Android P: «солодка» назва і новий спосіб управління системою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google опублікувала добірку весняних шпалер для смартфонів, і користувачі традиційно почали шукати в них приховані послання від пошукового гіганта. Деякі запевняють, що їм вдалося розглянути в зображеннях назва наступної версії Android. Крім того, в мережу потрапив скріншот з блогу для розробників Android, який демонструє новий спосіб управління системою.

На одному із зображень від Google користувачі побачили фруктовий лід на паличці, який англійською називається Popsicles. Так як пошуковий гігант називає кожну нову версію Android в алфавітному порядку в честь солодощів, то Popsicles цілком підходить на роль назви Android 9.0.

Але якщо назва нової версії Android – не більше ніж припущення фанатів, то у нас є і більш реальні факти про Android 9.0. В офіційному блозі для розробників виявлений скріншот з оновленою панеллю навігації для Android P. Протягом багатьох років управління системою здійснювалося за допомогою трьох кнопок: «Назад», «Додому» і «Меню». Судячи з показаного зображенню, всі вони будуть перероблені.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Android P

Замість трьох кнопок на екрані постійно буде доступна демонструватися тільки одна – «Додому». Коли в системі з’явиться можливість повернутися назад, то зліва з’явиться «Назад». Кнопка «Меню» повністю зникне з системи і буде замінена на жест.

Цікаво, що нова система управління ще на початку року була помічена на зображенні ще не анонсованих смартфонів Motorola.

Moto Z3 Play

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.