Який вигляд матимуть iPhone 15 у нових кольорах і навіщо їм титановий корпус

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До презентації iPhone 15 залишається не так багато часу. Тому з кожним днем всіляких витоків стає все більше. Ми вже бачили дизайн нових смартфонів Apple, з’ясували, чим вони відрізнятимуться від iPhone 14 зовні, а також дізналися дещо про зміни апаратної начинки і, зокрема, про нові акумулятори. Незважаючи на це, повного уявлення про те, якими будуть iPhone 15, у нас, як і раніше, немає. Адже навряд чи Apple наважиться запустити в серію простацькі смартфони в білому корпусі. Аж ніяк. У Купертіно успішно освоїли методику змішування різних відтінків, тож цього року ми знову можемо розраховувати на нові забарвлення корпусу iPhone.

Зліва направо зверху вниз: iPhone 15 Pro Max, iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro

Apple традиційно воліє не змінювати весь спектр кольорів у лінійках своїх смартфонів, тому основні відтінки – наприклад, чорний та Product (RED) – залишаться. Однак як мінімум три нові забарвлення iPhone 15 все-таки чекає . Ось як виглядатиме вся палітра корпусів цілком:

  • Midnight – чорний
  • Starlight – перлово-білий
  • Green (можливі варіанти Mint або Sea Breeze) – бірюзовий
  • Light Yellow – світло-жовтий
  • Bubble gum Pink – рожевий
  • Product(RED) – червоний

Як бачите, всього планується випустити iPhone 15 у п’яти кольорах, але по-справжньому нових із них лише дві. То звідки, у такому разі, взявся третій колір? Насправді, все просто. Колір Light Yellow – це не той Yellow, який був представлений Apple ексклюзивно для iPhone 14 навесні цього року.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як зміниться iPhone 15 Pro

Виходить, що ми повинні побачити щось схоже на відтінок, що пропонувався в лінійці iPhone 11. Однак Apple явно не копіюватиме саму себе. Тому я розраховував би на те, що тон корпусу iPhone 15 все-таки виявиться іншим. Навряд чи, звичайно, він виявиться найпривабливішим, але бірюзовий і рожевий виглядають дуже нічого.

Світло-жовтий колір iPhone 15 Plus явно відрізнятиметься від відтінку iPhone 14

Вся палітра кольорів iPhone 15 Pro і 15 Pro Max поки залишається невідомою, але в модельному ряду також очікується два нові відтінки корпусу: бордовий та синювато-графітовий. У всякому разі, саме такими вони сприймаються на не найякіснішій картинці, напевно, зробленій інсайдером на основі отриманої інформації від постачальників.

Втім, кольори – це не найцікавіше. Тепер можна вважати практично підтвердженим фактом використання нового матеріалу під час виробництва iPhone 15 Pro та iPhone 15 Pro Max. Ним стане титан, з якого виконано бічну рамку корпусу смартфонів. Він прийде на заміну хірургічної сталі, яка використовувалася у попередніх поколіннях флагманських апаратів Apple із 2017 року.

iPhone у корпусі з титану

Чому у Купертіно вирішили зробити ставку на титан? Ну тут все просто. Всупереч поширеній думці про надвисоку міцність цього сплаву, Apple в першу чергу цікавить його легкість. Титан легший за хірургічну сталь, тому його застосування дозволить компанії або скоротити вагу нових Айфонів, або принаймні утримати його в колишніх межах при збільшенні ваги комплектуючих, і резон у цьому є.

Акумулятор типу Stacked Battery явно важитиме більше, ніж звичайно.

По-перше, відомо, що Apple планує використовувати акумулятори, вироблені за методикою Stacked Battery. Її технологічна особливість полягає в тому, що осередки, що утримують заряд, розміщуються всередині не колоподібно, як котушка, а зигзагоподібно. В результаті виходить заповнити весь корпус батареї без перепусток. Таким чином, підвищується ємність АКБ і, швидше за все, вага, оскільки незаповнених просторів усередині неї стає менше.

По-друге, iPhone 15 Pro та 15 Pro Max повинні отримати перископічну камеру. Вона розміщується всередині корпусу смартфонів не горизонтально, а вертикально, оскільки складається з більшої кількості компонентів ніж традиційний фото-модуль. Майже, напевно, важити він теж буде більше, що разом з більш ємною батарейкою дасть приріст в десяток-півтора грамів до загальної ваги корпусу iPhone.

Камера в нових iPhone 15

iPhone 15 та 15 Plus титановою рамкою не оснастять, у цьому можна не сумніватися. Однак за деякими даними перископічну камеру їм начебто додадуть. Я, звичайно, дуже сумніваюся. Але навіть це не буде великою проблемою з огляду на те, що молодші представники лінійки і так оснащуються легковажною рамкою з алюмінію. Вона важить помітно менше рамки з нержавіючої сталі, тому приріст у кілька грамів майже не буде помітний.

Звідки я знаю, що iPhone 15 і 15 Plus не оснастять перископічною камерою ? Насправді у мене є одразу два доводи. Перший походить з позиціонування цих пристроїв. Вони відносяться до базового сегменту, тому постачати їх топовою камерою було б надзвичайно нераціонально — так недовго й продаж справжніх флагманів підірвати. А другий аргумент – це акумулятор.

За останніми даними, його ємність у iPhone 15 і 15 Plus буде помітно більша, ніж у iPhone 15 Pro і 15 Pro Max – саме тому, що місця всередині їх корпусів буде більше за ідентичних розмірів. Його просто не займе нова камера, і для батареї залишиться більше вільного простору, що хоч і є своєрідною перевагою, явно не зможе служити підставою для відмови від покупки топових моделей у бажаючих купити саме їх.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.