Смартфони

Samsung Galaxy S24 – все, що відомо на даний момент

Share
Час читання: 4 хв.

Коротко

  • Дизайн-код повторює попередні моделі
  • Версія One UI 6 уже в роботі
  • Скасування Plus-моделі – всього лише слух
  • Оптичний 15x зум уже не за горами

Серія Samsung Galaxy S23, включно з вражаючим у плані розміру та функцій Galaxy S23 Ultra, наразі є одними з найкращих телефонів на базі Android. Однак цілком природно, що хочеться зазирнути в майбутнє і дізнатися, яким “Самсунг” буде далі. Для тих, хто не зацікавлений у складних телефонах (а лише серія Fold може конкурувати з Galaxy S), Samsung пропонує серію Galaxy S24 як свої флагманські телефони, випуск яких заплановано на початок наступного року. На цій сторінці буде вся інформація, що надходить про майбутній модельний ряд Samsung, включаючи Galaxy S24, S24 Plus і Ultra.

Samsung Galaxy S24: дизайн і технічні характеристики

Хоча подробиць про дизайн Galaxy S24 не так багато, він навряд чи зазнає радикальних змін порівняно з тим, що компанія пропонувала в останні роки. Samsung витримує єдиний дизайнерський код у всіх телефонах 2023 року, навіть у таких бюджетних моделях, як Galaxy A14. Важко уявити собі революційний новий дизайн у 2024 році, хоча сюрпризи завжди можливі.

Ходять чутки, що Samsung може виключити Galaxy S24+ зі своєї лінійки, залишивши тільки менший Galaxy S24 початкового рівня і Galaxy S24 Ultra, орієнтований на продуктивність. Samsung послідовно випускає тріо смартфонів щороку, починаючи з Galaxy S10, причому модель Plus була ще в Galaxy S8 (або навіть раніше, якщо розглядати Galaxy S6 Edge як прототип). Відмова від дешевшого варіанта має сенс, оскільки Galaxy S23+ і S23 Ultra досить схожі, а відмова від дешевшого варіанта може спонукати споживачів витратити більше на свій наступний смартфон. Також варто враховувати, що S23 Plus щороку виявляється найменш продаваним смартфоном, поступаючись “маленькій” версії.

Останні чутки стверджують, що новинкам уже приписано кодове ім’я “Muse”, і в тестуванні братимуть участь три моделі.

У будь-якому разі, точної інформації поки що немає, тож доведеться почекати ще, щоб дізнатися точні плани Samsung на повну лінійку смартфонів наступного року. Знаючи стиль корейської компанії і звичку випускати все нові і нові версії пристроїв, щоб промацати ґрунт, можна очікувати чого завгодно, навіть появи четвертої моделі.

Що стосується технічних характеристик, то тут відносно легше робити припущення. Ще не анонсований процесор Snapdragon 8 Gen 3 SoC, ймовірно, працюватиме на Galaxy S24 як у США, так і за кордоном. З огляду на співпрацю між Samsung та Qualcomm щодо створення своєї покращеної версії Snapdragon 8 Gen 2 для Galaxy S23 минулого року, малоймовірно, що партнерство припиниться. А ми тільки раді, тому що Exynos ніколи не вирізнявся кращими характеристиками, і якщо був варіант вибрати між телефоном на Exynos або Snapdragon, ми завжди вибирали другий варіант.

Очікується, що Galaxy S24 буде поставлятися з 8 ГБ і 12 ГБ оперативної пам’яті, а також різні варіанти зберігання даних для різних бюджетів. З іншого боку, китайці вже наступають на п’яти зі смартфонами з 16 і навіть 24 ГБ пам’яті, тож можна очікувати, що “Самсунг” захоче наздогнати азіатських конкурентів і випустити Ультра-модель з 16 гігабайтами.

По суті, в технічному плані це буде ще одна ітерація з еволюційним продовженням ідей Galaxy S – трохи краще процесор, екран і пам’ять.

