В iOS 17, iPadOS 17 і macOS з’явиться захист від рекламного стеження

A laptop keyboard and Apple iOS 17 logo on a website displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 6, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images)
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У Safari функція працюватиме за замовчуванням у режимі інкогніто. Але її можна ввімкнути і для стандартного перегляду в налаштуваннях.

У своєму новому поколінні операційних систем для смартфонів, планшетів і ПК Apple збирається захистити користувачів від рекламного стеження. Функція називається Link Tracking Protection. Про це повідомляє weibo.

Опція працюватиме з програмами “Пошта”, “Повідомлення” і Safari. У посиланнях будуть визначатися непотрібні параметри, які використовуються для стеження, і видалятися. Мова про комбінації після позначення /?. Вони таргетують рекламу в обхід захисту Apple. У такий спосіб збиралася інформація про користувача під час його серфінгу сайтом, визначалася точка переходу на сторінку.

За словами представників техногіганта, Link Tracking Protection ніяк не вплине на роботу посилань. А маркетологи й надалі аналізуватимуть успіх своєї реклами через новий інструмент Private Click Measurement. Він дає змогу створювати посилання, за якими можна збирати загальні відомості про переходи, без збору даних людей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.