою камерою дійшов до флагманів без компромісів. OnePlus 11 має буквально все: спереду – чудовий 6.7-дюймовий Fluid AMOLED-екран з роздільною здатністю 2K, підтримкою Dolby Vision і HDR10+, а також адаптивною розгорткою 120 Гц. Усередині – Snapdragon 8 Gen 2, до 16/512 ГБ пам’яті, батарея на 5000 мАч з реактивною зарядкою 100 Вт, вологозахист IP64, стереозвук та модуль NFC.

Камера включає три чесні об’єктиви – з роздільною здатністю 50, 48 та 32 мегапікселів, розроблені спільно з Hasselblad. Девайс вміє знімати з 2-кратним оптичним зумом, робить 10-бітні фотографії, пише 8К відео та радує роботою HDR – зображення при яскравому сонячному світлі завжди оброблені як належить. З мінусів засмучує лише відсутність бездротової зарядки, але одному з найдоступніших флагманів це можна пробачити.

№3 – iPhone 14 Pro

Ціна: від $1000

iPhone 14 Pro входить до 10 найкращих камер смартфонів за версією DxOMark. Його можна рекомендувати всім, хто не хоче морочитися – обробка фотографій в автоматичному режимі тут одна з найкращих, якщо не найкраща, серед усіх смартфонів. Також це топовий апарат для запису відео, за стабілізацією та чіткістю картинки в 4К з ним не зрівняється жоден китайський флагман.

14 Pro має шикарний 6.1-дюймовий OLED-дисплей з частотою 120 Гц і передовий флагманський чіп A16 Bionic. Батарейка тримає цілодобово при активному навантаженні, а від преміальних фішок на кшталт захищеного корпусу, бездротової зарядки або eSIM кайфанет будь-який власник. Загалом, вибираючи якийсь смартфон з гарною камерою купити в 2023 році, не ігноруйте iPhone 14 Pro. Коштує він недешево, але з прицілом на тривалу експлуатацію це безпрограшний варіант.

№2 – Samsung Galaxy S23 Ultra

Ціна: від 900$

Ультимативний флагман Samsung оснащений квадрокамерою з найвищою роздільною здатністю на ринку – 200+10+10+12 МП. У нього найкращі зум-об’єктиви: з 3-кратним оптичним наближенням та 10-кратний перископ. Три з чотирьох сенсорів мають OIS, а надширококутна та фронтальна камера отримали фазовий автофокус. Корейці не заощаджували ніде – це справжній швейцарський ніж від світу камерофонів.

У S23 Ultra один з найпросунутіших дисплеїв, потужний чіп Snapdragon 8 Gen 2, і акумулятор ємністю 5000 мАг (з 45-ватною провідною та 15-ватною бездротовою зарядкою). У нижній частині смартфона захований стілус S Pen, а сам корпус зроблений з металу та міцного скла Gorilla Glass Victus 2. За характеристиками “ультра” просто розриває. Єдина вада пристрою – це відсутність у комплекті постачання зарядки. Аксесуар доведеться докуповувати окремо.

№1 – Google Pixel 7 Pro

Ціна: від $740

Рейтинг камерофонів 2023 очолює Pixel 7 Pro. Він знищує iPhone 14 за аналогічною ціною, і перевершує набагато дорожчий iPhone 14 Pro у кількох ключових аспектах. По-перше – це ідеальний вибір для сценарію «наведи та знімай». Поєднання крутої оптики на 50+48+12 МП та алгоритмів обчислювальної фотографії буквально робить усе за вас. По-друге – його нічний режим сьогодні вважається еталонним. Також піксель дуже хороший при зйомці портретів і відмінно справляється з пейзажними фото.

Смартфон обладнаний 120-герцевим AMOLED-екраном з 2K-роздільною здатністю, чіпом Tensor G2, батареєю на 5000 мАч з бездротовою зарядкою, надійним захистом IP68, стереозвуком і NFC. За всіма параметрами це топовий флагман, який оновлюється так довго, як айфон, але коштує при цьому дешевше і дає свободу чистого Android. Чим не ідеальний вибір для мобільного фотографа?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.