Samsung Galaxy S24: програмне забезпечення

Хоча ми ще не бачили One UI 6, заснований на Android 14, у дії, він уже на горизонті. Цілком імовірно, що One UI 6 спочатку з’явиться на Galaxy Z Fold 5 і Galaxy Z Flip 5, а потім буде представлений у всій лінійці Galaxy S23. Наразі вже відомо, що бета-тестування операційної системи почнеться в серпні. Коли Galaxy S24 вийде на ринок, він буде оснащений або One UI 6, або навіть One UI 6.1, що включає низку нових функцій, створених на базі Android 14. Дочекаємося бета-версії One UI 6, щоб краще зрозуміти, чого очікувати.

Samsung Galaxy S24: камера

Galaxy S23 Ultra вразив своєю 200-мегапіксельною основною камерою, але цього року Samsung може піти ще далі. Оскільки використання 1-дюймових сенсорів стає все більш поширеним у Китаї, не буде дивним, якщо Samsung перейде на наступний рівень, представивши більші сенсори і на американському ринку.

Тепер давайте обговоримо решту лінійки камер. Samsung зазвичай покладається на свої сенсори ISOCELL для основних об’єктивів. Наприклад, Galaxy S23 Ultra використовував датчик ISOCELL HP2 для основної 200-мегапіксельної камери. Виходячи з цього, можна припустити, що Samsung продовжить використовувати власні датчики, і цього разу вони можуть вийти за межі основного об’єктива. Раніше цього року Samsung подала на реєстрацію торгові марки ISOCELL Zoom і ISOCELL Zoom Pro у Південній Кореї та Великій Британії, що вказує на можливу заміну нинішніх датчиків Sony IMX, які використовуються для зум-об’єктивів у нинішніх моделях.

Хоча товарний знак не підтверджує використання нових датчиків у наступних телефонах Samsung, він дає значну підказку про майбутнє серії Galaxy S. Ймовірно, ми побачимо ще більший зум у нових моделях, наприклад, оптичний 15x зум.

Samsung Galaxy S24: ціни та дата виходу

Що стосується цін і дат випуску, Samsung дотримується послідовного підходу, і тримає марку. Серія Galaxy S23 була випущена в лютому і коштувала стільки ж, скільки і S22 до неї (800 доларів за S23, 1000 доларів за S23+ і 1200 доларів за S23 Ultra). Ймовірно, на S24 ціни будуть ті самі.

Проте, інфляція сильно впливає на індустрію телекомунікацій, тому невелике підвищення цін на будь-яку з моделей компанії не буде дивним. З огляду на можливу відсутність S24+ у лінійці, підвищення ціни на базовий S24 теж можливе.

Що стосується термінів випуску, то навряд чи вони відрізнятимуться від звичайного періоду – запуск наприкінці січня або на початку лютого 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Apple Music отримає нову функцію в iOS 18, яку Apple не рекламує

    У минулому місяці ми обговорювали цікаву функцію, яка, як повідомляється, з'явиться в Apple Music разом…

    30.06.2024

    Київстар попередив абонентів про зміни у зв’язку після 1 серпня

    З 1 серпня 2024 року мобільний оператор «Київстар» почне тестування радіочастоти у спектрі 2100 МГц…

    30.06.2024

    Apple працює над спрощенням процесу демонтажу батареї

    За даними ресурсу The Information, Apple працює над новим підходом до кріплення акумуляторів у своїх…

    29.06.2024

    Міноборони оголосило деталі та дату початку е-бронювання через “Дію”

    Незабаром українці зможуть скористатися новою можливістю електронного бронювання працівників через портал "Дія". Кабінет Міністрів України…

    29.06.2024

    WhatsApp припиняє роботу на 45 смартфонах

    WhatsApp припинить підтримку оновлень на наступних смартфонах, що працюють на застарілих версіях операційних систем Google…

    29.06.2024

    Samsung Galaxy S25 Ultra отримає дизайн Galaxy Note 7

    Відомий інсайдер Ice Universe повідомив у своєму акаунті на платформі X про витік, який стосується…

    29.06.2024