Чи варто купити Galaxy S23 зараз або краще чекати Galaxy S24

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви хочете придбати новий флагман від лідера ринку, то сімейство Galaxy S є одним із найкращих виборів серед Android-смартфонів 2023 року. Випущений у лютому 2023 р., Samdung S23 доступний уже близько п’яти місяців, а його наступник не з’явиться ще понад півроку. Але чи є причини чекати Galaxy S24? Розглянемо все, що нам відомо про Galaxy S23 і Galaxy S24, щоб допомогти відповісти на це питання.

1. Вступ

З’явившись у лютому 2023 року, серія S23 перебуває на ринку вже близько п’яти місяців. Тому одразу зазначимо, що поки що існує небагато значущих чуток про Samsung Galaxy S24, адже ми чекаємо на анонс тільки наступного року. Тим не менш, можна припустити деякі речі. Про останні чутки ви можете прочитати в окремій статті про чутки S24, а тут давайте обговоримо деякі з найбільш значущих можливих відмінностей, які ми зможемо побачити в наступника Galaxy S23.

2. Очікувані характеристики Galaxy S24

Цього року Samsung зробила великий і приємний крок, відмовившись від чіпів Exynos у всіх регіонах для серії Galaxy S23. Замість цього вся лінійка отримала прискорену версію Snapdragon 8 Gen 2 на ексклюзивній основі. Досить імовірно, що з сімейством Galaxy S24 буде схожа ситуація. Чи буде також розігнаний Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3? У це вже мало віриться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоча ми ще не знаємо все про майбутній флагман Snapdragon, чутки стверджують, що він працюватиме тільки на 64-біт. Також можна припустити, що в ньому з’являться нові функції штучного інтелекту і останні процесори ARM: Cortex-X4, A720 і A520.

Цікаво, що кілька чуток стверджують, що Galaxy S24 може мати обмежений варіант із чипсетом Exynos 2400 з десятьма ядрами. Це здається суперечливим за наявною угодою з Qualcomm (нагадаємо, цього року Самсунг ексклюзивно працює з Qualcomm для серії S, решта процесорів тепер ідуть у дешевші телефони компанії), але, тим не менш, така модель може існувати, зважаючи на те, що десятиядерний процесор без проблем поконкурує з “квалкомедівським” за потужністю. Samsung може використовувати спеціальне суббрендове маркування, наприклад, “Galaxy S24 Exynos Edition”, щоб уникнути конфлікту інтересів.

3. Продуктивність і пам’ять Galaxy S24

Сімейство Galaxy S23 наразі має 8 ГБ оперативної пам’яті, хоча варіант Galaxy S23 Ultra пропонує до 12 ГБ оперативної пам’яті. Згідно з витоками, Galaxy S24 Ultra може запропонувати до 16 ГБ оперативної пам’яті. Це не було б шокуючим, оскільки у Galaxy S21 Ultra вже була версія з 16 ГБ, а ось S22 Ultra трохи розслабився, запропонувавши тільки до 12 ГБ оперативної пам’яті. Також з’являється дедалі більше й більше висококласних телефонів з 16 ГБ оперативної пам’яті, а ось китайфони вже поставляються з 24 ГБ оперативної пам’яті.

Ті ж чутки припускають, що Galaxy S24 і Galaxy S24 Plus також збільшать кількість оперативної пам’яті до 12 ГБ у кожному апараті і до 256 ГБ внутрішнього сховища. У таке складніше повірити – це багато оперативки, особливо для базової моделі. Проте, Samsung зазвичай намагається наздогнати і перегнати китайців, тому такий поворот подій має місце бути.

4. Камера та зарядка Galaxy S24

Galaxy S23 Ultra отримав значне поліпшення завдяки своєму основному датчику ISOCELL HP2. З огляду на те, що Samsung зазвичай зберігає свої датчики для кількох моделей, дуже ймовірно, що наступний Ultra не змінить тут нічого. Дуже ймовірно, що S23 і S23 Plus також збережуть свій наявний датчик ISOCELL GN3.

Раніше слух стверджував, що у сімейства Galaxy S24 буде 5x телеоб’єктив і покращений додатковий телеоб’єктив на моделях Ultra. Відтоді джерело Revegnus спростувало цю чутку, заявивши, що 3x телеоб’єктив залишиться. Проте, ми все ще можемо побачити зміни в 10x перископічному об’єктиві у версії Ultra. З чуток, компанія замінить цей об’єктив на змінний об’єктив, який забезпечить безшовне збільшення на будь-якій відстані від 5x до 10x.

Тож нарешті чекаємо плавний, несмиканий зум у відеозйомці, раніше таким славився лише Айфон.

Якщо залізо не особливо змінюється вже третій рік, то залишається сподіватися на програмне забезпечення. Джерела чуток про нововведення не вдаються в подробиці, але ми припускаємо, що ШІ може зіграти особливу роль у цьому, оскільки наступний процесор Qualcomm, як очікується, просуватиме функції ШІ (знову ж таки, ми писали про ШІ в процесорах “Квалкомм” зовсім недавно). Це може допомогти сімейству Galaxy краще конкурувати з майбутнім Google Pixel 8 Pro.

Швидкості зарядки були однією зі слабких сторін серії Samsung Galaxy S23 (тоді як китайці заряджаються вже за 15 хвилин і менше), але, схоже, це нарешті зміниться. Згідно зі звітом через Twitter-джерело RGcloudS, Samsung Galaxy S24 Ultra і Galaxy S24 Plus матимуть конструкцію акумулятора, аналогічну тій, що використовується в електромобілях. Цей дизайн, за чутками, дозволить швидше заряджати смартфон на швидкості 65W, тобто менше ніж за годину.

5. Дизайн і вартість Galaxy S24

Як ми вже говорили, до випуску Samsung Galaxy S24 ще далеко, і нам багато чого належить дізнатися. Проте, вже є кілька чуток, які припускають, що дизайн в основному залишиться колишнім для всієї серії. Можуть бути деякі незначні зміни матеріалів, але поки немає підтверджень на цю тему.

І, наостанок, погані новини. Ціни на сімейство Samsung Galaxy S не змінювалися в США вже три роки, хоча Galaxy S23 вже отримав підвищення цін у Великій Британії та більшості країн Європи. Це означає, що рано чи пізно ціни на серію Galaxy S24 збільшаться і в США (і в усьому світі) – у 2024 або 2025 році, особливо через те, що економіка ЄС перебуває в рецесії.

Тож чекайте підвищення цін на 100 доларів на всі моделі 🙁

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.