Прокачай свій смартфон. 6 крутих лайфхаків для iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон став для власників свого роду цифровим “швейцарським ножем”, використовуваним для зв’язку, навігації та отримання інформації. Це також камера, відеокамера, фітнес-трекер, MP3-плеєр, ігрова система і навіть гаманець, який можна використовувати для покупок у роздрібних магазинах.

Однак, чи знаєте ви, що смартфон також може допомогти заощадити час і гроші? Розглянемо лайфхаки для айфона, які допоможуть використовувати пристрій максимально ефективно.

Як знайти автомобіль на парковці

Коли ви паркуєтеся в жвавому торговому центрі або іншому місці, може бути складно згадати, де знаходиться ваш автомобіль через кілька годин. Щоб запам’ятати місце паркування, відкрийте додаток Google Maps, коли ви перебуваєте на парковці, і торкніться синьої точки, яка показує ваше місце розташування. Потім виберіть “Зберегти парковку”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли вам потрібно знайти свій автомобіль, запустіть додаток Google Maps, торкніться рядка пошуку і виберіть “Місце паркування”. Потім натисніть “Напрямки”, щоб отримати інструкції з прогулянки до вашого автомобіля.

Як перетворити будь-яку електронну книгу на аудіокнигу

Фішки iPhone доповнює функція “Speak Screen”, яка дає змогу прочитати вголос будь-який текст на екрані за вашою командою. Хоча цей застосунок було створено насамперед для людей з вадами зору, будь-який користувач може скористатися цією функцією, щоб перетворити електронну книжку на аудіокнигу. Тепер ви можете слухати її в машині, в літаку або під час прогулянки вулицями.

Для активації функції “Speak Screen” перейдіть у “Налаштування” > “Універсальний доступ” > “Розмовний контент” > “Екран розмови”. Потім, у будь-якому відкритому застосунку, проведіть двома пальцями вниз від самого верху екрана iPhone, щоб прослухати вміст екрана, наприклад, електронну книжку, електронну пошту, статтю або нотатки.

Ви також можете налаштувати голос, включно з підлогою і мовою, швидкістю читання і багато іншого.

Секретна кнопка

Звичайно, ви знайомі з кнопками на бічних гранях пристрою, або круглою кнопкою “Додому” на старих моделях, але є ще одна кнопка.

Вона розташована на задній стороні пристрою, поруч із логотипом, але ви не зможете її побачити неозброєним оком.

Ця функція, яка називається “Back Tap” (натискання назад), дає змогу швидко активувати практично будь-яку дію на вашому телефоні, як-от увімкнення ліхтарика (коли, наприклад, ви йдете до своєї машини на темній парковці), запуск камери, знімок екрана, вимкнення звуку iPhone або запуск будь-якого додатка.

Щоб увімкнути “Back Tap” і вибрати дію, перейдіть у “Налаштування” > “Універсальний доступ” > “Дотик” > “Back Tap”. Тут ви можете вибрати, яку дію виконати при подвійному або потрійному натисканні.

Струсіть, щоб видалити

Ви можете швидко скасувати текст, який щойно написали, просто струшуючи смартфон.

Ця функція “Струсити, щоб скасувати” за замовчуванням увімкнена на всіх пристроях. Вона дає змогу виправляти помилки швидше і простіше, ніж за допомогою кнопки “повернення” або “видалити”.

Якщо вам не подобається ця функція, то її можна вимкнути в налаштуваннях “Налаштування” > “Універсальний доступ” > “Доторкнутися” > “Струсити, щоб скасувати дію”.

Запуск двох додатків паралельно

Чому б не дивитися веб-сторінки й одночасно перевіряти електронну пошту? Або дивитися кулінарне шоу, складаючи список покупок? Можете легко виконувати ці два завдання на одному пристрої.

Для початку проведіть пальцем від нижньої частини екрана вгору, щоб побачити список нещодавно відкритих додатків у каруселі. Потім натисніть і утримуйте маленьке коло у верхній частині застосунку, який ви хочете відкрити, і виберіть опцію “Відкрити в режимі розділеного екрана”. Тепер виберіть інший застосунок у нижній частині екрана, щоб мати доступ до обох одночасно.

Скасувати надсилання повідомлень

Користувачі iPhone можуть скасувати надсилання повідомлення або змінити його, завдяки оновленню операційної системи iOS 16.

Якщо випадково відправили повідомлення, то не потрібно панікувати. Відкрийте “Повідомлення”, введіть текст повідомлення, як зазвичай, і натисніть кнопку відправки. Якщо ви передумали, то натисніть і утримуйте надіслане повідомлення, щоб побачити опції “Змінити” і “Скасувати відправку” у спливаючому меню. Виберіть потрібний варіант.

Однак є одне “але”: одержувач повідомлення також повинен використовувати iOS 16, інакше він все одно побачить повідомлення.

Любите дізнаватися нові фішки про Айфон? не забудьте підписатися на канал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.