Статті

Названо 5 можливостей AirDrop, які ми чекаємо в iOS 17

Share
Час читання: 2 хв.

Функція AirDrop дає змогу миттєво обмінюватися контентом між пристроями Apple. Однак з моменту появи в iOS 7, функція не зазнала значних змін. І тільки через десять років компанія зважилася додати відразу кілька корисних нововведень для розширення можливостей опції. Розглянемо найцікавіші можливості цього апдейту.

NameDrop

Ця функція дає змогу швидко поділитися номером телефону без нудного диктування з пам’яті або зі списку контактів. Досить піднести один iPhone до іншого і дані самі додадуться до списку контактів. У налаштуваннях можна вибрати своє фото, ім’я та додаткову інформацію. Якщо додаткові номери або електронна пошта мають залишитися в секреті, на них можна поставити заборону на передачу. Також Apple планує додати NameDrop в AppleWatch, тож смартфон можна навіть не діставати з кишені.

Оновлений AirDrop

Аналогічні з NameDrop функції додадуть і для передачі контенту. Якщо людина перебуває поруч не потрібно буде шукати її в списку для передачі даних. Поставили смартфони поруч і фотографії або інша інформація вже зберігаються в пам’яті вашого iPhone.

AirDrop по інтернету

Зараз AirDrop вимагає, щоб два смартфони перебували поруч, інакше використовувати функцію на жаль не можна. А якщо під час передачі вийти за межі зони дії все закінчиться збоєм. З виходом iOS 17 Apple обіцяє вирішити цю проблему – ділитися файлами можна буде по мережі. Це зручно, якщо передати потрібно об’ємний відеоролик або архів. Однак обидва пристрої повинні виконати вхід в iCloud.

SharePlay через AirDrop

Дивитися YouTube або слухати музику разом – здорово, але не дуже зручно. Для цього Apple дасть змогу об’єднувати два пристрої розташованих поруч в один. Трек, що грає на одному смартфоні, підчепиться до іншого. Теж саме з відео. У майбутньому за допомогою API SharePlay розробникам дозволять створювати ігри з кооперативним режимом через AirDrop.

Приховане зображення при передачі файлів

Файли, що передаються через AirPlay, не завантажаться в пам’ять iPhone, поки ви самі не дасте на це дозвіл. Проблема в тому, що під час отримання фото від невідомого користувача, в повідомленні відображається мініатюрне зображення знімка. На ньому може бути все що завгодно і хочеш не хочеш, а побачити доведеться. Так хулігани розсилали оголені знімки всім пасажирам рейсу, у яких був увімкнений AirDrop. Співробітникам літака навіть доводилося затримувати виліт і шукати зловмисників по всьому салону. Щоб подібного не відбувалося в iOS 17 попередній перегляд буде прихований і відображатиметься тільки за тапом на картинку.

Планується, що всі перераховані функції з’являться вже цієї осені, одночасно з релізом iOS 17 або трохи пізніше, до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Apple пояснила, чому функції Apple Intelligence не підтримуються навіть на молодших моделях iPhone 15

    Функції Apple Intelligence будуть доступні лише на найновіших iPhone та iPad/Mac, що базуються на платформі…

    25.06.2024

    Фактори, що визначають ціну вторинного ринку смартфонів

    Розглядаєте ідею придбання нового смартфона, але не впевнені, що робити зі своїм старим? Продаж телефону…

    25.06.2024

    Samsung припинила підтримку трьох популярних моделей смартфонів 2020 року

    Південнокорейський гігант у сфері мобільної електроніки, відомий також в американському ринку як постійний конкурент Apple,…

    25.06.2024

    YouTube випробовує новий спосіб підтримки авторів

    Компанія Google впровадила нову функцію на відеосервісі YouTube під назвою Hype, спрямовану на допомогу авторам…

    25.06.2024

    OnePlus стверджує, що чотири роки це оптимальний період для оновлень програмного забезпечення

    У світі висококласних Android смартфонів однією з нових точок змагань стала тривалість часу, протягом якого…

    25.06.2024

    Експерти стурбовані заявами Павла Дурова про безпеку Telegram

    Павло Дуров поділився своїм баченням компанії та її поточним станом, зазначивши, що він є єдиним…

    25.06.2024