У смартфонів OnePlus є прихований недолік, про який мовчать у магазинах

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми регулярно розповідаємо про смартфони бренду OnePlus і регулярно радимо їх до покупки. Так, з кожним роком апарати компанії стають менш доступними, плюс іноді трапляються проблеми на кшталт регіональних блокувань, але навіть незважаючи на ці недоліки безліч моделей досі можна назвати чудовими з урахуванням цін і характеристик. До того ж ціни в доларах китайці з холдингу BBK помітно підвищують далеко не завжди – найчастіше позначаються саме курси валют.

Зрозуміло, девайси бренду отримують всі потрібні й актуальні фічі. У них при собі топові процесори від Qualcomm і MediaTek, розкішні матриці з гігантським запасом яскравості, непогані камери з гідним оптичним зумом, приємні матеріали корпусу, оболонка, що постійно оновлюється. І, зрозуміло, акумулятори, які заряджаються помітно менше ніж за годину – особливо в цьому плані компанія ніколи не відставала з фірмовою технологією Warp Charge.

Недоліків теж вистачає – починаючи від уже згаданого блокування дзвінків під час купівлі версії не для свого ринку і закінчуючи відсутністю нормальної стабілізації під час 4K-зйомки у випадку деяких моделей. Однак є і недоліки, про які не можна дізнатися суто за рахунок перегляду списку характеристик. Але, на щастя, його можна легко виправити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Про що ми? Річ у тім, що заявлена частота оновлення в 120 герц працює далеко не у всіх додатках. Увагу на це звернув автор ютуб-каналу i-shoppers в огляді на новий OnePlus Nord 3 – загалом він похвалив смартфон, який зараз коштує на Алі мінімум 20 тисяч гривень. Блогер помітив, що розгортка відрізняється залежно від програми. У YouTube показник досягає 90 герц, застосунок “Контакти” скролиться в 60 герц, а вже сам інтерфейс – у 120 герц.

Водночас ютубер нагадав про лайфхак, завдяки якому проблему на момент написання нотатки можна вирішити. Потрібно лише завантажити безплатний застосунок SetEdit з Google Play, знайти всередині додатка рядок “peak_refresh_rate”, клікнути по опції “Edit Value” і змінити значення на 1. Після цього підвищена герцовка врубиться майже скрізь, включно з деякими іграми, які самі по собі можуть працювати з такою розгорткою. Профіт!

Але не забувайте про потенційний мінус, з яким можете зіткнутися при використанні цього лайфхака. Звичайно ж, примусові 120 герц відчутно позначаться на автономності пристрою. Тож якщо час життя від одного заряду вам важливіший, то доведеться змиритися з дефолтними обмеженнями системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.