Смартфони

Максимум можливостей: п’ять причин вибрати Xiaomi 13 Ultra

Share

Нові флагмани із приставкою Ultra коштують дорого. Проте, висока ціна пояснюється наявністю величезної кількості передових технологій, якими не можуть похвалитися моделі простіше. Xiaomi 13 Ultra хизується камерою Leica з дюймовим сенсором, дисплеєм рекордної яскравості та потужною начинкою. Розповідаємо чому варто звернути увагу на топовий смартфон.

Фотоапарат у корпусі телефону

Xiaomi 13 Ultra під зав’язку набитий технологіями, що допомагають робити вражаючі знімки. Завдяки цьому гаджет більше схожий на камеру, ніж смартфон. Фотоначинка щедра: чотири модулі по 50 Мп, створені у партнерстві з німецькою компанією Leica.

Основна камера представлена ​​дюймовим сенсором із доповненням у вигляді змінної діафрагми об’єктива. При виборі f/1.9 гаджет видасть більш яскраві та живі кадри, а f/4.0 забезпечить розширене поле зору з великою кількістю деталей у фокусі. Приблизно такого результату домагаються професійні фотографи, змінюючи об’єктиви дзеркалок для різних сюжетів зйомки.

Додаткові рецептори теж не підводять. Надширик з функцією макро видає чіткі панорами, що зберігають різкість по краях зображення. А два телеоб’єктиви забезпечують оптичне наближення — у три та п’ять разів відповідно. Ви можете знімати віддалені об’єкти без втрати якості.

За рахунок такого великого набору модулів вдасться робити соковиті та деталізовані знімки в будь-яких умовах.

Надяскравий дисплей

Ще одна гордість смартфона – 6,73-дюймовий OLED-дисплей з великою роздільною здатністю (1440×3200), адаптивною герцовкою (від 1 до 120 Гц) та пристойним ШІМ-затемненням (1920 Гц). Останній параметр позбавляє неприємного мерехтіння, через яке у деяких користувачів сильніше втомлюються очі під час експлуатації гаджета.

Пікова яскравість екрану становить феноменальні 2600 ніт. Матриця підтримує розширений динамічний діапазон HDR10+ та технологію Dolby Vision. А захищає її ударостійке скло Corning Gorilla Glass Victus.

Сильна сторона дисплея – точність кольору. Завдяки чудовому заводському калібруванню якість зображення високо оцінять навіть ті, хто професійно займається фотографією та обробкою зображень.

Безкомпромісна начинка

Xiaomi 13 Ultra отримав найкраще залізо, доступне зараз для Android-сегменту. Усередині новий 4-нм чіпсет Snapdragon 8 Gen 2, 12 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5X і швидкий накопичувач на 512 ГБ стандарту UFS 4.0. За охолодження відповідає фірмова гібридна система розсіювання тепла LiquidCool, з якою пристрій не нагрівається вище 40 градусів навіть у вимогливих іграх.

Майже у всіх бенчмарках гаджет на вершинах рейтингів. Запас продуктивності величезний: потужна начинка дозволяє легко запускати сучасні ігри з максимальним фреймрейтом.

Підтримуються всі важливі стандарти: NFC, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 6E, 5G та швидкий порт USB Type-C 3.2, що гарантує швидкість передачі даних до 20 Гбіт/с. Xiaomi 13 Ultra працює на Android 13 з оболонкою MIUI 14. Інтерфейс зручний, спритний та багатофункціональний.

Гарний та надійний

Смартфон виглядає цікаво: тильна панель виконана зі штучної шкіри, яка не ковзає, не збирає відбитки та стійка до подряпин. Ззаду красується значний модуль з камерами, що надає моделі додаткової схожості з фотоапаратом. Розробники використовували круглу шайбу як основний елемент дизайну, що виділяє пристрій на фоні конкурентів.

Бічні грані зроблені з металу і мають ледь помітне заокруглення, що покращує ергономіку. Екран отримав невеликий вигин, що надає телефону витонченості, але не заважає комфортно використовувати гаджет, як буває з матрицями-водоспадами. А ще Xiaomi 13 Ultra має вологозахист за стандартом IP68. Вона дозволяє занурювати смартфон у воду на глибину до одного метра.

Довго працює, швидко заряджається

Новинку оснастили акумулятором на 5000 мАг за допомогою швидкої 90-ватної зарядки. Розмір АКБ відповідає золотому стандарту 2023 року, тож автономність не розчаровує. При активній експлуатації батарея прослужить півтора дні.

На 100-відсоткове заповнення АКБ з дроту піде трохи більше півгодини. Є бездротова зарядка потужністю 50 Вт, що живить пристрій приблизно за годину. А реверсивна бездротова зарядка виручить у ситуаціях, коли потрібно пожвавити навушники, смарт-годинник або інший телефон.

Розумний вибір?

Новинка отримала все найкраще, що є на ринку: камеру Leica зі змінною діафрагмою, потужний процесор, значний обсяг пам’яті, надяскравий дисплей і вологозахищений корпус, вкритий штучною шкірою. Висока ціна обумовлена ​​великою кількістю технологій і функцій, завдяки яким Xiaomi 13 Ultra задовольнить запити найдосвідченіших користувачів.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Xiaomi
  • Останні записи

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024

    Розкрита ємність акумулятора Samsung Galaxy S25

    Останні звіти вказують, що Samsung Galaxy S25 може не мати значного збільшення часу автономної роботи…

    16.06.2024