Смартфони

Який смартфон вибрати до 20 тисяч гривень, якщо важлива камера

Share

При виборі смартфона з хорошою камерою багато людей стикаються з проблемою обмеженого бюджету. Адже в можливостях камер полягає значна різниця між сучасними флагманськими та більш доступними девайсами.

Однак на ринку мобільних пристроїв все ж таки існують не надто дорогі смартфони з гідними фото- та відеоможливостями. Просто знайти їх серед безлічі посередніх варіантів досить складно. Я вибрав для вас 3 смартфони до 20 тисяч гривень, камери яких дають змогу отримувати якісні фото та/або відео.

Xiaomi 13 Lite – стабільно хороші фото

Почну з відносно свіжого і досить цікавого девайса від компанії Xiaomi. Апарат з’явився на глобальному ринку в першому кварталі 2023 року. Він офіційно продається в Україні і вже встиг скинути в ціні, тому вкладається в позначений бюджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Lite оснащений стандартним набором основних камер для цього сегмента: датчик роздільною здатністю 50 Мп (f/1.8), ультраширик на 8 Мп (f/2.2) і макромодуль на 2 Мп. Але важливо, що в якості головного сенсора використовується Sony IMX766. Не дуже свіжий варіант, але він все ще здатний створювати прекрасні знімки.

Такий самий датчик стоїть, наприклад, в OnePlus 9RT і Huawei Mate 50 Pro.
Але багато що залежить від програмної частини. І у Xiaomi вийшло цього разу домогтися гідної реалізації. Якщо не брати до уваги відсутність оптостаба. Електронна стабілізація справляється непогано, але OIS допомогла б у нічний час. А так потрібно впевнено і нерухомо тримати пристрій для більш якісного результату.

У Xiaomi 13 Lite 2 фронтальні камери: 32 Мп + датчик глибини на 8 Мп

Xiaomi 13 Lite загалом є збалансованим пристроєм за свою ціну. Смартфон отримав Full HD+ AMOLED екран діагоналлю 6,55″ з частотою оновлення 120 Гц, непоганий чипсет Snapdragon 7 Gen 1, до 8/256 ГБ пам’яті і комплектний зарядний блок потужністю 67 Вт.

Redmi Note 12 Pro+ – відмінна камера і не тільки

Про другий девайс я зовсім недавно розповідав докладно в окремому огляді. Але постараюся коротко передати основну суть. Redmi Note 12 Pro+ є найцікавішою моделлю в лінійці завдяки поєднанню відразу декількох параметрів.

У даного смартфона:

  • Основна камера з сенсором роздільною здатністю 200 Мп і оптостабом.
  • Чип MediaTek Dimensity 1080, 8 ГБ ОЗП і 256 ГБ постійної пам’яті.
  • AMOLED дисплей 6,67″ з частотою до 120 Гц і яскравістю до 900 ніт.
  • Комплектна GaN-зарядка потужністю 120 Вт.

Це загалом гідний набір, враховуючи ціну. Але в рамках цієї статті головне – камери. І з цим у Note 12 Pro+ все дуже добре. Повну роздільну здатність можна активувати, але сенсу мало. Є режим 50 Мп, а також базові 12,5 Мп, яких вистачає для всього. Приклади фото можете подивитися в огляді (посилання залишу в кінці).

Великий основний датчик і непогані алгоритми дають змогу отримувати приємні фотографії з натуральними кольорами і широким динамічним діапазоном. А об’єктив зі світлосилою f/1.65 позбавляє від необхідності в постійному використанні за недостатньої освітленості нічного режиму (він є, але потрібен рідко).

Оптична стабілізація відмінно допомагає під час зйомки фото, а ось для відео її не вистачає. Сама якість відео в 4K/30 FPS відмінна для цього класу, але для максимальної плавності краще використовувати зовнішній стабілізатор або штатив. Ультраширик у смартфоні на 8 Мп. Він непоганий, але нічим не виділяється, на рівні конкурентів.

iQOO Neo 8 – майже топ за свої гроші, але з Китаю

Останній смартфон у цій добірці є чи не найкращим вибором, якщо важливо отримати майже флагман за невеликі гроші. Але є одне важливе “АЛЕ”. Девайси iQOO (суббренд Vivo) повноцінно так і не прийшли на глобальний ринок. І iQOO Neo 8 не виняток.

Головний мінус – відсутність 20-го бенду LTE (інші на місці). В іншому проблем не буде. Продавці самі випилюють сміття з прошивки і встановлюють Google Play. Українська мова підтримується, як і оновлення через повітря. Крім того, працює NFC.
Якщо відсутність гарантії та деяких обмежень щодо зв’язку вас не бентежить, то, на мій погляд, це лідер сегмента. І ось чому:

  • По-перше, смартфон отримав датчик Samsung GN5 на 50 Мп, який використовується в Samsung Galaxy S23/S23+, а це актуальні флагмани. Відрізняються лише оптика (не сильно) і алгоритми.
  • По-друге, гаджет оснащений флагманським чипом, Snapdragon 8+ Gen 1, від 12/256 ГБ пам’яті в базі, топовим AMOLED-екраном (частота до 144 Гц, яскравість до 1300 ніт) і зарядкою потужністю 120 Вт.

Вийшов iQOO Neo 8 недавно, але тестів його камери вже вистачає. Флагманський сенсор зіграв на руку виробнику. Апарат знімає відмінно. Навіть без урахування ціни. Зокрема і в складних умовах фото виходять дуже високої якості. Крім того, відео можна знімати в якості до 8К/30 FPS або 4К/60 FPS, зі стабілізацією.

Дані смартфони на момент виходу статті можна придбати дешевше 20 000 грн. І в цьому сегменті поки що це одні з найкращих варіантів, якщо потрібна якісна основна камера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    OpenAI спростував чутки про створення пошуковика – конкурента Google

    Минулого тижня інформагентство Reuters із посиланням на неназвані джерела повідомило, що компанія OpenAI нібито готується…

    11.05.2024

    Нічна зарядка смартфона – небезпечна чи ні

    Як зручно заряджати мобільний телефон вночі! Навіть якщо ввечері рівень заряду акумулятора близький до нуля,…

    11.05.2024

    Чи можна заряджати звичайний телефон швидкою зарядкою

    Що буде, якщо підключити телефон або смартфон, який не підтримує швидке заряджання, до зарядного пристрою…

    11.05.2024

    З якими моделями iPad працює Apple Pencil Pro

    Кілька днів тому Apple представила свій четвертий розумний олівець — Apple Pencil Pro. Оскільки тепер…

    11.05.2024

    ChatGPT може з’явитися в iPhone

    Apple та OpenAI завершують узгодження умов договору про використання функцій ChatGPT в iOS 18, пише Bloomberg з…

    11.05.2024

    Штучний інтелект навчився обманювати людей

    Чимало систем штучного інтелекту (ШІ) вже навчилися обманювати людей. Це стосується навіть тих систем, які…

    11.05.2024