Топ-5 непотоплюваних смартфонів з захистом від вологи рівня IP67

Час читання: 6 хв.

Як правило, серйозний захист корпусу від вологи зустрічається у флагманів мобільної індустрії, а також великих і важких захищених смартфонів. Однак існують і звичайні на вигляд мобільники впевненого середнього рангу, яким дістався надійний захист від вологи IP67. Такі моделі прийдуться до вподоби любителям полежати з гаджетом у ванній або біля басейну, шанувальникам пляжного відпочинку та вилазок на природу. Ранг IP67 гарантує не лише повний захист корпусу від пилу, а й допускає короткочасне занурення смартфона на невелику глибину.

Реклама

Розгорнуті специфікації моделей з огляду наводяться для наочного порівняння в зведеній таблиці непотоплюваних смартфонів з рівнем захисту від вологи IP67. Повний асортимент актуальних пропозицій мобільних телефонів представлений у відповідному розділі каталогу.

Samsung Galaxy A34 128 ГБ / ОЗП 6 ГБ

Лінійка Samsung Galaxy A визначає вектор розвитку в медіумсегменті мобільних пристроїв. На початку 2023 року ця родина поповнилася чудовою моделлю з індексом A34. Чим вона така гарна? Давайте розбиратися по порядку.

Насамперед у смартфоні привертає увагу великокаліберний дисплей 6.6-дюймової розмірності за діагоналлю. Super AMOLED панель транслює картинку в роздільній здатності Full HD+ (2400х1080 пікселів) і має високу частоту розгортки в 120 Гц. Екран моделі прикрили загартованим склом Gorilla Glass v5, також у нього вбудували сканер відбитка пальців. У верхньому сегменті дисплея видно виріз у формі крапельки під потреби об’єктиву 13 МП селфі-камери.

На матовій «спинці» смартфона видніється тріо об’єктивів основної фотокамери, складеної за схемою 48+8+5 МП. Ведучий сенсор камери здатний похвалитися системою оптичної стабілізації зображення, що дає змогу знімати на більш довгих витримках з рук та записувати плавний відеоряд. Електронне серце Samsung Galaxy A34 – продуктивний восьмиядерний чипсет MediaTek Dimensity 1080. Однак на деякі ринки смартфон може постачатися з фірмовим процесором Exynos 1380. Об’єми пам’яті на борту пристрою розподілені у співвідношенні 6 ГБ ОЗП проти 128 ГБ місця в штатному сховищі.

Модель зібрана у водонепроникному корпусі із рангом захисту IP67. Усередину смартфона «упакували» адаптери бездротового зв’язку Wi-Fi 5, Bluetooth v 5.2 та NFC, а також енергоємну акумуляторну батарею саме на 5000 мАгод. Акумулятор пристрою підтримує процедуру прискореної дротової зарядки потужністю 25 Вт. Щоправда, зарядник для смартфона знадобиться докуповувати окремо — «з коробки» модель укомплектована тільки кабелем з коннекторами USB type C на обох кінчиках «хвостів».

HTC Desire 22 Pro 128 ГБ

На початку становлення Android-смартфонів продукція компанії HTC стабільно трималася в топах за популярністю. Нині бренд рідко тішить чудовими новинками. Однак у штучному обчисленні вони все ж таки існують, що добре видно на прикладі моделі HTC Desire 22 Pro.

Смартфон належить до середнього сегменту мобільних пристроїв. Його особливість – це можливість використання гаджета як VR-контролера для окулярів віртуальної реальності HTC Vive Flow. Також модель постачається з встановленими програмами Vive Avatar для створення віртуальних аватарів і Vive Wallet для управління цифровими крипто-активами. HTC Desire 22 Pro є ланкою метавсесвіту Viverse, заточеною під занурення у віртуальну реальність.

Модель зібрана у пластиковому корпусі з фактурною задньою панеллю, де може збиратися пил та видно сліди відбитків пальців. Потрійна камера на тильній частині корпусу обрамляється мідно-золотою рамкою. Складена вона з 64 МП ведучого датчика зображення, 13 МП надширококутного о’єктива та 5 МП допоміжного сенсора. Об’єктив селфі-камери на 32 МП виконали у вигляді острівного отвору в екрані гаджета, на роль якого призначена IPS-панель з розмірами за діагоналлю 6.6 дюймів та високою частотою розгортки 120 Гц.

У корпус моделі з рівнем захисту від вологи IP67 помістили врівноважену комбінацію восьмиядерного процесора Snapdragon 695 5G та 8/128 ГБ пам’яті. А ще смартфон є одним із небагатьох представників медіумкласу з підтримкою технологій бездротової та реверсивної технологій зарядки акумулятора ємністю 4520 мАгод. Доповнює гармонійну картину NFC-модуль на бортовому озброєнні гаджета, що дає змогу використовувати смартфон як засіб безконтактної оплати покупок.

Samsung Galaxy A54 128 ГБ / ОЗП 8 ГБ

Смартфон Samsung Galaxy A54 є яскравим представником касти мобільних пристроїв міцної середньої ланки. Модель відмінно проявляє себе в повсякденній роботі, має непогану ігрову продуктивність і озброюєна пристойними камерами.

На всю площину передньої панелі корпусу апарату розширився екран Super AMOLED з розмірами по діагоналі 6.4 дюймів. Дисплей смартфона підкуповує реалістичною та насиченою кольоропередачею, а також високою частотою оновлення до 120 Гц. Частота розгортки екрана адаптується під конкретні задачі, проте вона змінюється не динамічно, а лише між стандартними значеннями в 60 Гц і 120 Гц. У підекранний шар передньої панелі вбудували дактилоскопічний сканер для розблокування смартфона за відбитком пальця.

