Який смартфон вибрати до 20 тисяч гривень, якщо важлива камера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

При виборі смартфона з хорошою камерою багато людей стикаються з проблемою обмеженого бюджету. Адже в можливостях камер полягає значна різниця між сучасними флагманськими та більш доступними девайсами.

Однак на ринку мобільних пристроїв все ж таки існують не надто дорогі смартфони з гідними фото- та відеоможливостями. Просто знайти їх серед безлічі посередніх варіантів досить складно. Я вибрав для вас 3 смартфони до 20 тисяч гривень, камери яких дають змогу отримувати якісні фото та/або відео.

Xiaomi 13 Lite – стабільно хороші фото

Почну з відносно свіжого і досить цікавого девайса від компанії Xiaomi. Апарат з’явився на глобальному ринку в першому кварталі 2023 року. Він офіційно продається в Україні і вже встиг скинути в ціні, тому вкладається в позначений бюджет.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Xiaomi 13 Lite оснащений стандартним набором основних камер для цього сегмента: датчик роздільною здатністю 50 Мп (f/1.8), ультраширик на 8 Мп (f/2.2) і макромодуль на 2 Мп. Але важливо, що в якості головного сенсора використовується Sony IMX766. Не дуже свіжий варіант, але він все ще здатний створювати прекрасні знімки.

Такий самий датчик стоїть, наприклад, в OnePlus 9RT і Huawei Mate 50 Pro.
Але багато що залежить від програмної частини. І у Xiaomi вийшло цього разу домогтися гідної реалізації. Якщо не брати до уваги відсутність оптостаба. Електронна стабілізація справляється непогано, але OIS допомогла б у нічний час. А так потрібно впевнено і нерухомо тримати пристрій для більш якісного результату.

У Xiaomi 13 Lite 2 фронтальні камери: 32 Мп + датчик глибини на 8 Мп

Xiaomi 13 Lite загалом є збалансованим пристроєм за свою ціну. Смартфон отримав Full HD+ AMOLED екран діагоналлю 6,55″ з частотою оновлення 120 Гц, непоганий чипсет Snapdragon 7 Gen 1, до 8/256 ГБ пам’яті і комплектний зарядний блок потужністю 67 Вт.

Redmi Note 12 Pro+ – відмінна камера і не тільки

Про другий девайс я зовсім недавно розповідав докладно в окремому огляді. Але постараюся коротко передати основну суть. Redmi Note 12 Pro+ є найцікавішою моделлю в лінійці завдяки поєднанню відразу декількох параметрів.

У даного смартфона:

  • Основна камера з сенсором роздільною здатністю 200 Мп і оптостабом.
  • Чип MediaTek Dimensity 1080, 8 ГБ ОЗП і 256 ГБ постійної пам’яті.
  • AMOLED дисплей 6,67″ з частотою до 120 Гц і яскравістю до 900 ніт.
  • Комплектна GaN-зарядка потужністю 120 Вт.

Це загалом гідний набір, враховуючи ціну. Але в рамках цієї статті головне – камери. І з цим у Note 12 Pro+ все дуже добре. Повну роздільну здатність можна активувати, але сенсу мало. Є режим 50 Мп, а також базові 12,5 Мп, яких вистачає для всього. Приклади фото можете подивитися в огляді (посилання залишу в кінці).

Великий основний датчик і непогані алгоритми дають змогу отримувати приємні фотографії з натуральними кольорами і широким динамічним діапазоном. А об’єктив зі світлосилою f/1.65 позбавляє від необхідності в постійному використанні за недостатньої освітленості нічного режиму (він є, але потрібен рідко).

Оптична стабілізація відмінно допомагає під час зйомки фото, а ось для відео її не вистачає. Сама якість відео в 4K/30 FPS відмінна для цього класу, але для максимальної плавності краще використовувати зовнішній стабілізатор або штатив. Ультраширик у смартфоні на 8 Мп. Він непоганий, але нічим не виділяється, на рівні конкурентів.

iQOO Neo 8 – майже топ за свої гроші, але з Китаю

Останній смартфон у цій добірці є чи не найкращим вибором, якщо важливо отримати майже флагман за невеликі гроші. Але є одне важливе “АЛЕ”. Девайси iQOO (суббренд Vivo) повноцінно так і не прийшли на глобальний ринок. І iQOO Neo 8 не виняток.

Головний мінус – відсутність 20-го бенду LTE (інші на місці). В іншому проблем не буде. Продавці самі випилюють сміття з прошивки і встановлюють Google Play. Українська мова підтримується, як і оновлення через повітря. Крім того, працює NFC.
Якщо відсутність гарантії та деяких обмежень щодо зв’язку вас не бентежить, то, на мій погляд, це лідер сегмента. І ось чому:

  • По-перше, смартфон отримав датчик Samsung GN5 на 50 Мп, який використовується в Samsung Galaxy S23/S23+, а це актуальні флагмани. Відрізняються лише оптика (не сильно) і алгоритми.
  • По-друге, гаджет оснащений флагманським чипом, Snapdragon 8+ Gen 1, від 12/256 ГБ пам’яті в базі, топовим AMOLED-екраном (частота до 144 Гц, яскравість до 1300 ніт) і зарядкою потужністю 120 Вт.

Вийшов iQOO Neo 8 недавно, але тестів його камери вже вистачає. Флагманський сенсор зіграв на руку виробнику. Апарат знімає відмінно. Навіть без урахування ціни. Зокрема і в складних умовах фото виходять дуже високої якості. Крім того, відео можна знімати в якості до 8К/30 FPS або 4К/60 FPS, зі стабілізацією.

Дані смартфони на момент виходу статті можна придбати дешевше 20 000 грн. І в цьому сегменті поки що це одні з найкращих варіантів, якщо потрібна якісна основна камера.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.