Основні тренди смартфонів в 2018 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

IT технології постійно розвиваються і вносять щось нове. За минулий 2017 рік було впроваджено кілька нових напрямків в сфері розробки смартфонів і мобільних телефонів. А 2018 рік можна вважати інноваційним в плані удосконалення гаджетів.

Давайте розглянемо функції смартфонів, щоб бути в тренді в 2018 році!

Безрамкові і гнучкі дисплеї

Екран практично повністю заповнює лицьову частину смартфона, не залишаючи місця кнопок управління і навіть камері з датчиком. Хорошими прикладами безрамкових смартфонів в 2018 році пропонує Xiaomi і Sumsung.

Екрани зі співвідношенням сторін 18:9

Співвідношення сторін 18 до 9 набирає обертів. Екрани такого формату будуть оснащуватися як флагмани, так і пристрої класом нижче. Цей тренд буде популярним не один рік.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Системи розпізнавання користувача по обличчю

Розпізнавання по обличчю тема не нова. Ще років 5 назад подібне вміли робити телефони на базі Android і навіть не погано справлялися. Сьогодні прикладом для наслідування стала компанія Apple з Face ID. Аналогічні технології вже почали впроваджувати виробники з Китаю. Але чому у Apple це зайняло більше року, а китайці реалізовують протягом декількох місяців? Відповідь криється все в тому ж Android – китайські компанії просто струсили пил зі старою технологією під шумок рекламної кампанії Apple.

Портретний режим зйомки

Даний режим доступний на багатьох флагмани, але в 2018 році ця функція дозволить робити фотографії з красивим ефектом розмиття фону і збереженням різкості об’єкта зйомки.

Прискорена зарядка

Саме в 2018 році має розпочатися впровадження надшвидких зарядок, про які було заявлено раніше.

Що інтегруються в дисплей сканери відбитків

Це невидимі в неактивному стані датчики, приховані прямо в екрані смартфона.

Кількість оперативної пам’яті, яке постійно збільшується

У 2017 році середній обсяг оперативної пам’яті в недорогому смартфоні становив 4 Гб, а для флагмана – цілих 6Гб. Однак розробники вже говорять про появу 8Гб оперативної пам’яті для середнього смартфона в недалекому майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.