Смартфони

Що купити замість Redmi Note 12: три найкращі конкуренти

Share
Час читання: 7 хв.

З моменту появи серія Redmi Note від Xiaomi є одним з найбільш продаваних смартфонів у всьому світі. Причини її популярності очевидні – сучасні характеристики, приємний дизайн і адекватна ціна. Однак щороку китайські бестселери трохи дорожчають, а бюджетні моделі від інших брендів не стоять на місці, тому конкуренти в останнього Note 12 є дуже серйозні.

Для цього порівняння ми вибрали 3 найкращі аналоги Redmi Note 12, які можна купити за порівнянні гроші. Зіштовхнемо їх між собою, але спершу розглянемо переваги “ноута”, щоб розуміти, чому варто брати саме його.

Чим хороший Redmi Note 12:

  • 120-герцовий 6.67″ AMOLED екран. Минули часи бюджетних моделей з похмурими IPS-матрицями. Note 12 має технологічний дисплей з невеликими рамками, максимальною яскравістю 1200 ніт і якісною картинкою. Зображення контрастне і “соковите”, добре читається під прямими сонячними променями. Із флагманських фішок бракує лише підтримки HDR/Dolby Vision, але, якщо ви не дивитеся серіали в потокових сервісах на кшталт Netflix, скоріш за все, цього навіть не помітите.
  • Процесор Snapdragon 685. Так, 685-ий дракон не межа мрій у плані продуктивності, в цьому сегменті є і більш “ігрові” девайси. Але це дуже непоганий чип, виконаний за свіжим 6-нм техпроцесом, який радує своєю енергоефективністю і дає змогу смартфону працювати спритно, без дратівливих підгальмовувань і гальм. З прицілом на пару років використання головне брати версію з 6 ГБ оперативки, оскільки 4 ГБ в базі для комфортної роботи MIUI вистачає вже в притул.
  • Впевнена автономність. Тут Xiaomi дотримується “золотого стандарту” – акумулятор на 5000 мАг і швидка зарядка 33 Вт, яка входить у комплект поставки пристрою. Як підсумок ми отримуємо стабільну добу на одному заряді, яку за необхідності можна конвертувати в два дні роботи з помірною економією батареї.
  • Увага до дрібниць. Бюджетні моделі бренду радують наявністю ІЧ-порту (телефон можна використовувати як пульт дистанційного керування технікою), окремим слотом під MicroSD, роз’ємом для навушників, модулем NFC, спритним сканером відбитків пальців, FM-радіо і наявністю вологозахисту IP53. Не кожен смартфон без наслідків переживе прогулянку під дощем, а з Note 12 жодних проблем у вас не буде.
  • Недоліки у девайса теж є. По-перше – це надокучлива реклама в MIUI, яку, благо, можна відключити, погравшись з налаштуваннями. По-друге – урізаний режим Always on Display, що працює тільки 10 секунд після блокування екрана. Також у Note 12 відсутні стереодинаміки, а єдиний моно-спікер не особливо радує якістю. Це дивно, оскільки в попередньому поколінні був дуже непоганий стереозвук. І остання “вишенька” – старий Android 12 з коробки, тоді як новинки інших брендів виходять на свіжому Android 13.
  • Чи варто купувати Redmi Note 12? Так, за всіх своїх мінусів це добротний бюджетний смартфон, який буде адекватно працювати протягом двох-трьох років. Головне не економте на оперативці та беріть 4G версію. У продажу також доступна модель Note 12 5G, але вона відчутно дорожча, а різниці в процесорах Snapdragon 680 і Snapdragon 4 Gen 1 на практиці немає абсолютно ніякої.

Конкуренти Redmi Note 12

Samsung Galaxy A23

Правильніше було б порівнювати Note 12 з Galaxy A24, але це модель нова і поки що дуже дорога, коштує як Note 12 Pro. А ось здешевлений Galaxy A23, який можна знайти з хорошими знижками, це дуже цікавий варіант. У нього відмінна камера, непогана продуктивність і автономність. Та й у плані софта у корейців є незаперечні переваги.

