Усе про Snapdragon 8 Gen 3: що відомо про флагманський чип Qualcomm на сьогоднішній день

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm готує нове покоління свого флагманського чипсета Snapdragon 8. Новий Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ляже в основу більшості флагманських Android-смартфонів 2024 модельного року. Звісно, Qualcomm тримає в секреті характеристики свого нового чипсета до його офіційного анонсу. Проте в Мережі час від часу з’являються інсайдерські відомості про Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. І ми вирішили зібрати в одній статті всю відому на сьогоднішній день інформацію про новий флагманський чипсет Qualcomm.

Чи буде Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 і коли він з’явиться на ринку?

Qualcomm явно не збирається відмовлятися від випуску флагманських чіпсетів для мобільних пристроїв, тому майже напевно на зміну нинішньому Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 прийде нова модель, яка, за інформацією джерел, проходить під номером SM8650.

Як правило, Qualcomm представляє свої нові флагманські чіпи в рамках свого щорічного заходу Snapdragon Tech Summit на Гаваях. Точна дата проведення Snapdragon Tech Summit цього року поки невідома, але ми очікуємо, що саміт відбудеться в жовтні або листопаді поточного року. І немає сумнівів у тому, що саме Snapdragon Tech Summit стане тим самим місцем, де дебютує Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Характеристики Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3

За інформацією інсайдерів, з виходом Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 американський чипмейкер остаточно відмовиться від підтримки 32-бітної архітектури. Цього, втім, не дивно, враховуючи, що екосистема Android повільно, але вірно рухається до підтримки лише 64-розрядних систем.

Цікаво, що нинішній Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 використовує дивне компонування ядер у складі центрального процесора. ЦП чипа містить у собі як 64-бітові, так і 32-бітові ядра в компонуванні 1+2+2+3, що стало відходом від попередніх компонувань, які використовувалися раніше у флагманських чипах Qualcomm.

Є думка, що Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 збереже компонування ядер ЦП 1+2+3+2. Найімовірніше, це буде одне ядро Cortex-X (можливо, X4), два ядра класу A-5XX (можливо, A520) і п’ять ядер A7XX, які розділять на дві групи по два і три ядра.

Також ми чекаємо від Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 ще вищу і стабільнішу продуктивність без схильності до перегріву і ширші можливості трасування променів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.