Смартфони

Розкрито характеристики камер смартфона Google Pixel 8 Pro

Share

Зарубіжні ЗМІ розкрили характеристики майбутнього флагмана від компанії Google – Google Pixel 8 Pro. Відомо, що смартфон нового покоління, нарешті, отримає новий сенсор – Samsung ISOCELL GN2. У минулих двох поколіннях використовувалася матриця Samsung GN1.

Новий сенсор має більший розмір. Матриця Samsung ISOCELL GN2 отримала оптичний формат 1/1.12 дюйма і роздільну здатність 50 Мп. Розмір пікселя – 1.4 мкм. Це має дозволити поліпшити якість фотозйомки та запису відео на нові смартфони лінійки Google Pixel.

Другий модуль основної камери – надширококутний. Він буде відрізнятися у двох моделей: Google Pixel 8 і Google Pixel 8 Pro. У базовій моделі це буде 12 Мп сенсор моделі Sony IMX386 (оптичний формат – 1/2.3 дюйма). Просунута версія Google Pixel 8 Pro отримає 64 Мп матрицю (сенсор Sony IMX787 – 1/1.7 дюйма).

Джерело повідомляє, що Google Pixel 8 Pro отримає перископний телемодуль роздільною здатністю 48 Мп – ISOCELL GM5. Він забезпечить п’ятикратне оптичне зумування. Була опублікована схема розташування нових модулів в основному блоці камер смартфонів Google Pixel 8 (праворуч) і Google Pixel 8 Pro (ліворуч):

Також у зарубіжних ЗМІ повідомлялося, що Pixel 8 Pro отримає термометр із сенсором Melexis MLX90632.

Крім характеристик камер стали відомі й інші подробиці про майбутні флагмани. Базова модель – Google Pixel 8 отримає дисплей 6.17 дюйма з частотою 120 Гц і підтримкою пікової яскравості до 1400 кд/м2. Попередні базові моделі лінійки були значно більшими в розмірах (6.4 дюйма – у Pixel 6). Роздільна здатність дисплея – 2400х1080 зі щільністю пікселів 427ppi.

Видання опублікувало інфографіку з порівнянням і характеристиками дисплеїв смартфонів Google Pixel 8 Pro і Google Pixel 8:

З неї випливає, що модель Google Pixel 8 Pro матиме ту саму діагональ дисплея, що й у попереднього покоління – 6.7 дюйма. Роздільна здатність становитиме 2992х1344 (490 ppi) з підтримкою частоти оновлення 120 Гц і яскравості до 1600 кд/м2. При цьому наголошується, що два нові смартфони стануть трохи більш округлими на гранях і кутах.

Деякі користувачі вже підтвердили отримання оновлення прошивки смартфона Samsung Galaxy S23 Ultra. За їхніми відгуками, змінилася передача кольору і покращився режим зйомки портретів з 2х-кратним зумом.

Дана прошивка має також привносить низку поліпшень, пов’язаних з HDR. Про це повідомляла сама компанія Samsung кілька тижнів тому. Прошивка прибере ореоли, які виникали на знімках навколо деяких об’єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024

    Штучний інтелект в стилі ChatGPT виявлено у бета-версії HyperOS

    Xiaomi досягає значних успіхів у галузі штучного інтелекту, випустивши останню бета-версію HyperOS для Xiaomi 14,…

    16.06.2024

    Apple має намір зробити свої пристрої ще тоншими

    Після запуску iPad Pro M4, який називають найтоншим пристроєм Apple з товщиною всього 5,1 мм,…

    16.06.2024

    Розкрита ємність акумулятора Samsung Galaxy S25

    Останні звіти вказують, що Samsung Galaxy S25 може не мати значного збільшення часу автономної роботи…

    16.06.2024