Смартфони

iPhone 14 проти 14 Plus: чи має значення розмір

Share

У чому полягає відмінність між iPhone 14 та iPhone 14 Plus? У цьому порівнянні буде розглянуто обладнання обох смартфонів, щоб допомогти вам зробити вибір між ними.

Дизайн: розміри мають значення

При розгляді iPhone 14 і iPhone 14 Plus окремо, можна легко подумати, що це один і той самий пристрій, оскільки їх дизайн повністю ідентичний. Однак, при порівнянні цих смартфонів у руках, стає зрозумілим, що вони відрізняються. iPhone 14 Plus значно більший і важчий у порівнянні з iPhone 14. Ось конкретні розміри кожної моделі:

  • iPhone 14: 146,7 x 71,5 x 7,8 мм, важить 172 грами.
  • iPhone 14 Plus: 160,8 x 78,1 x 7,8 мм, важить 203 грами.

Знову ж таки, Apple використовує одні й ті самі матеріали для обох моделей iPhone. Обидва смартфони обладнані міцною алюмінієвою рамкою, яка практично не піддається викривленню. Задні панелі та дисплеї захищені міцним та стійким до подряпин склом. Крім того, обидва iPhone мають клас захисту IP68 від пилу та води. Apple заявляє, що ці телефони можуть протистояти зануренню на глибину до 6 метрів протягом 30 хвилин без пошкоджень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дисплей: зручність чи кінотеатр?

Друга відмінність між iPhone 14 і iPhone 14 Plus полягає в їх дисплеях. Очікується, що екран у меншої моделі iPhone матиме значно меншу діагональ. Ось розміри дисплеїв для обох моделей:

  • iPhone 14: 6,1 дюйма
  • iPhone 14 Plus: 6,7 дюйми

На відміну від iPhone 14 Pro або Pro Max, стандартні моделі все ще мають класичну вирізку на дисплеї у верхній частині, де розташовується фронтальна камера і датчик Face ID.

Незважаючи на різницю у розмірах, технічні характеристики практично однакові. Моделі iPhone 14 і 14 Plus обладнані яскравими OLED-панелями, що забезпечують пікову яскравість 1200 ніт. Це означає, що ви зможете легко зчитувати інформацію з дисплея навіть за яскравого сонячного світла. Дозвіл обох дисплеїв складає Full HD+ із щільністю пікселів близько 458 пікселів на дюйм (у iPhone 14 – 460 пікселів на дюйм). Таким чином, зображення завжди буде чітким та якісним.

Продуктивність: максимальна потужність Apple

Відомо, що iPhone пропонує високу швидкість роботи і потужність, і те саме стосується моделей iPhone 14 і iPhone 14 Plus. Обидва смартфони оснащені ідентичним апаратним забезпеченням. В їхній основі лежить процесор A15 Bionic, розроблений Apple, з максимальною тактовою частотою до 3,23 ГГц. Користувачі можуть бути впевнені, що iPhone впорається з будь-якими завданнями, включаючи швидке завантаження навіть у найвибагливіших 3D-іграх. Труднощі або збої в роботі є рідкістю у світі Apple.

Порівняння камер: дві подвійні камери для фотолюбителів

Щодо камери ви також не знайдете відмінностей між iPhone 14 та iPhone 14 Plus. Apple встановлює ту саму подвійну камеру на обох моделях, яка складається з 12-мегапіксельного ширококутного та 12-мегапіксельного надширококутного об’єктива. Камера обладнана автофокусом (PDAF) та оптичною стабілізацією зображення (OIS) для кращої фотографії. Розмиті або нечіткі знімки будуть рідкістю під час використання цих камер.

Акумулятор

У зв’язку зі суттєвими відмінностями в розмірах iPhone 14 та iPhone 14 Plus, логічно припустити, що модель Plus матиме більший акумулятор. Хоча Apple не розкриває точну ємність акумулятора, ми маємо інформацію від ентузіастів, які досліджують iPhone і надають достовірні дані. Apple також завжди вказує час відтворення відео як орієнтир. Неофіційно та офіційно дані про ємність акумулятора виглядають так:

  • iPhone 14: 3279 мАг та 20 годин відтворення відео
  • iPhone 14 Plus: 4323 мАг та 26 годин відтворення відео

Таким чином, ймовірно, ви зможете провести весь день з обома моделями iPhone, а iPhone 14 Plus забезпечить трохи більш тривале використання. Час заряджання у обох моделей однаковий. Apple стверджує, що за допомогою адаптера швидкого заряджання ви можете зарядити акумулятор на 50 відсотків всього за 30 хвилин. Крім того, у вас є можливість заряджати iPhone 14 та iPhone 14 Plus бездротово. Ви можете скористатися технологією MagSafe з потужністю до 15 Вт або використовувати традиційну зарядну бездротову станцію Qi з потужністю до 7,5 Вт.

У вас виникли проблеми з iPhone 14? Не хвилюйтеся!

У нашому сервісі ми пропонуємо якісний ремонт iPhone 14. Наші досвідчені фахівці мають знання та навички, щоб вирішити будь-які проблеми, з якими ви зіткнулися. Ми оснащені передовим обладнанням та використовуємо лише оригінальні запчастини, щоб гарантувати надійність та якість ремонту. Незалежно від того, чи потрібна заміна дисплея, батареї або ремонт камери, ви можете покластися на нашу команду професіоналів. Довірте ремонт iPhone 14 нам та насолоджуйтесь бездоганною роботою вашого пристрою.

Підсумки

Порівняння між iPhone 14 та iPhone 14 Plus показує, що при виборі між цими двома моделями більше уваги звертається на їхній розмір, ніж на технічні характеристики.

iPhone 14 Plus має значно більші розміри і трохи більшу вагу. Це забезпечує велику площу екрану, що є особливо привабливим для любителів азартних ігор або перегляду фільмів на мобільному пристрої. Однак iPhone 14 компактніший і зручніше поміщається в будь-якій кишені штанів.

Продуктивність та камера на обох пристроях ідентичні. Єдина відмінність полягає в трохи кращому часі автономної роботи iPhone 14 Plus. Apple стверджує, що ви зможете відтворювати відео на цілих 6 годин довше. Саме тому ті, хто приділяє велику увагу відео та іграм, швидше за все, оберуть модель більшого розміру.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Google представила 7 нових функцій, які з’являться в Android

    Коли ми говоримо про безпеку смартфонів, найчастіше нам розуміють різні механізми захисту від цифрових загроз…

    16.05.2024

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024

    Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

    Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це…

    16.05.2024