Названо смартфон який стане втіленням мрії тим, хто віддає перевагу надійним і довговічним девайсам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Виробників смартфонів можна звинуватити в багатьох речах, але найчастіше їх лають за цілеспрямоване скорочення терміну служби своїх пристроїв. Незнімні батареї, коротка підтримка оновленнями, вартість заміни екрана, яка стає в половину ціни нового пристрою. Однак є на ринку компанія Fairphone, яка дотримується кардинально протилежної політики.

Тут можна виправдано сказати, що смартфони Fairphone “випередили свій час”. Вони легко розбираються і дають можливість замінити будь-які комплектуючі в домашніх умовах. Хоча це досить нішевий проєкт, компанія заходить у різні сегменти ринку: місяцем раніше вона представила свої перші Bluetooth-навушники Fairbuds XL, а зараз готується до випуску ще одного смартфона Fairphone 5.

Сайт Android Authority опублікував рендери, на яких зображена майбутня новинка. На жаль, розкрили тільки зовнішній вигляд пристрою, ми досі не знаємо, які характеристики будуть у Fairphone 5, і скільки він коштуватиме.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадуємо, що Fairphone 4 дебютував у вересні 2021 року, і його все ще можна купити в магазині виробника за ціною 529 євро. Характеристики пристрою, серед іншого, включають: 6.3-дюймовий IPS екран з роздільною здатністю Full HD+, процесор Qualcomm Snapdragon 750G з 5G-модемом і 6/128 ГБ або 8/256 ГБ пам’яті (залежно від конфігурації), а також дві 48-мегапіксельні камери ззаду (одна з OIS, друга з надширококутним об’єктивом) та 25 МП фронталки на передній панелі. Є навіть підтримка eSIM!

Виробник дає на цю модель 5-річну гарантію, що нечувано в сегменті смартфонів. Вражають у компанії і терміни підтримки – старенький Fairphone 2 досі отримує оновлення, незважаючи на те, що дебютував на ринку сім років тому – у жовтні 2015 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.