Чи потрібно встановлювати iOS 16.5.1 і що буде з батареєю iPhone після оновлення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Днями Apple випустила мінорне оновлення iOS 16.5.1 без нових функцій, зате з виправленням помилок. Зокрема, купертинівці нарешті вирішили питання з неробочим адаптером для підключення камери, з яким зіткнулися багато власників iPhone та iPad. Однак користувачі, яких ця проблема не торкнулася, вирішили пропустити оновлення, щоб знову не зіткнутися з швидким розрядженням батареї . Саме вона головна проблема практично всіх версій поточної операційки. Чи правильно надійшли користувачі та що буде з батареєю, якщо встановити iOS 16.5.1 .

Що робити, якщо розряджається iPhone після оновлення

Протягом усього циклу iOS 16 Apple допускала серйозні помилки в розробці свого ПЗ – дійшло до того, що в одній з версій просто загубили автономність iPhone 12 ! Однак в останньому релізі ситуацію трохи виправили, завдяки чому смартфони почали працювати трохи довше.

Оновлення iOS навчили користувачів бути пильними і не встановлювати їх в перший же день – краще дочекатися відгуків інших власників, причому це стосується навіть мінорних апдейтів. А чи змінилося час роботи після встановлення нової iOS?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Блогер iAppleBytes не пропустив можливості протестувати автономність iPhone з iOS 16.5.1 : в ній він використовував ті самі смартфони, включаючи iPhone 8. Ось що з цього вийшло.

модель iPhone iOS 16.5 iOS 16.5.1
iPhone 8 2 години 54 хвилини 3 години 26 хвилин
iPhone SЕ 2020 3 години 17 хвилин 3 години 31 хвилина
iPhone XR 5 годин 01 хвилина 5 годин 15 хвилин
iPhone 11 5 годин 17 хвилин 5 годин 51 хвилина
iPhone 12 6 годин 06 хвилин 7 годин 41 хвилина
iPhone 13 8 годин 20 хвилин 7 годин 41 хвилина

За результатами тесту можна сказати, що Apple в цілому нарешті попрацювала на совість і виправила проблеми з автономністю iPhone . Особисто я особливо радий за iPhone 12, час роботи якого нарешті серйозно збільшився і навіть дорослий до рівня iPhone 13. Щоправда, є нюанс: у останнього автономність знизилася майже на 40 хвилин!

Враховуючи те, що тестування iAppleBytes все ж таки засноване на бенчмарку, просадка при реальному використанні може бути не такою критичною, але власникам цієї моделі iPhone, схоже, краще не ризикувати. Але якщо ви дивилися відео з самого початку, то, напевно, звернули увагу на максимальну ємність акумулятора – практично у всіх моделей вона нижче 100%. Тобто, якщо у вас абсолютно новий iPhone 12, то приріст автономності може бути ще більшим.

В іншому, оновлення iOS 16.5.1 піде на користь вашому айфон – в цьому явно немає сумнівів. Це підтверджує сам блогер, відзначаючи в кінці ролика, що за підсумками Geekbench Battery Test навіть iPhone 8 показав таку результативність, якої не було з часів iOS 15.6.1, а iPhone 11 – з iOS 16.3. Але є ще одна причина встановити нову iOS .

Чи варто встановлювати iOS 16.5.1

Окрім збільшення часу роботи, оновити Айфон варто ще й через виправлення вразливостей. Справа в тому, що ще на початку червня експерти заявили про виявлення вірусу в iPhone , через який постраждали смартфони співробітників. Шпигунське програмне забезпечення проникало в систему через повідомлення в iMessage, яке навіть не потрібно було відкривати: після цього зловмисник отримував доступ до всіх ваших даних, включаючи листування, фотографії, записи з диктофона і не тільки. Єдиний спосіб припинити злам – оновити iOS .

Тоді Apple відмовилася визнавати помилку, а випуск патчу безпеки затримала практично на три тижні – це невластиво купертинівцям, які зазвичай виправляють уразливості за лічені дні. Що найцікавіше – виправлення помилок вийшло не у вигляді апдейта Rapid Security Response , для якого він і призначений, а у складі повноцінної iOS.

Як результат, на спеціальній сторінці , присвяченій знайденим уразливості, вказані автори, які знайшли проблеми. Так що, якщо не хочете випадково зіткнутися з крадіжкою даних (а це цілком реально), то обов’язково встановіть iOS 16.5.1, благо апдейт важить близько 300 Мб – установка займе не так багато часу. Обновитись варто і власникам старих пристроїв до iOS 15.7.7.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.