Коли вийде Xiaomi 14 і яким вийде новий смартфон, який хочеться купити вже зараз

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Останнім часом флагмани Xiaomi складають серйозну конкуренцію продуктам Apple і Samsung, чого не було приблизно до 2020 року, коли китайський виробник всерйоз вирішив осідлати нішу преміальних пристроїв. Тому реліз нових моделей супроводжується серйозним ажіотажем задовго до їхньої презентації. Щоб скрасити очікування, ми зібрали всю інформацію про смартфон Xiaomi 14 і його старшого брата з приставкою “Pro”. У цьому матеріалі ви дізнаєтеся про дату виходу новинок і про їхні ключові особливості.

Характеристики Xiaomi 14

Очікується, що лінійка пристроїв нового покоління складатиметься з чотирьох моделей, але спочатку на нас чекає реліз двох версій. Перша – смартфон Xiaomi 14, який стане компактним девайсом і базою для інших представників серії. Хоча в мережу ще не витекли фотографії готових екземплярів майбутнього флагмана, на початку цього місяця китайський інсайдер під ніком Digital Chat Station виклав схему корпусу новинки.

Якщо креслення виявляться вірними, серйозних змін (у всякому разі зовні) у порівнянні Xiaomi 13 і Xiaomi 14 не відбудеться. Корпус, як і раніше, матиме плоскі грані, а блок камер збереже квадратну форму. Однак його склад зміниться. Камера Xiaomi 14 повинна отримати неназваний сенсор з розміром матриці 1/1.28″ і роздільною здатністю 50 Мп. До слова, датчик Sony IMX800 з 13-го покоління менший (1/1.49″).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На місці має залишитися телевік, від якого китайці відмовилися під час зміни покоління Xiaomi Mi 9 на Xiaomi Mi 10, і повернулися тільки минулого року. Однак характеристики додаткових камер інсайдером Digital Chat Station не розкриваються.

Телевік Xiaomi 14 має навчитися робити фото з 3,9-кратним наближенням замість x3,2
А ось про що інформатор говорить привселюдно, так це про варіанти пам’яті. Передбачається, що телефон Xiaomi 14 буде доступний у версіях на 512 Гб і 1 Тб. Другий варіант не був заявлений для Xiaomi 13 навіть у Китаї, тож у плані накопичувача нас чекає серйозний апгрейд.

Також поліпшення торкнуться автономності та швидкості зарядки. Акумулятор Xiaomi 14 буде розрахований на 4860 мАг замість 4500 мАг. Ну а в комплекті зі смартфоном на його власника очікує зарядка на 90 Вт (у Xiaomi 13 всього 67 Вт). Крім того, новий апарат має підтримувати швидку бездротову зарядку на 50 Вт.

Чим цікавий процесор Snapdragon 8 Gen 3

Xiaomi 14 стане одним із перших смартфонів на Snapdragon 8 Gen 3
І все-таки головною зміною очікувано стане процесор Xiaomi 14. У новому смартфоні буде використовуватися чипсет Snapdragon 8 Gen 3, чий реліз очікується в листопаді цього року. Свіжа система на кристалі повинна отримати ядра в компонуванні 2+5+1. Тобто процесор Snapdragon 8 Gen 3 матиме не одне, а одразу два потужні ядра, готових датися взнаки в ресурсномістких іграх або під час виконання інших важких завдань.

Цікавою особливістю платформи стане остаточний і безповоротний перехід на 64-бітну архітектуру. Згідно з інформацією Куби Вайцеховскі, чіпсет позбудеться підтримки 32-бітних додатків, але серйозних неприємностей для користувачів це не створить (хіба що деякі старі програми перестануть запускатися). Нарешті, процесор Snapdragon 8 Gen 3 встановить новий рекорд AnTuTu, який зараз тримається на позначці 1 304 945 балів.

Що нового буде в Xiaomi 14 Pro
Крім базової версії на майбутній презентації покажуть смартфон Xiaomi 14 Pro. Це буде збільшена модель з трохи більш просунутими характеристиками. Також “прошка” збереже вигнутий екран, чиї рамки стануть істотно вужчими, ніж у попереднього покоління. У всякому разі про це свідчить рендер, який наприкінці травня виклав інсайдер Ice Universe.

Так має виглядати Xiaomi 14 Pro

Що стосується характеристик Xiaomi 14 Pro, то багато в чому вони відповідають начинці торішнього смартфона. В якості основної камери продовжить використовуватися дюймовий сенсор Sony IMX989, зате з’явиться перископний модуль замість телевіка, який забезпечить 5-кратне оптичне наближення, а фронталка нарешті отримає підтримку запису відео в 4K.

Ємність батареї зросте з 4820 мАг до 5000 мАг і буде підтримувати зарядку 120 Вт по дроту і 50 Вт через протокол Qi. Звичайно ж, серцем “прошки” стане процесор Snapdragon 8 Gen 3, про що ви вже здогадалися, дивлячись на характеристики Xiaomi 14.

Коли вийде Xiaomi 14

Згідно з даними з бази IMEI, дата виходу Xiaomi 14 і його старшого брата відбудеться в листопаді-грудні 2023 року. З чого було зроблено цей висновок? З того, що молодша версія отримала відразу два кодових позначення 23127PN0CC і 23127PN0CG, а старша – 23116PN5BC і 23116PN5BG. Комбінації “2312” і “2311” у базі відповідають року і місяцю релізу.

Спочатку девайс вийде в Китаї і лише через кілька місяців з’явиться на глобальному ринку. Найімовірніше, в Україні Xiaomi 14 почне продаватися лише в 2024 році, а можливо і взагалі не будуть продажі через те що компанія внесена у список спонсорів тероризму. Про ціни поки нічого невідомо, але можна спрогнозувати невелике зростання порівняно з попереднім поколінням.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.