Коли краще продавати старий iPhone, щоб зробити це максимально вигідно

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони Apple найбільше дуже високо цінувалися на вторинному ринку. Тож не дивно, що багато власників намагаються продавати їх у той час, коли отримують за пристрої відносно багато грошей. Наприклад, щоб до вирученої суми додати кілька тисяч і купити iPhone нового покоління. Якщо ви теж “дрейфуєте” так зі старих на нові моделі, стала відома ідеальна дата, коли це краще робити.

Аналітичне агентство Sellcell провело дослідження і визначило, що найкращий час для продажу iPhone поточного покоління – з 19 по 26 серпня. Тобто приблизно за місяць до прем’єри нових пристроїв (зазвичай Apple запускає смартфони наприкінці вересня). Експерти зазначають, що цей вважається чимось на кшталт переломного моменту – якщо до виходу новинок залишається менше ніж місяць, люди вважають за краще зачекати, оскільки після прем’єри власники починають масово позбуватися старих телефонів і ставлять привабливіші ціни, щоб продати їх швидше. Якщо точніше, ціни починають знижуватися за 28 днів до презентації Apple.

Тож усім, хто має намір заробити на своєму поточному iPhone 14, потрібно бути готовим до того, що доведеться користуватися змінним телефоном щонайменше місяць. Для цього може підійти недорогий апарат на Android. У будь-якому разі, не чекайте прем’єри нових iPhone 15, оскільки після анонсу ціна продажу знижується в середньому на 20-30%, залежно від моделі та конфігурації пристрою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.