Топ-6 найкращих смартфонів на процесорі Helio G88

[rt_reading_time post_id="123"]
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Helio G88 – бюджетний процесор від MediaTek, який на відміну від найпростіших чіпів вже може забезпечити адекватну швидкодію та стабільну роботу смартфона. Він виконаний за 12-нм техпроцесом та оснащений комбінацією з восьми ядер (2 продуктивних + 6 енергоефективних) з максимальною тактовою частотою 2.0 ГГц. У бенчмарку Антуту пристрої набирають близько 250 тисяч балів – нормальний результат для своєї ціни.

Сьогодні ми розповімо про найкращі смартфони з процесором Helio G98, які є у продажу у 2023 році.

Redmi 12

Ціна: від 140 $ (на AliExpress)

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi представила цю модель у середині червня, і вона досить швидко потрапила на міжнародний ринок. По більшості характеристик Redmi 12 копіює Redmi 10, що вийшов два роки тому. У нього 90-герцовий IPS дисплей (правда, трохи більшої діагоналі – 6.79 “), знайомий G88 і не найшвидша пам’ять eMMC 5.1. Система камер складається з трьох об’єктивів на 50+8+2 МП, також є батарея ємністю 5000 мАг із підтримкою 18-ватної зарядки.

«Двінашка» відрізняється від попередника новішою версією Android 13, збільшеним об’ємом пам’яті (4/128 ГБ в базі) і спинкою зі скла. Загалом цілком збалансований бюджетник, але якщо хочеться заощадити, сміливо беріть Redmi 10 . Зараз це найдешевший смартфон на процесорі Helio G88, ще й зі стереодинаміками, яких немає новинки.

Tecno Spark 10 Pro

Ціна: від 120 $

Дуже цікавий апарат від недооціненого бренду Tecno, який має великий IPS екран на 6.8 дюйма (90 Гц), основну камеру на 50 МП та круту 32-мегапіксельну фронталку. За автономність відповідає АКБ на 5000 мАг, але зарядка тут теж досить повільна – 18 Вт.

Головною фішкою Spark 10 Pro є зміни пам’яті: за ціною початкової версії Redmi 12 можна взяти заряджений варіант на 8/256 ГБ. А з урахуванням окремого слота під MicroSD, нестача пам’яті з ним не загрожує. Єдиний недолік – відсутність у камері ультраширококутного об’єктива.

Realme C55

Ціна: від 160 $

Realme C55 – досить спірний телефон на процесорі Helio G88. За характеристиками він слабко відрізняється від попередньої моделі: такий самий екран, продуктивність, автономність, версії пам’яті 6/128 та 8/256 ГБ. З Tecno збігаються навіть мінуси – це відсутність ультраширика та одинарний динамік. Однак новинка від Realme коштує дорожче за конкурента, і буде куди розумніше заощадити пару косарів, взявши Spark 10 Pro або наступний Infinix.

Infinix Hot 30

Ціна: від 130 $

Дуже вигідний апарат для покупки в роздріб. Тут і 6.78-дюймовий IPS-екран з FullHD-роздільною здатністю і підвищеною частотою оновлення 90 Гц, і адекватні 4/128 ГБ пам’яті в базі, основна камера на 50 МП, 8-мегапіксельна фронталка, нарешті є стереодинаміки і акумулятор на 5 з підтримкою швидкого заряджання 32 Вт. Не рекорд, але для цієї цінової категорії більш ніж.

Honor X8A

Ціна: від 175 $

Як ви вже зрозуміли, всі актуальні смартфони на процесорі Helio G88 схожі один на одного щодо характеристик. Honor X8A близький до інших, але має цікавий дизайн як останні iPhone з тонкими рамками навколо екрану. Використовується панель IPS на 6.7-дюйма з частотою оновлення 90 Гц. У початковому конфізі доступно відразу 6/128 ГБ пам’яті, є боєздатна камера на 100+5+2 МП з ультрашириком і фронталка з роздільною здатністю 16 МП.

Батарея у X8A слабкіша, ніж у конкурентів – 4500 мА (зарядка 22.5 Вт). Стереозвуку немає, зате є NFC і підтримка всіх Google-сервісів, так що смартфоном можна повноцінно користуватися з коробки. Загалом це збалансований середнячок, де потрібно трохи переплатити за дизайн та репутацію бренду.

Tecno Pova 3

Ціна: від 170 $

Якщо хочеться чогось незвичайного, пошукайте у продажу залишки Tecno Pova 3. Це справжній монстр автономності з АКБ на 7000 мАг та підтримкою 33-ватної швидкої зарядки. Завдяки батареї, що жирніє, смарт легко працює дві доби, а при мінімальній економії може прожити і 3 дні далеко від розетки. Понад те, він підтримує режим повербанка і може заряджати інші пристрої з дроту, віддаючи реверсом 10 Вт.

У «трійки» є величезний 6.9-дюймовий IPS-екран із частотою 90 Гц, камера на 50+2+2 МП, модуль NFC, стереодинаміки та бічний сканер відбитків пальців. На вибір є дві конфігурації пам’яті: з 4/64 або 6/128 Гбайт плюс підтримка MicroSD. Головний мінус пристрою – це його вік. Pova 3 вийшов на Anroid 11 і оновиться в кращому випадку до Android 13, тоді як Redmi 12 вже працює на ньому “з коробки”.

Це були найкращі телефони із процесором Helio G88. Весь пристрій зарекомендували себе як нормальні “робочі конячки”, тому можете сміливо брати модель, яку вдасться знайти з максимальною знижкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.