Що купити влітку 2023 року: топ-7 найкращих смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні для кого не секрет, що сучасні смартфони застарівають не так швидко і залишаються актуальними ще чималий час. Та й ціна таких гаджетів з кожним місяцем стає дедалі нижчою, а їх купівля може виявитися набагато вигіднішою за придбання свіжого флагмана. Якщо ж така стратегія не для вас, і ви любите йти в ногу з часом, важливо бути в курсі всіх новинок для вибору найдостойнішої з них. Ну а в нашій сьогоднішній статті зібрані всі найцікавіші смартфони, що вже з’явилися або тільки готуються до виходу цього літа.

Бюджетні смартфони

TCL 403

На початку літа стартував продаж дуже цікавого смартфона TCL 403. А цікавий він, насамперед, своїм наддоступним цінником нижче 3000 гривень. Звичайно, очікувати чогось неймовірного за такий цінник не варто, але телефон без проблем дасть змогу вам телефонувати, спілкуватися в месенджерах і працювати з не надто вимогливими додатками.

Головна причина цього – полегшена операційна система Android 12 (Go Edition), завдяки якій телефону цілком вистачає не найшвидшого чипсета MediaTek Helio A22 і 2 Гбайт оперативки для непоганої багатозадачності та роботи без гальм. Щодо не надто ємного акумулятора на 3000 мАг, то його достатньо для 21 години розмов або 48 годин музики. Сподобається смартфон і любителям компактних гаджетів – діагональ його екрана всього 6 дюймів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Infinix Hot 30

Ще одна новинка цього літа, цього разу від Infinix, якраз той рідкісний випадок, коли відмінний смартфон віддають за непрямою ціною. За зовсім невеликі гроші гаджет пропонує великий 6,78-дюймовий дисплей з підвищеною герцовкою, геймерський чіпсет MediaTek Helio G88 з величезним об’ємом оперативної пам’яті 8 Гбайт і відмінну основну камеру з 50-Мп роздільною здатністю.

Додайте до цього якісні стереодинаміки JBL з об’ємним звуком в іграх і потужний акумулятор на 5000 мАч, до того ж швидку зарядку, що підтримує 45-Вт, з якою телефон заряджається на 75% за півгодини, і ви отримаєте дійсно дуже гідний ігровий смартфон за смішні гроші.

Смартфони середнього рівня

TECNO CAMON 20 Premier 5G

TECNO CAMON 20 Premier 5G можна було б із чистою совістю назвати флагманом, якби не відносно доступний цінник цього гаджета. Особливо ж телефон сподобається любителям мобільної фотографії. Адже тут встановлена ​​чудова 108-Мп камера з надчутливим RGBW-сенсором та оптичною стабілізацією зображення. А компанію їй складає якісний ширик з високою роздільною здатністю 50-Мп.

Але смартфон має й інші сильні сторони. Це і продуктивний чіпсет MediaTek Dimensity 8050 з 8 Гбайт оперативної пам’яті, і якісний 6,7-дюймовий AMOLED-екран з високою частотою оновлення 120 Гц і частотою дискретизації 360 Гц для миттєвого відгуку, і 5000-мАг акумулятор зможе зарядити батарею з 0 до 100% всього за 55 хвилин.

OnePlus Nord N30

На початку літа OnePlus оголосила про випуск ще одного цікавого смартфону – Nord N30. Це глобальна версія суперхітового Nord CE 3 Lite, яка вже давно заслужила звання одного з найкращих смартфонів у своїй ціновій категорії.

Глобальний OnePlus Nord N30 отримав дійсно збалансовані характеристики та цінник у районі 300 доларів. За ці гроші смартфон пропонує великий і швидкий дисплей, досить продуктивний і водночас «холодний» чіпсет Snapdragon 695 у парі з 8 Гбайт оперативної пам’яті та дуже гідну основну 108-Мп камеру на базі сенсора Samsung.

HUAWEI nova 11i

Ще один смартфон, що недавно з’явився в Україні – HUAWEI nova 11i – також може похвалитися максимально збаланованими характеристиками при вельми демократичному ціннику. Головна ж «фішка» гаджета – вражаючий звук із посиленням гучності до 88 дБ завдяки аудіотехнології Histen 8.1.

У телефоні використовується чіпсет Snapdragon 680, що вже давно добре зарекомендував себе, з великим обсягом ОЗУ. Його величезний 6,8-дюймовий дисплей пропонує підвищену до 90 Гц частоту поновлення, а ємний акумулятор на 5000 мАч доповнюється швидкою зарядкою потужністю 40 Вт. На місці фірмовий дизайн HUAWEI з двома великими «шайбами» камер.

Флагманські смартфони

realme GT3

Мабуть, найяскравішою новинкою цього літа став флагманський смартфон realme GT3. Гаджет не тільки пропонує топові характеристики, але й має самобутній дизайн. Чого тільки вартий незвичайний світлодіодний індикатор C-подібної форми на його задній панелі. Він розповість і про вхідні дзвінки, і про повідомлення, і про повідомлення від вибраних вами додатків, а кольори та світлові ефекти індикатора можна налаштувати так, як вам заманеться.

Що стосується «заліза», то воно тут також вище всяких похвал – флагманський чіпсет Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, чудовий AMOLED-екран з високою роздільною здатністю 2772х1240 пікселів і гігантською частотою оновлення до 144 Гц, якісна основна камера , що повністю заряджає телефон менш ніж за десять хвилин. Ну і куди ж без традиційно гуманного для realme цінника, що робить realme GT3 одним із найдоступніших флагманів на ринку. 

Xiaomi 13 Ultra

Xiaomi 13 Ultra – практично ідеальний смартфон для шанувальників мобільної фотографії. А чого ще чекати від гаджета одразу з чотирма 50-Мп камерами на задній панелі, ще й оснащеними фільтрами Leica? Тут є і якісна основна камера на базі великого 1-дюймового сенсора Sony IMX989, і відмінний ширик, і два телевізори з 5-кратним оптичним збільшенням для справді безмежної творчості.

У телефоні бентежать лише дві речі – його кусачий цінник і далеко не найвищі оцінки камер DxOMark. Втім, останнє навряд чи стане перешкодою для його покупки – фахівці компанії вважають, що більшість проблем може бути вирішена оновленням софту, а знімає смартфон насправді просто приголомшливо.

Чого ще чекати цього літа?

Цього літа на ринку з’явиться ще чимало цікавих смартфонів. Всього через кілька тижнів, 6 липня, бренд HONOR представить на світовому ринку міжнародну версію смартфона HONOR 90 на чіпсеті Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1, що вже пошумів у Китаї, з потужною основною камерою на 200 Мп.

За кілька днів після цього на світ з’явиться Nothing Phone (2) – перший флагманський смартфон від компанії Nothing. А вже випливли в мережі витоку кажуть, що він отримає топове «залізо» і дизайн, що так сподобався багатьом, у стилі першого Nothing Phone.

Ну а наприкінці липня настане черга корейської Samsung, яка покаже нове покоління своїх складних смартфонів – Galaxy Z Fold5 та Galaxy Z Flip5. Щоправда, жодних глобальних нововведень від цих гаджетів поки що не чекають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.