Смартфони

У смартфонів OnePlus є прихований недолік, про який мовчать у магазинах

Share

Ми регулярно розповідаємо про смартфони бренду OnePlus і регулярно радимо їх до покупки. Так, з кожним роком апарати компанії стають менш доступними, плюс іноді трапляються проблеми на кшталт регіональних блокувань, але навіть незважаючи на ці недоліки безліч моделей досі можна назвати чудовими з урахуванням цін і характеристик. До того ж ціни в доларах китайці з холдингу BBK помітно підвищують далеко не завжди – найчастіше позначаються саме курси валют.

Зрозуміло, девайси бренду отримують всі потрібні й актуальні фічі. У них при собі топові процесори від Qualcomm і MediaTek, розкішні матриці з гігантським запасом яскравості, непогані камери з гідним оптичним зумом, приємні матеріали корпусу, оболонка, що постійно оновлюється. І, зрозуміло, акумулятори, які заряджаються помітно менше ніж за годину – особливо в цьому плані компанія ніколи не відставала з фірмовою технологією Warp Charge.

Недоліків теж вистачає – починаючи від уже згаданого блокування дзвінків під час купівлі версії не для свого ринку і закінчуючи відсутністю нормальної стабілізації під час 4K-зйомки у випадку деяких моделей. Однак є і недоліки, про які не можна дізнатися суто за рахунок перегляду списку характеристик. Але, на щастя, його можна легко виправити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про що ми? Річ у тім, що заявлена частота оновлення в 120 герц працює далеко не у всіх додатках. Увагу на це звернув автор ютуб-каналу i-shoppers в огляді на новий OnePlus Nord 3 – загалом він похвалив смартфон, який зараз коштує на Алі мінімум 20 тисяч гривень. Блогер помітив, що розгортка відрізняється залежно від програми. У YouTube показник досягає 90 герц, застосунок “Контакти” скролиться в 60 герц, а вже сам інтерфейс – у 120 герц.

Водночас ютубер нагадав про лайфхак, завдяки якому проблему на момент написання нотатки можна вирішити. Потрібно лише завантажити безплатний застосунок SetEdit з Google Play, знайти всередині додатка рядок “peak_refresh_rate”, клікнути по опції “Edit Value” і змінити значення на 1. Після цього підвищена герцовка врубиться майже скрізь, включно з деякими іграми, які самі по собі можуть працювати з такою розгорткою. Профіт!

Але не забувайте про потенційний мінус, з яким можете зіткнутися при використанні цього лайфхака. Звичайно ж, примусові 120 герц відчутно позначаться на автономності пристрою. Тож якщо час життя від одного заряду вам важливіший, то доведеться змиритися з дефолтними обмеженнями системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: OnePlus
  • Останні записи

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024

    Ще дві людини готові протестувати чіп від Neuralink 

    Як повідомляє ABC News, У найближчі місяці Neural Link готується пересадити свій інтерфейс мозок-комп'ютер (BCI)…

    19.05.2024