Зараз читають  OnePlus Nord CE4 Lite показали на живих фотографіях

За продуктивність смартфона відповідає «залізна» зв’язка з доморощеного восьмиядерного процесора Exynos 1380 та 8/128 ГБ пам’яті. На випадок нестачі місця у вбудованому сховищі в розпорядження користувача надається гібридний лоток розширення, куди можна вставити або другу SIM, або ж картку microSD. Живлення електронних компонентів пристрою забезпечується від акумулятора ємністю 5000 мАгод за допомогою прискореної дротової зарядки потужністю 25 Вт. З нуля наполовину батарея заряджається за півгодини, повністю приблизно за 70 хв. Однак, адаптер живлення в штатну комплектацію моделі зазвичай не входить.

Смартфон оцінять адепти жанру мобільної фотографії. Справа в тому, що Samsung Galaxy A54 обладнали потрійною основною камерою 50+12+5 МП із системою оптичної стабілізації ведучого сенсора зображення. Селфі-кадри апарат знімає на 32 МП фронталку з об’єктивом у острівному отворі екрану. Також модель має надійний захист корпусу від пилу і вологи IP67. Глибоко пірнати зі смартфоном не варто, а ось за його перебування під дощем чи ненавмисне падіння у ванну можна не переживати.

Nokia X30 128 ГБ

Останнім часом набирає обертів турбота про екологію та навколишнє середовище. З урахуванням цих факторів випущено модель Nokia X30. Основа корпусу смартфона виготовляється з переробленого алюмінію, тилова кришка на 65% складається з пластикової вторинної сировини, а в упаковці міститься близько 70% переробленого паперу.

Відмінною рисою смартфонів Nokia є робота під управлінням чистого Android. Не стала винятком з правила і модель, що постачається з попередньо встановленою ОС Android 12. Апаратна платформа смартфона очолена добротним восьмиядерним чипсетом Snapdragon 695 з вбудованим 5G-модемом. У базовій конфігурації модель має 6 ГБ оперативної пам’яті і накопичувач стандарту UFS 2.2 на 128 ГБ. Слота розширення у конструкції смартфона немає.

На чолі лицьової панелі Nokia X30 поставили AMOLED-екран із розмірами по діагоналі 6.43 дюймів. У дисплей помістили сканер відбитка пальців, поверх нього встановили загартоване скло Gorilla Glass Victus. Також екран моделі характеризується частотою розгортки 90 Гц. Невеликою цяткою по центру верхнього сегмента дисплея виділяється об’єктив 16 МП фронтальної камери. Тильна фотокамера у смартфона «двоока» — під її крилом знайшли притулок ведучий сенсор на 50 МП з оптичною стабілізацією та повноцінний ультраширокий об’єктив на 13 МП.

У розрізі «однокласників» модель вигідно виглядає завдяки надійному захисту корпусу иід пилу та вологи IP67. Ще один жирний плюс у скарбничку Nokia X30 — акумуляторна батарея з підтримкою технології швидкої зарядки потужністю 33 Вт. Місткість у акумулятора нерекордна (4200 мАгод), проте система Android без зайвих надбудов відома як досить енергоефективна. Дбаючи про навколишнє середовище, у комплект постачання смартфона навмисно не кладуть адаптер живлення. Втім, за сукупністю факторів модель виглядає оптимально збалансованою і без зарядника у штатній комплектації.

Apple iPhone SE 2022 128 ГБ

iPhone SE 2022 – досить суперечливий пристрій. З одного боку, це зручний апарат у використанні однією рукою з потужною апаратною платформою, з іншого ж, дизайн у моделі допотопний, а малесенький екран заточений в обрамлення величезних рамок.

Модель адресована фанатам «яблучної» продукції, які не готові розщедрюватися на дорогі «Айфони». Найбільш сильна сторона смартфона – «залізо» від Apple iPhone 13 у складі топового чипсету Apple A15 Bionic та 4/128 ГБ бортової пам’яті. Апарат справляється із запуском ігор та мобільних додатків будь-якого ступеня «тяжкості», а запасів продуктивності у нього вистачить із прицілом на віддалену перспективу.

У зовнішньому вигляді пристрою простежуються риси старого-доброго Apple iPhone 8. Зокрема, розглянута модель отримала IPS-екран 4.7-дюймової розмірності по діагоналі з роздільною здатністю картинки 1334х750 пікселів. На великому «підборідді» з боку лицьової панелі корпусу видніється кнопка Home з вбудованим сканером відбитка пальців. 7 МП селфі-камера пристрою знаходиться на верхній рамці над екраном.

Задня камера у Apple iPhone SE 2022 «одноока», зате в ній передбачається система оптичної стабілізації зображення. Сенсор на 12 МП позитивно оцінюється у багатьох рецензіях, крім відсутності нічного режиму зйомки. Цікаво, що смартфону прийдуться впору чохли від 8-го «Айфона». Наприкінці уваги заслуговує акумуляторна батарея девайса ємністю всього 2018 мАгод. В автономному режимі вона тримається на плаву недовго, проте акумулятор підтримує функцію бездротової зарядки. А ще корпус моделі має захист від пилу та вологи відповідно до вимог стандарту IP67.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

ДЖЕРЕЛОE-Katalog

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.