Xiaomi пішла назустріч любителям кастомних прошивок

Одним з основних правил використання операційної системи Android для виробників є надання у вільному доступі вихідного коду прошивок для пристроїв. Xiaomi, як і багато інших брендів, часто ігнорують цю вимогу. Іноді це призводить до справжніх скандалів, як було у випадку з Mi A1 . Щоб уникнути конфліктів, Xiaomi оновила політику щодо публікації вихідного коду прошивок.

Xiaomi Mi A1Xiaomi Mi A1

В офіційній заяві Xiaomi йдеться, що компанія має намір виділяти всі необхідні ресурси для своєчасного і регулярного випуску «початкових кодів» для своїх гаджетів. Згідно з новою політикою, виробник зобов’язується публікувати вихідний код прошивки для кожного пристрою не пізніше ніж через три місяці з моменту його виходу.

В першу чергу це хороша новина для любителів кастомних прошивок, так як наявність вихідного коду істотно спрощує і прискорює появу нових збірок. Це дозволить стороннім розробникам набагато швидше оновлювати пристрої Xiaomi до останніх версій Android і додавати всілякі функції.

Xiaomi Mi A1

До слова, ще однією доброю новиною для власників Xiaomi Mi A1, випущеного в рамках програми Android One на «чистій» версії Android, стало початок тестування офіційного поновлення до Android 8.1 Oreo з підтримкою Project Treble.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.