Смартфони

5 дуже корисних функцій смартфонів на Android, про які ви постійно забуваєте

Share

Часом вирішення найскладніших проблем лежить на поверхні. І це твердження безпосередньо стосується наших смартфонів, чиї можливості дозволяють викрутитися з будь-якої ситуації. Сьогодні ми поговоримо про функції Android, які є банальними і розташовуються на найвиднішому місці, проте пересічні користувачі про них постійно забувають, через що зазнають труднощів, обираючи не найраціональніший спосіб вирішення проблеми.

Чи можна зарядити телефон від телефона

Уявіть: ви перебуваєте в компанії друзів на свіжому повітрі, і в когось із них розрядився телефон, а під рукою не виявилося повербанка. Б’юся об заклад, що з урахуванням нашої залежності від гаджетів подібна ситуація здатна змусити деяких людей відправитися додому. Киньте цю затію! Адже можна зарядити телефон від телефону.

Для цього потрібно дотриматися двох умов. Перша – підтримка OTG, яка є на 99% сучасних моделей (можна перевірити через додаток USB OTG Checker). Друга – наявність OTG-перехідника. Він коштує сущі копійки, зате скільки приносить користі!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Далі залишиться вставити адаптер у телефон, у якого достатньо заряду, і під’єднати до нього другий пристрій по кабелю, після чого почнеться передача енергії. Причому таким чином можна заряджати не тільки Android-девайси, а й будь-які аксесуари від смарт-годинника до бездротових навушників.

Як роздати інтернет з Андроїда

Змоделюємо іншу ситуацію: ваш товариш забув оплатити мобільний зв’язок і опинився без мобільного інтернету. Невже ви залишите його в біді? Гадаю, ні, тому нагадаю, як роздати інтернет із телефона:

  • Відкрийте налаштування свого пристрою.
  • Перейдіть у розділ “Точка доступу Wi-Fi” і активуйте однойменну функцію.
  • Попросіть друга підключитися до вашого телефону через розділ “Wi-Fi”.

Для сполучення буде використовуватися пароль, який встановлюється в налаштуваннях роздавального пристрою. У разі виникнення труднощів ознайомтеся з розширеною інструкцією, як роздати інтернет з Андроїда, де, крім вирішення проблем, представлені інші способи роздачі.

Як підключитися до Wi-Fi без пароля

Існує багато людей, які не пам’ятають пароль від домашнього Wi-Fi. Це не привід відмовитися від походу в гості. Просто, прийшовши додому до забудькуватої людини, скористайтеся лайфхаком:

  • Відкрийте налаштування її смартфона.
  • Перейдіть у розділ “Wi-Fi”.
  • Натисніть на мережу, до якої він підключений.
  • Після цього на екрані з’явиться QR-код для підключення до Wi-Fi без пароля. Відскануйте його через камеру свого смартфона.

Якщо це не допоможе, то познайомтеся з добіркою додатків для злому Wi-Fi, розміщеною на нашому сайті. Навіть смартфон свого гостинного друга до рук брати не доведеться.

Керування технікою з телефону

Загубився пульт від телевізора або кондиціонера? Теж не біда, адже його здатний замінити будь-який смартфон з ІЧ-портом. Придивіться до верхнього торця свого девайса. Якщо там буде виявлена загадкова точка, виконайте кілька простих дій:

  • Запустіть додаток “Пульт” (зазвичай лежить у папці “Інструменти” на робочому столі Андроїд).
  • Натисніть кнопку “Додати пульт”.
  • Виберіть потрібний пристрій.
  • Завершіть налаштування, використовуючи інструкцію, яка з’явиться на екрані.

Якщо в папці “Інструменти” ви не знайдете жадану програму, скачайте додатковий застосунок з пультом на Андроїд з нашої добірки. Сторонній софт працює схожим чином, тож з налаштуванням проблем виникнути не повинно.

Поділ екрана на Андроїд

Якщо ви відчуваєте дефіцит вільного часу, то поділ екрана на телефоні стане справжнім порятунком. Ця функція, що з’явилася з виходом Android 7, дає змогу працювати у двох додатках одночасно:

  • Відкрийте список запущених програм, зробивши свайп від нижньої частини екрана до середини, або натиснувши на кнопку багатозадачності (“квадрат”).
  • Затримайте палець на першому додатку.
  • Активуйте режим поділу екрана.
  • Виберіть другу програму, у якій хочете працювати.

До речі, це не єдиний варіант, як можна використовувати режим багатозадачності на Андроїд. В окремому матеріалі ви дізнаєтеся про інші способи, які іноді навіть зручніші за поділ екрана.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Android
  • Останні записи

    Смартфони Sony втрачають позиції на тлі успіху Google Pixel

    В останні роки ринок смартфонів зазнав значних змін, і одним із ключових гравців, які вплинули…

    14.05.2024

    Apple почне продавати шолом Vision Pro за межами США

    Apple готується розпочати продаж своєї гарнітури доповненої реальності Vision Pro в Європі та Азії, прагнучи…

    14.05.2024

    Нові iPad оснащені меню здоров’я батареї, що включає лічильник циклів та опцію обмеження зарядки до 80%

    В останніх моделях iPad Air та iPad Pro з'явилося нове меню «Здоров'я» акумулятора (Battery Health)…

    14.05.2024

    Миючий пилосос Dyson WashG1 працює без всмоктування (відео)

    Dyson представила миючий пилосос WashG1, який відрізняється від інших подібних моделей унікальною конструкцією: він позбавлений…

    14.05.2024

    7 способів обійти захист від скидання налаштувань до заводських налаштувань на пристроях Samsung

    Перевірка облікового запису Google, також відома як захист від скидання до заводських налаштувань, є інтегрованою…

    14.05.2024

    У нових iPad Pro виявлено дивний недолік. Він пов’язаний із OLED-дисплеєм

    Редактори порталу iMore повідомляють, що деякі нові планшети iPad Pro з OLED-дисплеями мають проблеми при…

    14.05.2024