Характеристики Samsung Galaxy A23

  • Екран: 6.6-дюймів, PLS, 2408 x 1080 px, 90 Гц;
  • Процесор: Snapdragon 680 (6 нм, 2.4 ГГц), графіка Adreno 610;
  • Пам’ять: 4/64, 4/128, 6/128 ГБ (+ MicroSD, окремий слот);
  • Основна камера: 64 МП (f/1.8, OIS) + 5 МП (широкий кут 123°, f/2.2) + 2 МП + 2 МП (макро і датчик глибини);
  • Фронтальна камера: 8 МП (f/2.2);
  • Акумулятор: 5000 мАг, дротова зарядка 25 Вт;
  • Додатково: NFC, роз’єм для навушників, FM-радіо, сканер відбитків пальців;
  • ОС: Android 12 + One UI 5;

Переваги: насамперед різниця між Redmi Note 12 і Galaxy A23 полягає в наявності в останнього камери з оптичною стабілізацією. Вона видає якісні зображення при нестачі світла, де “редмік” відверто здає позиції. Також Samsung радує відсутністю реклами в прошивці One UI і більш тривалою програмною підтримкою смартфонів. A23 вже отримав Android 13 і оновлюватиметься протягом чотирьох років з моменту виходу (заплановано два великих апдейти ОС і два роки патчів безпеки). Xiaomi пропонує оновлення протягом трьох років (2+1), тож “ноут” морально застаріє раніше, ніж Galaxy.

Недоліки: за автономністю і продуктивністю пристрої можна порівняти, різниця в Антуту між Snapdragon 685 і 680 становить лише 5%, що навряд чи буде помітно на практиці. Своєму конкуренту Galaxy A23 поступається тільки екраном, PLС-матриця (так у Samsung називають звичайні IPS-панелі) не така контрастна і плавна через нижчу частоту оновлення 90 Гц. З дрібних мінусів A23 відзначимо відсутність ІЧ-порту, вологозахисту IP53 і трохи повільнішу зарядку (25 проти 33 Вт).

Наша рекомендація: якщо хочеться просунуту камеру і ліньки гратися з видаленням реклами з MIUI, найкращим вибором буде Galaxy A23. Note 12 має сенс брати заради якісного OLED-дисплея, якщо вам подобається цей тип матриць.

Tecno Camon 19 Pro

Tecno Camon 19 Pro – один з найцікавіших бюджетників на ринку. Ви напевно нічого не чули про цей бренд, але це не китайський “підвал”, а виробник, який з’явився відносно недавно і зараз демпінгує ціни, пропонуючи моделі з унікальними фішками, яких не знайти в пристроях провідних компаній. У випадку з 19 Pro йдеться про реально сильну камеру.

Характеристики Tecno Camon 19 Pro

  • Екран: 6.8-дюймів, IPS, 2460 x 1080 px, 120 Гц;
  • Процесор: Helio G96 (12 нм, 2.05 ГГц), графіка Mali-G57 MC2;
  • Пам’ять: 8/128, 8/256 ГБ;
  • Основна камера: 64 МП (f/1.8, OIS) + 50 МП (2-х зум, f/2.0) + 2 МП (датчик глибини);
  • Фронтальна камера: 32 МП (f/2.4);
  • Акумулятор: 5000 мАг, дротова зарядка 33 Вт;
  • Додатково: NFC, роз’єм для навушників, FM-радіо, сканер відбитків пальців;
  • ОС: Android 12 + HIOS 8.6;

Переваги: як і Galaxy A23, смартфон від Tecno кладе на лопатки Note 12 у частині камери, причому фотоможливості тут ще крутіші. Основний 64-піксельний модуль має стабілізацію, а замість слабкого шіріка використовується повноцінний телефото-об’єктив на 50 МП з дворазовим оптичним зумом – унікальне рішення для бюджетного сегмента. Фронтальна камера має роздільну здатність 32-мегапікселя, вона робить чіткі “селфі”, які можна одразу викладати в соцмережі. Також радує відсутність реклами в прошивці, одразу 8/128 ГБ пам’яті в базовій конфігурації та якісний 120-герцовий IPS-екран, саме те для сприйнятливих до ШІМ юзерів.

Недоліки: немає захисту IP53 та інфрачервоного порту. Незважаючи на великий об’єм пам’яті, у Camon 19 Pro відсутній слот для встановлення MicroSD. За продуктивністю він навіть трохи потужніший (на 20% більше балів у бенчмарку AnTuTu), але Helio G96 – це 12-нанометровий чип, який при навантаженні активно їсть заряд смартфона. Тож будьте готові до того, що в іграх відсотки будуть швидко випаровуватися.

