Intel підніме ціни на всі свої процесори

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про це повідомляють німецькі оптові продавці, посилаючись на отримані від компанії листи з відповідною заявою. Галузеві аналітики вважають такий прогноз реалістичним і назвали ймовірні причини підвищення цін на “синє” залізо.

Згідно з джерелом, у тексті листа зазначено, що подорожчають не тільки вже представлені на ринку процесори, а й ті, що ще готуються до релізу. Ймовірно, йдеться про підвищення щодо раніше розісланого ритейлерам прайс-листа. Зокрема, очікується збільшення відпускних цін чипів 12-го (Alder Lake), 13-го (Raptor Lake) і 14-го поколінь (Raptor Lake Refresh), а також представників сімейства Meteor Lake (Core Ultra).

На думку аналітиків, на такий крок Intel довелося піти через великі витрати на будівництво нових виробничих потужностей і реструктуризацію бізнесу. Очікується, що “виправлені” ціни набудуть чинності в міру розпродажу наявних складських запасів – це може статися вже найближчими тижнями. Вартість відеокарт серій Intel Xe (Alchemist) і Intel Xe2 (Battlemarge), ймовірно, залишиться без змін.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.