Asus представили свій новий мініатюрний флагман

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанію Asus зрозуміло не можна назвати лідером ринку смартфонів, проте її флагмани завжди привертають до себе увагу. Минулого року виробник вирішив запропонувати компактний апарат із флагманською начинкою. Цього року цей тренд продовжився, і ми отримали Asus Zenfone 10.

Усі кольори нового флагмана

Девайс знову вийшов компактним і захищеним від води та пилу за стандартом IP68. Торці пристрою плоскі, а лицьова сторона отримала тонкі рамки і виріз для фронтальної камери в лівому верхньому кутку. Основна камера подвійна з великими об’єктивами плюс спалах. На вибір користувача доступно 5 кольорів.

Переходимо до начинки. Діагональ екрана за нинішніми мірками просто сміховинна – 5,9 дюймів з роздільною здатністю FHD+. Це AMOLED – матриця з частотою розгортки 120 Гц і максимальною яскравістю 1100 кд/м2. Підтримуються колірні профілі DCI-P3 і HDR10+.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Присутній захист від води IP68

У ролі процесора виступає топовий Snapdragon 8 Gen.2 з 8 або 16 Гб оперативної пам’яті. Накопичувач доступний у варіантах на 128,256 або 512 Гб. Апарат підтримує всі бездротові сенсори, зокрема 5G і NFC, а також сказане раніше IP68.

Що стосується камер, то фронтальний модуль отримав роздільну здатність 32 Мпікс, а ззаду встановлено два сенсори – 50 Мпікс з оптичною стабілізацією плюс 13 Мпікс із широким кутом і можливістю записувати 8К відео. На борту встановлена фірмова оболонка ZenUI, що базується на 13-му Андроїді. Ємність батареї становить 4300 мАг зі швидкою дротовою зарядкою на 30 Вт і бездротовою на 15 Вт.

Смартфон вже продається в Європі за ціною 799 євро за молодшу версію 8/128 Гб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.