Samsung Galaxy Z Fold5: що ми знаємо на даний момент

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За останніми даними, Samsung Galaxy Z Fold5 з’явиться наприкінці липня, і інформації про нього вже накопичилося доволі багато, тому ми вирішили зібрати її тут.

Деякі відомості про Galaxy Z Fold5 на даний момент є само собою зрозумілими. Це буде пристрій-розкладачка в стилі “книжка” з двома дисплеями з частотою 120 Гц, потрійною камерою на задній панелі, найкращим чипсетом усередині і захистом від води за стандартом IPX8.

Новий шарнір

Почнемо з дизайну. Найбільша претензія до Galaxy Z Fold – це зазор, який залишається під час закриття телефону. Повідомляється, що Samsung нарешті готова виправити цю проблему за допомогою нової конструкції шарніра, який буде закриватися рівно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова конструкція без зазорів на даний момент практично підтверджена. Крім того, новий шарнір усуває ще одну проблему, на яку скаржиться серія Galaxy Z Fold (і більшість її конкурентів), – складки посередині дисплея. Завдяки новому механізму шарніра складаний дисплей при складанні набуває форми краплі всередині шарніра, що усуває необхідність в утворенні складки. Подібний підхід ми вже бачили в серіях Moto Razr і Oppo Find N.

Корпус і дисплеї

Тим, хто сподівається на більш компактний Galaxy Z Fold5 порівняно з Z Fold4, схоже, не пощастило. За наявними відомостями, розміри нової розкладачки будуть дуже схожі на попередню.

Розміри Z Fold5 становитимуть 154,9 x 129,9 x 6,1 мм у розкладеному стані та 154,9 x 67,1 x 13,4 мм у складеному. Вага нового пристрою складе 254 г, що на 9 г менше, ніж у Z Fold4.

За численними даними, зовнішній дисплей збереже діагональ 6,2 дюйма, як у Galaxy Z Fold4. Чи матиме він таке саме високе і вузьке співвідношення сторін, поки невідомо.

Про характеристики внутрішнього дисплея поки нічого не чути, але є всі підстави вважати, що це буде 7,6-дюймова панель, як і в нинішньої моделі.

Відсутність слота для S Pen

З великою часткою ймовірності можна стверджувати, що внутрішній екран Galaxy Z Fold5 буде підтримувати введення за допомогою S Pen, однак вбудованого слота для стилуса в телефоні не буде. Його встановлення вимагало б кардинальної зміни дизайну, а Fold5 явно буде радше еволюційним кроком.

Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy

У Samsung Galaxy Z Fold5 буде використовуватися той самий Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy, що і в Galaxy S23 Ultra. Минулого року S22 Ultra оснащувався Exynos 2200 або Snapdragon 8 Gen 1, а Galaxy Z Fold4 використовував продуктивніший Snapdragon 8+ Gen 1, схоже, що цьогоріч розбіжності в чипсетах не буде.

Камери

Найімовірніше, Samsung збереже 50-Мп сенсор ISOCELL GN3 з Galaxy Z Fold4 як основний пристрій для Galaxy Z Fold5.

Це залишає місце для припущень про те, чи буде Samsung покращувати дві камери селфі, надшироку і з 3-кратним зумом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.