Наші рекомендації: у Camon 19 Pro, мабуть, найкраща камера у своєму класі, тому якщо ви часто фотографуєте і готові спробувати пристрій від незнайомого бренду – вибір очевидний. На користь Redmi Note 12 говорить краща автономність за однакового обсягу акумулятора, розширювана пам’ять і яскравіший OLED-екран (745 проти 480 ніт).

Realme 10

У Realme вже вийшло 11-те покоління цієї серії, але новинка не те що не стала кращою, а навіть деградувала за деякими характеристиками, тому розглядати будемо саме Realme 10. Це добре збалансований бюджетний апарат з гарним дизайном, який частенько потрапляє на розпродажі Аліекспресс за зниженою ціною.

Характеристики Realme 10:

  • Екран: 6.4-дюймів, AMOLED, 2400 x 1080 px, 90 Гц;
  • Процесор: Helio G99 (6 нм, 2.2 ГГц), графіка Mali-G57 MC2;
  • Пам’ять: 4/128, 8/128, 8/256 ГБ (+ MicroSD, окремий слот);
  • Основна камера: 50 МП (f/1.8) + 2 МП (датчик глибини);
  • Фронтальна камера: 16 МП (f/2.5);
  • Акумулятор: 5000 мАг, дротова зарядка 33 Вт;
  • Додатково: NFC, роз’єм для навушників, сканер відбитків пальців;
  • ОС: Android 12 + Realme UI 3.0.

Переваги: Realme 10 – більш потужний смартфон, який краще підходить для ігор. Він набирає в AnTuTu майже 360 тис. балів (у “редмі” 280 тисяч) і тягне більшість ігор на високих налаштуваннях графіки. Процесор Helio G99 зроблений за 6-нанометрами, тож енергоефективність тут на рівні. Фірмова прошивка Realme UI позбавлена вбудованої реклами і за функціоналом не поступається MIUI. Якихось “кілер-фіч”, що виділяють десятку серед конкурентів, тут немає, це просто міцно збитий бюджетник, який спритно виконує всі поставлені перед ним завдання.

Недоліки: немає вологозахисту IP53 і ІЧ-порту (як бачите, цим Note 12 перевершує всіх конкурентів). Скромна камера, де корисний тільки головний 50-мегапіксельний об’єктив – заощадили навіть на ультраширику, який є у Xiaomi. AMOLED екран за якістю хороший, але частота оновлення тільки 90 Гц (добре, що різниця між 90 і 120 не така помітна, як між 90 і 60 Гц, тому працює смартфон досить плавно).

Наші рекомендації: брати Realme 10 або Redmi Note 12 – питання спірне, пристрої дуже схожі за характеристиками, тому вибір може звестися до дизайну, габаритів – “рілмі” компактніший (6.4 проти 6.67 дюйма), і інтерфейсу (відгуки покупців про RealmeUI загалом більш позитивні). За співвідношенням ціна/якість обидва смартфони дуже хороші.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Redmi Note
  • Останні записи

    Експерт заявив, що постійне використання гаджетів знижує концентрацію уваги

    Смартфони, планшети та ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого життя, але надмірне проведення часу за екранами…

    13.10.2024

    Apple заявила, що ШІ-моделі насправді не думають, а лише створюють ілюзію мислення

    Дослідники Apple виявили, що великі мовні моделі, такі як ChatGPT, не здатні до логічного мислення…

    13.10.2024

    WhatsApp додає підтримку віджетів на iPhone

    У WhatsApp з'явиться підтримка віджетів для iPhone. Вони працюватимуть на всіх смартфонах Apple із встановленою…

    13.10.2024

    Samsung Galaxy S25 FE може стати найтоншим смартфоном у серії

    Лише нещодавно бренд випустив народний флагман Galaxy S24 FE, а у мережі вже обговорюють його…

    13.10.2024

    Компанія OpenAI заявила про понад 20 випадків використання ChatGPT у кібератаках

    OpenAI повідомила про більш ніж двадцять кібератак, створених за допомогою їхньої генеративної моделі штучного інтелекту…

    13.10.2024

    Які моделі навушників AirPods існують і в чому різниця

    Перші бездротові навушники AirPods були випущені у 2016 році. З того часу Apple випустила ще…

    13.10.2024